ΑρχικήΆρθραΣυνταγή για φιλέτο πάπιας με βερίκοκα

Συνταγή για φιλέτο πάπιας με βερίκοκα

Από την ομάδα του Μαμα Πειναω,

 

Το Μαμα Πειναω έχει φίλους παντού! Η Hélène είναι μια βέρα Παριζιάνα, ταλαντούχα σχεδιάστρια κοσμημάτων, εξαιρετική μαγείρισσα και φίλη μας. Κάθε φορά που πάμε στην  Πόλη του Φωτός, η Hélène μας υποδέχεται στο σπίτι της και μας μαγειρεύει γαλλικές σπεσιαλιτέ. Δεν μπορούσαμε, λοιπόν, να μην  της ζητήσουμε να μοιραστεί με τους αναγνώστες μας τις καλύτερες συνταγές της κουζίνας της χώρας της. Δέχτηκε με ενθουσιασμό και Voilà! Η πρώτη συνταγή που μας στέλνει είναι φιλέτο πάπιας με βερίκοκα ή όπως λέγεται στα γαλλικά magret de canard aux abricots!

Υλικά (για 2 μερίδες)

  • 8 μικρά και λεπτά φιλέτα πάπιας ( πρέπει να διατηρούν το λίπος στο πάνω μέρος τους γι’αυτό και λέγονται magret de canard)
  • 10 φρέσκα βερίκοκα, μεσαίου μεγέθους
  • 10 ξηρά βερίκοκα
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (όχι απαραίτητα φρέσκο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι αυτό για άλειμμα)
  • 2 κουταλιές του γλυκού μέλι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 8  φύλλα φρέσκο βασιλικό

 

Προετοιμασία

Πλένετε τα φρέσκα βερίκοκα, βγάζετε τη φλούδα τους, τα κουκούτσια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα ξηρά βερίκοκα.

Ψιλοκόβετε τα 4 φύλλα βασιλικού. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ βάζετε τα βερίκοκα φρέσκα και ξηρά, προσθέτετε το βούτυρο, τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού και το μέλι και με ένα πηρούνι λιώνετε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το αφήνετε στην άκρη.

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα πάπιας. Τα βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι και τα τηγανίζετε 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά. Μόλις τα φιλέτα είναι έτοιμα, τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο μαζί με τον πουρέ από τα βερίκοκα. Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού.

 

Bon appétit!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μους σοκολάτας με κονιάκ

Συνταγή για μους σοκολάτας με κονιάκ!

Φαχίτας με κοτόπουλο

Μια υπέροχη μεξικάνικη συνταγή που θα φέρει στην κουζίνα σας εξωτικές γεύσεις και αρώματα.

Παγωμένο γιαούρτι φράουλα

Παγωμένο γιαούρτι με γεύση φράουλα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα υγιεινό και ιδιαίτερα δροσερό γλυκό με παγωμένο γιαούρτι και φρέσκιες φράουλες!

Περισσότερα άρθρα

Λαχανικά και φρούτα του Απριλίου

Ποια είναι τα ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά για τον Απρίλιο;

Να γιατί πρέπει να καθαρίζετε τα μήλα σας

Μάθετε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να καθαρίζετε τα μήλα σας εύκολα και με ασφάλεια.

Ο σωστός τρόπος να καταψύξετε σπανάκι

Πώς καταψύχουμε σωστά το σπανάκι; Δείτε τα μυστικά για να μπορείτε να απολαμβάνετε θρεπτικό σπανάκι όλη τη χρονιά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ