ΑρχικήΆρθραΣυνταγή για πολύχρωμο cheesecake

Συνταγή για πολύχρωμο cheesecake

Από τη Λίζα Μάτσα,

 

Αυτό είναι το πιο funky και γρήγορο cheesecake αφού δε θέλει ούτε ψήσιμο! Θα ετοιμάσουμε αυτή τη συνταγή για cheesecake και πριν συναρμολογήσουμε το γλυκό, θα φτιάξουμε διαχωριστικά χαρτόνια για το εφέ με τα διαφορετικά χρώματα. Επίσης, θα χρειαστούμε 8 διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Θα χρειαστούμε: 

  • 1 ταψί με αποσπώμενη βάση (20-25 εκ.)
  • Σκληρό χαρτόνι (από κούτα)
  • ψαλίδι
  • χάρακα
  • αλουμινόχαρτο

Πώς θα φτιάξουμε τα διαχωριστικά χαρτόνια της φόρμας:

Για να φτιάξουμε τα διαχωριστικά από σκληρό χαρτόνι, μετράμε τη διάμετρο της φόρμας μας, διαιρούμε δια δύο και έτσι υπολογίζουμε το πλάτος του χαρτονιού. Το ύψος του πρέπει να είναι αντίστοιχο με αυτό της φόρμας που χρησιμοποιήσαμε. Καλύπτουμε τα διαχωριστικά χαρτόνια με αλουμινόχαρτο. Θα βγουν 8 διαχωριστικά για μια φόρμα 20-25 εκ. Τοποθετούμε τα πρώτα 4 κομμάτια σχηματίζοντας ένα Χ για να κεντράρουμε τη φόρμα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα χαρτόνια και λογικά θα έχουν σχηματιστεί 8 “θήκες” που είναι έτοιμα να υποδεχτούν τα χρωματιστά κομμάτια cheesecake. 

Πρώτα θα φτιάξουμε τη βάση μπισκότου και κατόπιν, θα ετοιμάσουμε την κρέμα τυριού σύμφωνα με τη συνταγή. Διαιρούμε το μείγμα σε 8 μπολ και τα χρωματίζουμε όπως επιθυμούμε. Όσες περισσότερες σταγόνες χρώματος ρίξουμε, τόσο πιο έντονο αποτέλεσμα θα πάρουμε. Κάποια μείγματα μπορούν να έχουν το ίδιο χρώμα. Ρίχνουμε τα χρωματιστά μείγματα στις “θήκες” και τα στρώνουμε με μια μαρίζ. Μόλις τελειώσουμε, καλύπτουμε τη φόρμα με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες. Αν έχουμε περισσότερο χρόνο το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Βγάζουμε από το ψυγείο, λύνουμε τη πλαϊνή πλευρά της φόρμας και αφαιρούμε το cheesecake. Ανασηκώνουμε προσεκτικά τα διαχωριστικά από το cheesecake και κόβουμε με μαχαίρι τα κομμάτια. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε! 

 

 

Πηγή: asubtlerevelry.com/colorwheel-cheesecake

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ψωμί με σοκολάτα και φουντούκια

Συνταγή για ψωμί με σοκολάτα και φουντούκια. Το πιο νόστιμο πρωινό!

Τραγανές κοτομπουκιές

Κοτομπουκιές, εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες, από τον Τάσο Αντωνίου! Ιδανικές για μικρά και μεγάλα παιδιά, με χρυσαφένια, τραγανή κρούστα και ζουμερό ψαχνό που θα λατρέψετε!

Σπιτική μερέντα με 3 υλικά

Άλειμμα κακάο από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα υπέροχο άλειμμα με κακάο ιδανικό για να το αλείψετε σε ζεστό ψωμάκι στο πρωινό.

Περισσότερα άρθρα

Tα 13 πιο χρήσιμα πράγματα που διδάσκουν στις σχολές μαγειρικής

Τα απόλυτα μυστικά που διδάσκουν στις σχολές μαγειρικής και μπορείτε να εφαρμόσετε στην κουζίνα του σπιτιού. Θα σας λύσουν τα χέρια!

5 νησιώτικες κουζίνες που λατρεύουμε

Δώσε στυλ στην κουζίνα του εξοχικού σου και πάρε έμπνευση από τις παρακάτω νησιώτικες κουζίνες που σίγουρα θα λατρέψεις!

Οδηγός για την αγορά κρεατικών τα Χριστούγεννα

Ποια είναι τα μυστικά της αγοράς του κρέατος, ώστε να επιλέξουμε σωστά διατηρημένο κρέας από τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ; Διαβάστε τις απλές συμβουλές για την αγορά κρεατικών τα Χριστούγεννα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ