Από την ομάδα του Μαμα Πειναω,
Το Μαμα Πειναω έχει φίλους παντού! Η Hélène είναι μια βέρα Παριζιάνα, ταλαντούχα σχεδιάστρια κοσμημάτων, εξαιρετική μαγείρισσα και φίλη μας. Κάθε φορά που πάμε στην Πόλη του Φωτός, η Hélène μας υποδέχεται στο σπίτι της και μας μαγειρεύει γαλλικές σπεσιαλιτέ. Δεν μπορούσαμε, λοιπόν, να μην της ζητήσουμε να μοιραστεί με τους αναγνώστες μας τις καλύτερες συνταγές της κουζίνας της χώρας της. Δέχτηκε με ενθουσιασμό και Voilà! Η πρώτη συνταγή που μας στέλνει είναι φιλέτο πάπιας με βερίκοκα ή όπως λέγεται στα γαλλικά magret de canard aux abricots!
Υλικά (για 2 μερίδες)
- 8 μικρά και λεπτά φιλέτα πάπιας ( πρέπει να διατηρούν το λίπος στο πάνω μέρος τους γι’αυτό και λέγονται magret de canard)
- 10 φρέσκα βερίκοκα, μεσαίου μεγέθους
- 10 ξηρά βερίκοκα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (όχι απαραίτητα φρέσκο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι αυτό για άλειμμα)
- 2 κουταλιές του γλυκού μέλι
- Αλάτι, πιπέρι
- 8 φύλλα φρέσκο βασιλικό
Προετοιμασία
Πλένετε τα φρέσκα βερίκοκα, βγάζετε τη φλούδα τους, τα κουκούτσια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα ξηρά βερίκοκα.
Ψιλοκόβετε τα 4 φύλλα βασιλικού. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ βάζετε τα βερίκοκα φρέσκα και ξηρά, προσθέτετε το βούτυρο, τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού και το μέλι και με ένα πηρούνι λιώνετε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το αφήνετε στην άκρη.
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα πάπιας. Τα βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι και τα τηγανίζετε 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά. Μόλις τα φιλέτα είναι έτοιμα, τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο μαζί με τον πουρέ από τα βερίκοκα. Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού.
Bon appétit!