Σολομός με σπανάκι στο τηγάνι σε 15 λεπτά

Σολομός με σπανάκι στο τηγάνι σε 15 λεπτά. Ένα υπέροχο πιάτο έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά.

σολομός με σπανάκι

Σολομός με σπανάκι στο τηγάνι σε 15 λεπτά

Zουμερός σολομός στο τηγάνι, έτοιμος σε 15 λεπτά, με ζεστή σαλάτα σπανάκι, σόγια και σουσάμι. Μια υπέροχη υγιεινή συνταγή για σολομό από τον Τάσο Αντωνίου.
5 from 2 votes
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 10 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 15 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Κυρίως πιάτα
ΚΟΥΖΙΝΑ Διεθνής
ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 193 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 600 γρ. φιλέτο σολομού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 1 κ.γλ. σησαμέλαιο
  • 1 κ.γλ. σόγια σος
  • 1 κ.γλ. σουσάμι για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τον σολομό πρώτα από την πλευρά της πέτσας, πιέζοντας ελαφρά με μία σπάτουλα, για 5-6 λεπτά. Το ψάρι θα είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει εύκολα από το τηγάνι πριν το γυρίσουμε πλευρά. Στη συνέχεια, δίνουμε χρώμα και από την άλλη πλευρά για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Για το σπανάκι: Καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας το τηγάνι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε το σπανάκι, τη σόγια σως και το σησαμέλαιο. Αφήνουμε μέχρι να μαραθεί για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε πιάτο, συνοδεύοντας τον σολομό.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Δημιουργήστε τα πιο νόστιμα γεύματα για όλη την οικογένεια, εύκολα και γρήγορα, στην Πολυεστία Ελ Γκρέκο®!
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Σολομός με σπανάκι στο τηγάνι σε 15 λεπτά

Δείτε επίσης: Συνταγή για υπέροχο, αφράτο κέικ

6 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.