ΑρχικήΆρθραΣυνταγή για γάλα αμυγδάλου

Συνταγή για γάλα αμυγδάλου

Από τη Λίζα Μάτσα,

Το γάλα αμυγδάλου δεν είναι μια νέα ανακάλυψη, ούτε μια νέα μόδα. Πρόκειται για την απόλυτη πατέντα του Μεσαίωνα που επέστρεψε ξανά στο προσκήνιο, πιο ισχυρή από ποτέ. Όσο για τη διατροφική του αξία, μία μερίδα γάλακτος αμυγδάλου αποδίδει 30-40 θερμίδες, 2,5-3 γρ. λίπους, 1 γρ. πρωτεΐνης, 1 γρ. φυτικών ινών και πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει ακόρεστα λιπαρά που μειώνουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, ενώ δεν περιέχει καθόλου κορεσμένα λιπαρά, ούτε χοληστερίνη. Το γάλα αμυγδάλου είναι η καλύτερη επιλογή για αυτούς που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη και στη λακτόζη.

Στα χρόνια του Μεσαίωνα οι μάγειρες θεωρούσαν το γάλα αμυγδάλου κορυφαίο στη λίστα με τα υλικά τους ενώ δεν έλειπε από κανένα νοικοκυριό της εποχής. Σε πρώτη φάση το γάλα αμυγδάλου, που προέκυπτε από το άλεσμα αμύγδαλου ή καρυδιού, χρησιμοποιούνταν σαν “σάλτσα”. Η μεγάλη επιτυχία του οφειλόταν στο ότι το ζωικό γάλα δε μπορούσε να παραμείνει φρέσκο για πολύ καιρό και για αυτό οι μάγειρες δεν το χρησιμοποιούσαν συχνά στις συνταγές τους.

Το γάλα αμυγδάλου που ήταν ξεκάθαρα η απόλυτη πατέντα του Μεσαίωνα, κάποια στιγμή περιθωριοποιήθηκε, ενώ σήμερα ξεπερνά σε πωλήσεις ακόμα και το γάλα σόγιας. Η τιμή του θεωρείται τσιμπημένη για αυτό και σας προτείνουμε την παρακάτω συνταγή για να παρασκευάσετε το δικό σας στο σπίτι μέσα σε 15 λεπτά. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πολίτικο λαχανόρυζο

Πολίτικο λαχανόρυζο, μια από τις πιο γευστικές και παραδοσιακές συνταγές της πολίτικης κουζίνας.

Ζουμερό ψάρι στη λαδόκολλα

Μία εύκολη συνταγή, πολύ ελαφριά που θα λατρέψουν όσοι αγαπούν τα ψάρια.

Πεπέκι

Συνταγή για πεπέκι (Ηπειρώτικη πίτα).

Περισσότερα άρθρα

Τι τρώμε το τριήμερο των Φώτων;

Το τριήμερο των Φώτων ξεκινά με υπέροχες νηστίσιμες συνταγές και κορυφώνεται με λαχταριστό γιορτινό χοιρινό!

5 έξυπνες συμβουλές για να τακτοποιήσετε την κουζίνα σας από την Marie Kondo

5 ιδέες για να δώσετε "σπινθήρες χαράς" στην κουζίνα σας σύμφωνα με την γκουρού της τακτοποίησης Marie Kondo.

Πώς φτιάχνεται το σπιτικό σαλέπι ρόφημα

Η ιστορία και η συνταγή για σαλέπι, το ρόφημα βάλσαμο για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ