Ταχινόσουπα

Ταχινόσουπα Συνταγή
Ταχινόσουπα Συνταγή
Εκτύπωση
5 from 1 vote

Ταχινόσουπα

Ταχινόσουπα πεντανόστιμη από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υγιεινή ταχινόσουπα με λαχανικά μαγειρεμένα χωρίς λάδι, ιδανική για τη νηστεία και αποτοξίνωση.
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο50 λεπτά
Course: Σούπες
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Ταχινόσουπα
Servings: 4
Θερμίδες: 137 θερμίδες

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα 4
  • 3 καρότα μέτρια
  • 3 κολοκύθια
  • 2 πατάτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 σελινόριζα
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ½ φλιτζάνι ταχίνι
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια. Τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα βράζουμε με δυο λίτρα νερό και αλατοπίπερο για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Κρατάμε στην άκρη μια κουτάλα ζωμό από τη σούπα και πολτοποιούμε τον υπόλοιπο ζωμό τα λαχανικά της σούπας μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ. Αν χρειάζεται αραίωμα προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το ταχίνι και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό που αφήσαμε στην άκρη. Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε μια κουτάλα βελουτέ από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας εκτός φωτιάς μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Σερβίρουμε την ταχινόσουπα ζεστή.

Το καλύτερο κέικ από τον Τάσο Αντωνίου

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.