Ταλιολίνι με ζαμπόν και αγκινάρες

Συνταγή για ταλιολίνι καρμπονάρα με ζαμπόν και αγκινάρες!
Ταλιολίνι με ζαμπόν και αγκινάρες

Εκτέλεση

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ταλιολίνι. Στο μεταξύ, σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και σοτάρουμε για 2΄-3΄. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό απ' αυτό που βράζουν τα ζυμαρικά. Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 5΄, ώσπου να πιουν τα υγρά τους. Τότε προσθέτουμε το ζαμπόν σε λωρίδες. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την παρμεζάνα και ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με τσιμπίδα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τις αγκινάρες. Σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε καλά. Εάν θέλουμε, σ' αυτή τη φάση προσθέτουμε τον άνηθο. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, με έξτρα παρμεζάνα.

 

Για 5 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

 

Πηγή: www.argiro.gr