ΑρχικήΔελτία ΤύπουSUMA, το νέο αγαπημένο gastrobar του κέντρου

SUMA, το νέο αγαπημένο gastrobar του κέντρου

Ο Δημήτρης Κωστόπουλος και ο Σείριος Κομιχείλης, μετά από 9 χρόνια κοινής πορείας στον «Μυστικό Κήπο», συναντιούνται και πάλι μαγειρικά στο ολοκαίνουριο SUMA. Γιατί SUMA, για τους δύο σεφ, σημαίνει μαζί, παρέα, κοντά!

Τους συνδέει πάντα ο σεβασμός στην επιλογή της ατόφιας πρώτης ύλης  και στην εποχικότητα,  γι’ αυτό κυρίως, προτείνουν ένα μικρό διαφορετικό μενού (9-10 πιάτων)  που θα ανανεώνεται πολύ συχνά.  Αυτό το διάστημα, για παράδειγμα, μας προτείνουν, μεταξύ άλλων: Καρπάτσιο – μοσχάρι με κρέμα ρόκας, παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης, πέρλες βαλσάμικου και μανιτάρι ή Αρνί σε αμπελόφυλλα με πιπεριά Φλωρίνης, κουσκούς, κολοκύθι και κουνουπίδι. Σταθερά πρώτα στις προτιμήσεις, μέχρι τώρα, τα τορτελίνια με γαρίδα, σπανάκι, κρέμα καρύδας και χαβιάρι, που κλέβουν τις εντυπώσεις.

Το SUMA, ένα gastrobar, όπως το χαρακτηρίζουν οι δημιουργοί του, φιλοξενείται σε έναν μίνιμαλ χώρο που υποδέχεται  τις παρέες, όσους δουλεύουν ή αγαπούν το Κέντρο. 

Το φαγητό δεν είναι όμως το μοναδικό κίνητρο για να επισκεφθούμε το SUMA. Οι μουσικές, αποκλειστικά από βινύλια, οι μοναδικοί djs που εναλλάσσονται, είναι ένας ακόμα λόγος να την επιλέξουμε. Εγγύηση για τις μουσικές επιλογές είναι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Synch, οποίος έχει επιμεληθεί τον ήχο και την ποιότητα του. 

Οι δύο σεφ, ο Δημήτρης και ο Σείριος, δημιούργησαν στην καρδιά της πόλης μια γαστρο-οινική πρόταση που έλειπε. Όχι πρόχειρα, όχι βιαστικά!

Με μεράκι και φροντίδα το gastrobar SUMA μας ξαναφέρνει κοντά για φαγητό, ποτό, μουσικές και …όχι μόνο.

SUMA

Καλαμιώτου 9, Αθήνα

Ανοιχτά Tρίτη έως Παρασκευή 18:00-01:30, Σάββατο 14:00-1:30 και Kυριακή 14:00-22:00. Δευτέρα κλειστά

Τηλ. επικοινωνίας: 21 1008 0247

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοτόπουλο γεμιστό

Το πιο νόστιμο γεμιστό κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτό το κοτόπουλο με γέμιση από μυρωδικά, μπέικον και τυρί είναι το καλύτερο φαγητό για το οικογενειακό τραπέζι.

Σπανακόπιτα

Συνταγή για υπέροχη σπανακόπιτα με φέτα και μυζήθρα.

Εύκολη Τούρτα Black Forest

Η τούρτα μπλακ φορεστ είναι η πιο διάσημη γερμανική τούρτα. Σε αυτή τη συνταγή φτιάχνουμε μια παραλλαγή με βύσσινο και σαντιγί που θα ξετρελάνει τους πάντες!

Περισσότερα άρθρα

Συνταγές για Σκορδαλιά: όχι μόνο για την 25η Μαρτίου!

Ιδέες για να απογειώσετε τη σκορδαλιά στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου και όχι μόνο!

9 μοναδικοί μεζέδες για την μπύρα σου!

Μεζέδες για μπύρα και ακαταμάχητες συνταγές για να απολαύσετε το αγαπημένο σας ποτό κάθε εποχή, με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου!

Πώς κόβουμε τα μυρωδικά;

Μάθετε τον σωστό τρόπο να κόβετε μυρωδικά και βότανα, έτσι ώστε να παραμένουν φρέσκα και αρωματικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ