Σολομός με σπανάκι στο τηγάνι σε 15 λεπτά

Πεντανόστιμος ζουμερός σολομός στο τηγάνι, , έτοιμος σε 15 λεπτά, με ζεστή σαλάτα σπανάκι, σόγια και σουσάμι. Μια υπέροχη συνταγή για σολομό από τον Τάσο Αντωνίου.

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 4


Εκτέλεση

Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τον σολομό πρώτα από την πλευρά της πέτσας, πιέζοντας ελαφρά με μία σπάτουλα, για 5-6 λεπτά. Το ψάρι θα είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει εύκολα από το τηγάνι πριν το γυρίσουμε πλευρά. Στη συνέχεια, δίνουμε χρώμα και από την άλλη πλευρά για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για το σπανάκι: Καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας το τηγάνι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε το σπανάκι, τη σόγια σως και το σησαμέλαιο. Αφήνουμε μέχρι να μαραθεί για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε πιάτο, συνοδεύοντας τον σολομό.

Tip

Δημιουργήστε τα πιο νόστιμα γεύματα για όλη την οικογένεια, εύκολα και γρήγορα, στην Πολυεστία Ελ Γκρέκο®!