fbpx

Σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα

Σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα! Φοβερή πίτα.

Ζαμπονοτυρόπιτα
Print Recipe
5 from 1 vote

Σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα

Ζαμπονοτυρόπιτα αφράτη με πλούσια γέμιση κρέμας. Μια μοναδική ζαμπονοτυρόπιτα που θα μείνει σε όλους αξέχαστη για την υπέροχη γεύση της!
Prep Time15 λεπτά
Cook Time45 λεπτά
Total Time1 ώρα
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα
Servings: 6
Calories: 650θερμίδες

Ingredients

  • 1 συσκευασία τόσο απλά για αλμυρές και γλυκές πίτες
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 1 αυγό χτυπημένο

Για τη γέμιση

  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 και 1/2 φλιτζ. γάλα φρέσκο με πλήρη λιπαρά
  • 150 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις.

Για τη γέμιση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο. Ρίχνετε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να ροδίσει. Μόλις σκουρύνει και σφίξει το μείγμα, ρίχνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε γρήγορα και καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε για 2 λεπτά να γίνει χλιαρή.
  • Σε μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το αυγό και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το ζαμπόν και ανακατεύουμε.
  • Γεμίζουμε με τη γέμιση τα φύλλα τόσο απλά. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς C στην κάτω σχάρα, για 45 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε τη ζαμπονοτυρόπιτα χλιαρή.

Δείτε επίσης: Το πιο νόστιμο και αφράτο κεικ!

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.