ΑρχικήΣυνταγέςΠολίτικο λαχανόρυζο

Πολίτικο λαχανόρυζο

Πολίτικο λαχανόρυζο – μια ανάμνηση από γευστικά ταξίδια, μια πρόσκληση σε μια κουλτούρα πλούσια σε αρώματα και γεύσεις. Αυτό το παραδοσιακό πιάτο προσφέρει μια εκρηκτική ένωση γευστικών στοιχείων, όπου η νωπή τρυφερότητα του λάχανου συναντά το πλούσιο και αρωματικό ρύζι.

Το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και του σέλερι δημιουργεί μια έντονη βάση γεύσης, ενώ οι πλούσιες νότες των καρότων και του κομμένου λάχανου προσθέτουν μια δροσερή και αρωματική πινελιά. Το αποτέλεσμα είναι ένα φαγητό που αγκαλιάζει τις αισθήσεις, προσφέροντας μια ευφάνταστη ισορροπία γεύσεων και υφής.

Μετά την προσθήκη του πελτέ και της ψιλοκομμένης ντομάτας, η συνταγή απογειώνεται. Οι αρωματικές νότες των βοτάνων και οι νότες οξύτητας από τον χυμό λεμονιού προσθέτουν μια δυναμική διάσταση στο πιάτο, δημιουργώντας μια παραλλαγή γεύσεων που καθηλώνει τους γευστικούς κάλυκες. Και το καλύτερο; Αυτή η συνταγή είναι απλή και προσιτή για κάθε επίδοξο μάγειρα.

Αλλά το πραγματικό μυστικό αυτού του πιάτου κρύβεται στον τρόπο που το ρύζι απορροφά τα αρώματα και τις υγρασίες, δημιουργώντας έναν ζουμερό και αρωματικό συνδυασμό. Κάθε κουταλιά προσφέρει μια εκρηκτική γεύση και μια υφή που θα σας ταξιδέψει στους δρόμους της Πόλης.

Μην αντισταθείτε σε αυτό το πολίτικο λαχανόρυζο! Ετοιμαστείτε να ξεδιπλώσετε την αυθεντική γεύση της Πόλης στο τραπέζι σας και να γευτείτε την ανεπανάληπτη γαστρονομική κληρονομιά της. Μην χάσετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία για τους αγαπημένους σας!

Λαχανόρυζο
Εκτύπωση

Πολίτικο λαχανόρυζο

Πολίτικο λαχανόρυζο, μια από τις πιο γευστικές και παραδοσιακές συνταγές της πολίτικης κουζίνας. Με την εξωτική του προέλευση και την αρωματική του γεύση, αυτό το πιάτο αποτελεί μια αληθινή γαστρονομική απόλαυση.
Πιάτο Σαλάτες
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Πολίτικο λαχανόρυζο
Προετοιμασία 1 ώρα
Εκτέλεση 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 45 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 250θερμίδες

Υλικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 2 καρότα σε φέτες
  • 1 μικρό άσπρο λάχανο τριμμένο στην χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 200 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 200 γρ. ρύζι γλασέ
  • 400 ml ζεστό νερό
  • 1 λεμόνι χυμός
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/3 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα πράσα. Προσθέτουμε τα καρότα και το κομμένο λάχανο Σοτάρουμε για λίγο, μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
  • Ρίχνουμε τον πελτέ και τον ανακατεύουμε στην κατσαρόλα για να ψηθεί ελαφρώς. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και 3 φλιτζάνια ζεστού νερού. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  • Κατόπιν ρίχνουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και να απορροφήσει τα υγρά.
  • Όταν αφαιρέσουμε το λαχανόρυζο από τη φωτιά, πρέπει να έχει εναπομείνει αρκετή υγρασία. Αν χάσει υγρά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  • Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό από 1 λεμόνι και περιχύνουμε το λαχανόρυζο με ωμό ελαιόλαδο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί στην κατσαρόλα για 10 λεπτά με το καπάκι πάνω του για να απορροφήσει τα υγρά.
  • Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και σερβίρουμε το λαχανόρυζο ζεστό.

Tips

Προαιρετικά, μπορούμε να συνοδεύσουμε το λαχανόρυζο με στραγγιστό γιαούρτι ή θρυμματισμένη φέτα.

Δείτε επίσης: Συνταγή για αφράτο κέικ

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο

Συνταγή για εύκολο γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο από τον Τάσο Αντωνίου, με υπέροχη γεύση και έντονο ροζ χρώμα!

Πιλάφι με το πιο ζουμερό μοσχαράκι

Συνταγή για αγαπημένο πιλάφι με μοσχαράκι.

Ασουρές ή Βαρβάρα, νηστίσιμο γλυκό

Ο ασουρές, ή αλλιώς Βαρβάρα, είναι ο χυλός σιταριού με ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα και σερβίρεται σαν ένα νηστίσιμο γλυκό.

Περισσότερα άρθρα

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο φαλάφελ;

Φτιάξτε αυθεντικά φαλάφελ από την Ανατολή στο σπίτι σας με αυτά τα μικρά μυστικά και tips.

8 μυστικά μαγειρικής των μοναχών στο Άγιο Όρος

Μάθετε τα μυστικά μαγειρικής από τους μοναχούς στο Άγιο Όρος, για πιάτα με βαθιά νοστιμιά που ωφελούν την υγεία αλλά και το πνεύμα.

7 μοναδικά σχέδια για τσουρέκια

Υπέροχα σχήματα και σχέδια για να φτιάξεις πρωτότυπα πασχαλινά τσουρέκια!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ