fbpx

Ψωμί με μπίρα

Ψωμί με μπίρα Συνταγή
Ψωμί με μπίρα Συνταγή
Print Recipe
5 from 1 vote

Σπιτικό ψωμί με μπίρα

Σπιτικό ψωμί με μπύρα, αφράτο και πεντανόστιμο. Φτιάξτε το πιο εύκολο και γρήγορο σπιτικό ψωμί με 5 υλικά και ελάχιστη διαδικασία παρασκευής.
Prep Time30 λεπτά
Cook Time1 ώρα
Total Time1 ώρα 30 λεπτά
Course: Συνοδευτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Ψωμί με μπίρα
Servings: 5
Calories: 422θερμίδες

Ingredients

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτάκι μπίρα 330 ml
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. σουσάμι

Instructions

  • Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε στη μέση μια λακούβα. Ρίχνουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη μπύρα, ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια και ζυμώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο για δέκα λεπτά. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, το καλύπτουμε με μια πετέτα και το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Κατόπιν το ζυμώνουμε ελαφρά σε σχήμα καρβελιού και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι στις ίδιες διαστάσεις με το ψωμάκι μας. Πασπαλίζουμε με σουσάμι προαιρετικά, το πιέζουμε λίγο να κολλήσει και χαράζουμε την επιφάνεια του ψωμιού. Πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον αλεύρι την επιφάνεια του ψωμιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC για μια ώρα.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο
  1. Αυτο το ψωμι το εκανα σημερα και εχω να πω οτι ειναι παρα πολυ νοστιμο και ευκολο! Εγω ετρεξα λιγο αλλα την επομενη φορα θα ακολουθησω ακριβως τη συνταγη. Ευχαριστουμε πολυ

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.