ΑρχικήΆρθραΠάμε Ταξίδι στην Ιταλία;

Πάμε Ταξίδι στην Ιταλία;

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

”Ταξίδι στην Ιταλία” ονομάζεται η ταινία που κάνει την είσοδό της στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 25 Ιουνίου. Δυο φίλοι, έξι γεύματα σε έξι διαφορετικές τοποθεσίες της Ιταλίας είναι ο βασικός κορμός της ταινίας που σκηνοθετεί ο Michael Winterbottom και στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Βρετανοί Steve Coogan και Rob Brydon.

Όλα ξεκινούν όταν οι δυο πρωταγωνιστές ταξιδεύουν στην Ιταλία για λογαριασμό μιας βρετανικής εφημερίδας με σκοπό να παρουσιάσουν την κριτική τους για συγκεκριμένα εστιατόρια της χώρας. Οι δυο φίλοι, άνθρωποι με διαφορετικές αντιλήψεις για τη ζωή και με αρκετά προσωπικά προβλήματα ο καθένας, ανακαλύπτουν το γαστρονομικό χάρτη της Ιταλίας αποφασισμένοι να  ακολουθήσουν τα βήματα δυο φημισμένων ποιητών και εκπροσώπων του Ρομαντισμού, του Shelley και Byron, με σκοπό να βρουν τους τόπους  που  έζησαν, τους ενέπνευσαν και καθόρισαν το έργο τους. Παράλληλα, επισκέπτονται διάσημα εστιατόρια, γνωρίζουν με τους σεφ, μπαίνουν στις κουζίνες τους και φυσικά  δοκιμάζουν υπέροχα πιάτα.   

Οι θεατές παρακολουθούν αυτή τη γαστρονομική περιήγηση που είναι απλώς η αφορμή για μια συζήτηση εκ βάθρων και για να μιλήσουν ανοιχτά για ό,τι τους προβληματίζει. Οι περιοχές και τοποθεσίες  που επισκέπτεται το κινηματογραφικό δίδυμο είναι η Πίζα, η Νάπολη, το Μουσείο Keats Shelley στη Ρώμη, η Casa Magni στο Lerici και η Villa Saluzzo στη Γένοβα.

Εξαιρετική ταινία με απολαυστικές ερμηνείες, έξυπνες ατάκες, μυρωδιές, χρώματα, σαγηνευτικά τοπία και λαχταριστές παραδοσιακές ιταλικές σπεσιαλιτέ. Δείτε το τρέιλερ και τη συνέχεια επί της οθόνης.

Μη χάσετε

Coffee Talks: νέο podcast για τον καφέ από τον Τάσο Αντωνίου

Ο καφές έχει πάντα ιστορίες πίσω του. Από το...

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σοκολατένιες μπανάνες

Σοκολατένιες μπανάνες από τον Τάσο Αντωνίου! Το πιο εύκολο, γρήγορο και νόστιμο υγιεινό γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε με ελάχιστα υλικά.

Μπισκότο στο τηγάνι

Σοκολατένιο μπισκότο στο τηγάνι έτοιμο σε 10 λεπτά!

Λαδένια Κιμώλου

Η λαδένια Κιμώλου είναι μια παραδοσιακή αλμυρή πίτα της Κιμώλου. Πολλοί τη θεωρούν την ελληνική παραλλαγή της ιταλικής πίτσας.

Περισσότερα άρθρα

9 μοναδικοί μεζέδες για την μπύρα σου!

Μεζέδες για μπύρα και ακαταμάχητες συνταγές για να απολαύσετε το αγαπημένο σας ποτό κάθε εποχή, με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου!

10 υπέροχες χριστουγεννιάτικες σαλάτες

Αυτές οι χριστουγεννιάτικες σαλάτες σίγουρα θα κλέψουν τις εντυπώσεις στο γιορτινό τραπέζι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ