Ο Δημήτρης Κωστόπουλος και ο Σείριος Κομιχείλης, μετά από 9 χρόνια κοινής πορείας στον «Μυστικό Κήπο», συναντιούνται και πάλι μαγειρικά στο ολοκαίνουριο SUMA. Γιατί SUMA, για τους δύο σεφ, σημαίνει μαζί, παρέα, κοντά!

Τους συνδέει πάντα ο σεβασμός στην επιλογή της ατόφιας πρώτης ύλης και στην εποχικότητα, γι’ αυτό κυρίως, προτείνουν ένα μικρό διαφορετικό μενού (9-10 πιάτων) που θα ανανεώνεται πολύ συχνά. Αυτό το διάστημα, για παράδειγμα, μας προτείνουν, μεταξύ άλλων: Καρπάτσιο – μοσχάρι με κρέμα ρόκας, παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης, πέρλες βαλσάμικου και μανιτάρι ή Αρνί σε αμπελόφυλλα με πιπεριά Φλωρίνης, κουσκούς, κολοκύθι και κουνουπίδι. Σταθερά πρώτα στις προτιμήσεις, μέχρι τώρα, τα τορτελίνια με γαρίδα, σπανάκι, κρέμα καρύδας και χαβιάρι, που κλέβουν τις εντυπώσεις.

Το SUMA, ένα gastrobar, όπως το χαρακτηρίζουν οι δημιουργοί του, φιλοξενείται σε έναν μίνιμαλ χώρο που υποδέχεται τις παρέες, όσους δουλεύουν ή αγαπούν το Κέντρο.
Το φαγητό δεν είναι όμως το μοναδικό κίνητρο για να επισκεφθούμε το SUMA. Οι μουσικές, αποκλειστικά από βινύλια, οι μοναδικοί djs που εναλλάσσονται, είναι ένας ακόμα λόγος να την επιλέξουμε. Εγγύηση για τις μουσικές επιλογές είναι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Synch, οποίος έχει επιμεληθεί τον ήχο και την ποιότητα του.

Οι δύο σεφ, ο Δημήτρης και ο Σείριος, δημιούργησαν στην καρδιά της πόλης μια γαστρο-οινική πρόταση που έλειπε. Όχι πρόχειρα, όχι βιαστικά!
Με μεράκι και φροντίδα το gastrobar SUMA μας ξαναφέρνει κοντά για φαγητό, ποτό, μουσικές και …όχι μόνο.
SUMA
Καλαμιώτου 9, Αθήνα
Ανοιχτά Tρίτη έως Παρασκευή 18:00-01:30, Σάββατο 14:00-1:30 και Kυριακή 14:00-22:00. Δευτέρα κλειστά
Τηλ. επικοινωνίας: 21 1008 0247