ΑρχικήΆρθραΣυνταγή για φιλέτο πάπιας με βερίκοκα

Συνταγή για φιλέτο πάπιας με βερίκοκα

Από την ομάδα του Μαμα Πειναω,

 

Το Μαμα Πειναω έχει φίλους παντού! Η Hélène είναι μια βέρα Παριζιάνα, ταλαντούχα σχεδιάστρια κοσμημάτων, εξαιρετική μαγείρισσα και φίλη μας. Κάθε φορά που πάμε στην  Πόλη του Φωτός, η Hélène μας υποδέχεται στο σπίτι της και μας μαγειρεύει γαλλικές σπεσιαλιτέ. Δεν μπορούσαμε, λοιπόν, να μην  της ζητήσουμε να μοιραστεί με τους αναγνώστες μας τις καλύτερες συνταγές της κουζίνας της χώρας της. Δέχτηκε με ενθουσιασμό και Voilà! Η πρώτη συνταγή που μας στέλνει είναι φιλέτο πάπιας με βερίκοκα ή όπως λέγεται στα γαλλικά magret de canard aux abricots!

Υλικά (για 2 μερίδες)

  • 8 μικρά και λεπτά φιλέτα πάπιας ( πρέπει να διατηρούν το λίπος στο πάνω μέρος τους γι’αυτό και λέγονται magret de canard)
  • 10 φρέσκα βερίκοκα, μεσαίου μεγέθους
  • 10 ξηρά βερίκοκα
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (όχι απαραίτητα φρέσκο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι αυτό για άλειμμα)
  • 2 κουταλιές του γλυκού μέλι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 8  φύλλα φρέσκο βασιλικό

 

Προετοιμασία

Πλένετε τα φρέσκα βερίκοκα, βγάζετε τη φλούδα τους, τα κουκούτσια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα ξηρά βερίκοκα.

Ψιλοκόβετε τα 4 φύλλα βασιλικού. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ βάζετε τα βερίκοκα φρέσκα και ξηρά, προσθέτετε το βούτυρο, τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού και το μέλι και με ένα πηρούνι λιώνετε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το αφήνετε στην άκρη.

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα πάπιας. Τα βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι και τα τηγανίζετε 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά. Μόλις τα φιλέτα είναι έτοιμα, τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο μαζί με τον πουρέ από τα βερίκοκα. Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού.

 

Bon appétit!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πίτσα πάνω σε τηγανητές πατάτες (βίντεο)

Μία αλλιώτικη συνταγή για πίτσα χωρίς ζύμη αλλά πάνω σε τηγανητές πατάτες, που θα αφήσει εποχή!

Μακαρονάδα με σουτζούκι

Μακαρονάδα με σουτζούκι. Μια πεντανόστιμη συνταγή με πέννες, σάλτσα ντομάτας και σουτζούκι, εύκολη, γρήγορη και κρύβει μέσα της απίστευτη νοστιμιά!

Ρυζόγαλο

Το πιο εύκολο και απλό ρυζόγαλο. Οι περισσότεροι το απολαμβάνουν κρύο με λίγη κανέλα αλλά εμείς το τρώμε ζεστό απευθείας από την κατσαρόλα!

Περισσότερα άρθρα

5 τρόποι να τρως λιγότερη ζάχαρη

Κι όμως, η ζωή χωρίς γλυκό δεν είναι απαραίτητα γκρίζα!

6 τρόποι να αποφύγουμε την τροφική δηλητηρίαση

Τροφική δηλητηρίαση, τί την προκαλεί και πώς μπορούμε να την αποφύγουμε προσέχοντας το φαγητό που τρώμε ή μαγειρεύουμε;

Τυρινή εβδομάδα και συνταγές

Τυρινή εβδομάδα και συνταγές νόστιμες, εύκολες, γρήγορες και ιδιαίτερα απολαυστικές, για να γιορτάσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα την εβδομάδα πριν τη Σαρακοστή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ