ΑρχικήΆρθραO καφές προστατεύει το DNA, σύμφωνα με έρευνα

O καφές προστατεύει το DNA, σύμφωνα με έρευνα

Εάν σκέφτεστε να κόψετε τον καφέ για την υγεία σας, αυτό είναι ένα καλό επιχείργμα για μην το κάνετε. Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Ευρωπαϊκή Εφημερίδα Διατροφής, δείχνει ότι η κατανάλωση σκούρου καφέ (δηλαδή έντονα καβουρδισμένου) προστατεύει το DNA σας από τη θραύση. Ναι, αυτό σημαίνει ότι είμαι αθάνατος τώρα. O σκούρος καφές προστατεύει το DNA, σύμφωνα με έρευνα

Για να διεξαχθούν αυτά τα αποτελέσματα, το πείραμα ήταν να ανταλλάξουν οι συμμετέχοντες τον καφέ με νερό για έναν ολόκληρο μήνα. Στη συνέχεια τους ζητήθηκε να πίνουν 500 ml φρεσκοαλεσμένου έντονα καβουρδισμένου καφέ την ημέρα, ενώ μια άλλη ομάδα συνέχισε να καταναλώνει νερό. Κατά την τελευταία ημέρα κάθε περιόδου, εξετάστηκε το αίμα τους για να εκτιμηθεί το επίπεδο της βλάβης του DNA (η θραύση της αλυσίδας). Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ομάδα στην οποία είχε επιτραπεί να πίνει καφέ είχε λιγότερες θραύσεις DNA από την ομάδα που κατανάλωνε μόνο νερό.

Δείτε ακόμα: πώς να φτιάξετε τον τέλειο καφέ φίλτρου

Αυτό οδήγησε τους επιστήμονες να θεωρούν ότι η τακτική κατανάλωση ενός έντονα καβουρδισμένου καφέ έχει μια «ευεργετική προστατευτική επίδραση στην ανθρώπινη ακεραιότητα του DNA τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες». Σύμπερασμα; Ο καφές είναι καλύτερος από το νερό, σύμφωνα με την επιστήμη. (Μην σταματήσετε βέβαια να πίνετε νερό.)

Αυτή δεν είναι η πρώτη μελέτη που αποδεικνύει ότι η κατανάλωση καφέ κάνει καλό στον οργανισμό. Στην πραγματικότητα, πολλοί από τους συγγραφείς της μελέτης εργάζονται στο συγκεκριμένο αντικείμενο εδώ και χρόνια, και ο σκούρος καφές έχει αποδειχθεί πολλάκιρς ότι προστατεύει το DNA. Για παράδειγμα, υπήρξε μια μελέτη το 2016 που τεκμηριώνει τα οφέλη για την υγεία και μια άλλη μελέτη το 2015, που δημοσιεύθηκε επίσης στην Ευρωπαϊκή Εφημερίδα Διατροφής, η οποία διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που πίνουν τρία φλιτζάνια από έντονα καβουρδισμένο χαρμάνι καφέ καθημερινά είχαν 27% λιγότερη θραύση DNA στα λευκά αιμοσφαίρια τους από όσους έπιναν νερό μετά από ένα μήνα.

Μια προηγούμενη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος του 2011 για τη Μοριακή Διατροφή και την Έρευνα για τα Τρόφιμα, διαπίστωσε ότι η αφαίρεση των 750 ml μειώνει κατά ένα τρίτο τη φυσική καταστροφή του DNA, διαδικασία που κράτησε αρκετές ώρες αργότερα.

Εν ολίγοις: την επόμενη φορά που κάποιος σας πει ότι ο καφές δεν κάνει καλό στην υγεία, στείλτε τους αυτό το άρθρο.

Δείτε επίσης: Συνταγή για πετυχημένο κλασσικό κέικ

Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ζουμερό κοτόπουλο όρθιο με μπίρα στον φούρνο

Κοτόπουλο όρθιο με μπύρα από τον Τάσο Αντωνίου. Η μπίρα εξατμίζεται κατά το ψήσιμο αρωματίζοντας το ψαχνό και διατηρώντας το ζουμερό και μαλακό.

Πιπεριές γεμιστές με τυρί

Πιπεριές γεμιστές με τυρί στον φούρνο. Η γλύκα της ψημένης πιπεριάς συνδυάζεται μοναδικά με το λιωμένο τυρί!

Πεϊνιρλί με σπιτική ζύμη του Τάσου

Τα πιο αφράτα πεϊνιρλί είναι τα σπιτικά. Σας δίνουμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για να πειραματίστε με τις γεύσεις!

Περισσότερα άρθρα

5 tips για να διατηρήσετε τα μήλα φρέσκα για καιρό

Φρέσκα μήλα για μέρες! Μάθετε πώς θα καταφέρετε να διατηρήσετε ολόφρεσκα τα μήλα και να τα απολαύσετε αυτό το φθινόπωρο στην καλύτερη εκδοχή τους.

5 μοναδικές συνταγές για γλυκά χωρίς ζάχαρη

Υπέροχες συνταγές για γλυκά χωρίς ζάχαρη! Γευστικά, εύκολα, θρεπτικά και με υγιεινά συστατικά, αυτά τα γλυκά χωρίς ζάχαρη θα τα λατρέψετε.

Τα 5 μικρά tips για τέλειες μπριζόλες

Όλα τα μυστικά και τα tips για τέλειες μπριζόλες, ζουμερές και άψογα ψημένες. Σε αυτές τις μπριζόλες δεν θα αντισταθεί κανείς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ