ΑρχικήΆρθραΤα 10 ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου

Τα 10 ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου

Από την Άννα Ευθυμίου,

 

Πού θα πας όταν θέλεις να δειπνίσεις σε απόσταση αναπνοής με έναν λόρδο, έναν δούκα, ή έστω έναν απλό δισεκατομμυριούχο; Ή, για να το θέσουμε διαφορετικά, αν έχεις μερικές χιλιάδες ευρώ στην τσέπη και θέλεις να το ξεφορτωθείς, ποια εστιατόρια θα σε φροντίσουν με τον καλύτερο τρόπο; Ιδού τα 10 πιο ακριβά εστιατόρια στον κόσμο.

 

10. Schloss Schauenstein, Fürstenau, Ελβετία

Σε ένα μαγευτικό κάστρο του 12ου αιώνα στην Ελβετία, το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο και ο σεφ Andreas Caminada δημιουργούν εκλεπτυσμένα πιάτα εμπνευσμένα από την τοπική κουζίνα, στην τιμή των 200 ευρώ κατ’ άτομο.

 

9. Michel Bras Toya, Toya, Ιαπωνία

Γευστικές δημιουργίες με έντονη έμπνευση από την γαλλική κουζίνα και φρέσκες πρώτες ύλες από την περιοχή Hokkaido. Το πιο ακριβό μενού του εστιατορίου αξίζει περίπου 210 ευρώ.

 

8. Alain Ducasse at The Dorchester, Λονδίνο

Ο διάσημος Γάλλος σεφ ξέρει να “στήνει” ακριβά εστιατόρια και το κάνει πολύ καλά. Το μενού του εν λόγω εστιατορίου, το οποίο έχει δημιουργήσει ο executive chef Jocelyn Herland, αποτελείται από επτά εποχιακά πιάτα, που περιλαμβάνουν βελουτέ καραβίδας και φιλέτο ιππόγλωσσου, Ιρλανδικό αχινό και καλαμάρι σωτέ.Το εποχιακό μενού κοστίζει περίπου 215 ευρώ, ενώ το τρέχον μενού γευσιγνωσίας περίπου 143 ευρώ χωρίς κρασί ή ποτό.

 

7. Hôtel de Ville, Crissier, Ελβετία

Επιστροφή στην Ελβετία και ένα εστιατόριο βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin και μεγάλη παράδοση σε συνεργασίες με γνωστούς τοπικούς σεφ. Η δοκιμή των προτάσεων του σεφ κοστίζει περίπου 235 ευρώ κατ’ άτομο, υπάρχουν ωστόσο και άλλες, πιο οικονομικές επιλογές για τους θαμώνες.

 

6. Ithaa, Μαλδίβες

Από τα πλέον εντυπωσιακά εστιατόρια της λίστας, το Ithaa βρίσκεται 8 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και προσφέρει μαγευτική θέα 180 μοιρών στο βυθό. Εκτός αυτών, το μενού των 6 πιάτων συνοδεία σαμπάνιας αγγίζει τα 240 ευρώ κατ’ άτομο, ενώ προστίθεται 10% tip για το service. Το οικονομικό μενού γευσιγνωσίας κοστίζει 145 ευρώ κατ’ άτομο.

 

5. Aragawa, Τόκυο

Για high-end δείπνο στο Τόκυο, το Aragawa είναι το πιο διάσημο εστιατόριο για την απόλυτη εμπειρία κρεατοφαγίας. Τα κρεατικά που επιλέγονται από το εστιατόριο είναι ειδικά επιλεγμένα από φάρμες όπου εκτρέφονται για 28 μήνες με ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια. Το μενού εδώ μπορεί να κοστίσει μέχρι και 275 ευρώ κατ’ άτομο για να γευτεί κανείς το πλέον μοναδικό μοσχαράκι γάλακτος.

 

4. Maison Pic, Valence, Γαλλία

Γεύματα εξαιρετικά υψηλών αξιώσεων προσφέρει το Maison Pic, το οποίο ανήκει στη γνωστή γαλλική οικογένεια σεφ Pic εδώ και 3 γενιές. Το περιζήτητο μενού του εστιατορίου ονομάζεται Collection Pic και κοστίζει 340 ευρώ κατ’ άτομο. Η βραβευμένη με 3 αστέρια Michelin σεφ Anne-Sophie Pic προσθέτει σε κλασικά πιάτα που σερβίρονται από το 1930 τη δική της μοναδική πινελιά και υπόσχεται την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία.

 

3. Masa, Nέα Υόρκη

Επίσης βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin, το περίφημο ιαπωνικό εστιατόριο προσφέρει μόνο ένα μενού γευσιγνωσίας το οποίο κοστίζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 335 ευρώ χωρίς κρασί ή ποτό. Αν αλλάξετε γνώμη και θέλετε να ακυρώσετε την κράτηση, σκεφτείτε το καλά γιατί η ακύρωση κοστίζει 150 ευρώ κατ’ άτομο. Δύσκολοι καιροί για αναποφάσιστους.

 

2. Restaurant Le Meurice, Παρίσι

Για δεύτερη φορά στη λίστα, ο σεφ Alain Ducasse βάζει το χεράκι του στο εμβληματικό παρισινό εστιατόριο και υπόσχεται πολλά περισσότερα από απλώς ένα γεύμα. Απολαύστε το δείπνο σας σε ένα πραγματικά αυτοκρατορικό περιβάλλον, μιας και ο χώρος είναι εμπνευσμένος από το Salon de la Paix στο παλάτι των Βερσαλλιών, όσο ο λογαριασμός θα γράφει 380 ευρώ κατ’ άτομο. 

 

1. Kitcho, Kyoto, Ιαπωνία

Ένα γεύμα που συνδυάζει τόσο την υπέροχη γεύση όσο και την Ιαπωνική κουλτούρα υπόσχεται ο βραβευμένος σεφ Kunio Tokuoka. Κάθε πιάτο είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης, ενώ θα σας κοστίσει 450 ευρώ. Ο σεφ φυσικά υποστηρίζει ότι αξίζει μέχρι και το τελευταίο cent. 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τσούρος με σοκολάτα

Συνταγή για τσούρος, ή αλλιώς ισπανικούς λουκουμάδες!

Μηλόπιτα μαρτίνι

Μηλόπιτα σε μαρτίνι να την πιεις στο ποτήρι!

Νηστίσιμοι λουκουμάδες

Οι τέλειοι νηστίσιμοι λουκουμάδες από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε τους δικούς σας νηστίσιμους λουκουμάδες με γέμιση σοκολάτα, κρέμα, ή σκέτους με μέλι και καρύδια.

Περισσότερα άρθρα

Ανακαλύψαμε το πρώτο vegan τσουρέκι της πόλης!

O Στέφανος Διαμαντόπουλος φτιάχνει στον Πειραιά το πιο νόστιμο και πρωτότυπο vegan τσουρέκι της πόλης. Εκτός αυτού, εδώ θα βρεις περίτεχνα σοκολατένια αυγά και μοναδικές τούρτες από ζαχαρόπαστα για κάθε περίσταση.

7 tips για τη συντήρηση των τροφίμων πριν τις διακοπές

Αξιοποιήστε όλα τα τρόφιμα στο ψυγείο σας και τα ντουλάπια σας πριν φύγετε για διακοπές με αυτές τις χρήσιμες συμβουλές για οικονομία.

Τσάι χύμα ή συσκευασμένο; Οι ειδικοί απαντούν

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο χύμα τσάι και το συσκευασμένο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ