Τα ακριβότερα πατατάκια στον κόσμο κοστίζουν 52 ευρώ

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Αν θεωρείς ότι τα πατατάκια είναι ένα από τα πιο οικονομικά σνακ, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις αφού δημιουργήθηκαν πατατάκια τα οποία κοστίζουν 52 ευρώ. Τα ακριβότερα πατατάκια στον κόσμο ονομάζονται M&S και αποτελούν προϊόν της μικρής σουηδικής ζυθοποιίας St Eriks. Ο υπεύθυνος της ζυθοποιίας εξήγησε ότι τα συγκεκριμένα πατατάκια είναι το ιδανικό σνακ για συνοδεύσει κανείς τις υψηλών προδιαγραφών μπίρες τους.  

Τι είναι, όμως, αυτό που εκτόξευσε την τιμή τους κι από ένα απλό, καθημερινό σνακ έγιναν μια γκουρμέ απόλαυση μόνο για λίγους; Μα φυσικά οι ακριβές πρώτες ύλες τους αλλά και η χειροποίητη παραγωγή τους. Οι πατάτες είναι της ποικιλίας Ammarnas, μια ιδιαίτερη ποικιλία που καλλιεργείται μόνο στην πλαγιά ενός δυσπρόσβατου λόφου, όπου η συγκομιδή γίνεται με το χέρι. Τα κρεμμύδια Leksand καλλιεργούνται αποκλειστικά στην ομώνυμη σουηδική πόλη, φυτεύονται μία φορά τον χρόνο στις 18 Μαΐου και συλλέγονται στις 10 Αυγούστου κάθε έτους. Επιπλέον, στα πατατάκια έχουν προστεθεί μανιτάρια της σπάνια ποικιλίας Matsutake που ευδοκιμεί σε πευκοδάση της Βόρειας Σουηδίας, τρούφα φυκιών από τα νησιά Φερόε, άνηθος από την  χερσόνησο Bjäre και κατακάθι της μπίρας Indian Pale Ale της ζυθοποιίας. Η έμπνευση για τα εκλεκτά αυτά πατατάκια ανήκει στους διακεκριμένους σεφ της Σουηδικής Ομάδας Γαστρονομίας.

Τα πατατάκια κυκλοφόρησαν στη σουηδική αγορά σε εκατό μόλις κασετίνες που η καθεμία περιείχε πέντε πατατάκια (!) με κόστος 52 ευρώ. Οι κασετίνες εξαντλήθηκαν σε πολυ μικρό χρονικό διάστημα και όλα τα έσοδα διατέθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.