Πάμε Ταξίδι στην Ιταλία;

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

”Ταξίδι στην Ιταλία” ονομάζεται η ταινία που κάνει την είσοδό της στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 25 Ιουνίου. Δυο φίλοι, έξι γεύματα σε έξι διαφορετικές τοποθεσίες της Ιταλίας είναι ο βασικός κορμός της ταινίας που σκηνοθετεί ο Michael Winterbottom και στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Βρετανοί Steve Coogan και Rob Brydon.

Όλα ξεκινούν όταν οι δυο πρωταγωνιστές ταξιδεύουν στην Ιταλία για λογαριασμό μιας βρετανικής εφημερίδας με σκοπό να παρουσιάσουν την κριτική τους για συγκεκριμένα εστιατόρια της χώρας. Οι δυο φίλοι, άνθρωποι με διαφορετικές αντιλήψεις για τη ζωή και με αρκετά προσωπικά προβλήματα ο καθένας, ανακαλύπτουν το γαστρονομικό χάρτη της Ιταλίας αποφασισμένοι να  ακολουθήσουν τα βήματα δυο φημισμένων ποιητών και εκπροσώπων του Ρομαντισμού, του Shelley και Byron, με σκοπό να βρουν τους τόπους  που  έζησαν, τους ενέπνευσαν και καθόρισαν το έργο τους. Παράλληλα, επισκέπτονται διάσημα εστιατόρια, γνωρίζουν με τους σεφ, μπαίνουν στις κουζίνες τους και φυσικά  δοκιμάζουν υπέροχα πιάτα.   

Οι θεατές παρακολουθούν αυτή τη γαστρονομική περιήγηση που είναι απλώς η αφορμή για μια συζήτηση εκ βάθρων και για να μιλήσουν ανοιχτά για ό,τι τους προβληματίζει. Οι περιοχές και τοποθεσίες  που επισκέπτεται το κινηματογραφικό δίδυμο είναι η Πίζα, η Νάπολη, το Μουσείο Keats Shelley στη Ρώμη, η Casa Magni στο Lerici και η Villa Saluzzo στη Γένοβα.

Εξαιρετική ταινία με απολαυστικές ερμηνείες, έξυπνες ατάκες, μυρωδιές, χρώματα, σαγηνευτικά τοπία και λαχταριστές παραδοσιακές ιταλικές σπεσιαλιτέ. Δείτε το τρέιλερ και τη συνέχεια επί της οθόνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.