Συνταγή για πολύχρωμο cheesecake

Από τη Λίζα Μάτσα,

 

Αυτό είναι το πιο funky και γρήγορο cheesecake αφού δε θέλει ούτε ψήσιμο! Θα ετοιμάσουμε αυτή τη συνταγή για cheesecake και πριν συναρμολογήσουμε το γλυκό, θα φτιάξουμε διαχωριστικά χαρτόνια για το εφέ με τα διαφορετικά χρώματα. Επίσης, θα χρειαστούμε 8 διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Θα χρειαστούμε: 

  • 1 ταψί με αποσπώμενη βάση (20-25 εκ.)
  • Σκληρό χαρτόνι (από κούτα)
  • ψαλίδι
  • χάρακα
  • αλουμινόχαρτο

Πώς θα φτιάξουμε τα διαχωριστικά χαρτόνια της φόρμας:

Για να φτιάξουμε τα διαχωριστικά από σκληρό χαρτόνι, μετράμε τη διάμετρο της φόρμας μας, διαιρούμε δια δύο και έτσι υπολογίζουμε το πλάτος του χαρτονιού. Το ύψος του πρέπει να είναι αντίστοιχο με αυτό της φόρμας που χρησιμοποιήσαμε. Καλύπτουμε τα διαχωριστικά χαρτόνια με αλουμινόχαρτο. Θα βγουν 8 διαχωριστικά για μια φόρμα 20-25 εκ. Τοποθετούμε τα πρώτα 4 κομμάτια σχηματίζοντας ένα Χ για να κεντράρουμε τη φόρμα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα χαρτόνια και λογικά θα έχουν σχηματιστεί 8 “θήκες” που είναι έτοιμα να υποδεχτούν τα χρωματιστά κομμάτια cheesecake. 

Πρώτα θα φτιάξουμε τη βάση μπισκότου και κατόπιν, θα ετοιμάσουμε την κρέμα τυριού σύμφωνα με τη συνταγή. Διαιρούμε το μείγμα σε 8 μπολ και τα χρωματίζουμε όπως επιθυμούμε. Όσες περισσότερες σταγόνες χρώματος ρίξουμε, τόσο πιο έντονο αποτέλεσμα θα πάρουμε. Κάποια μείγματα μπορούν να έχουν το ίδιο χρώμα. Ρίχνουμε τα χρωματιστά μείγματα στις “θήκες” και τα στρώνουμε με μια μαρίζ. Μόλις τελειώσουμε, καλύπτουμε τη φόρμα με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες. Αν έχουμε περισσότερο χρόνο το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Βγάζουμε από το ψυγείο, λύνουμε τη πλαϊνή πλευρά της φόρμας και αφαιρούμε το cheesecake. Ανασηκώνουμε προσεκτικά τα διαχωριστικά από το cheesecake και κόβουμε με μαχαίρι τα κομμάτια. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε! 

 

 

Πηγή: asubtlerevelry.com/colorwheel-cheesecake

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.