Τέλειο κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο που λιώνει στο στόμα! Ο Τάσος έφτιαξε για εσάς το καλύτερο κοτόπουλο με πατάτες, που σίγουρα θα λατρέψετε. Ποιος δεν έχει περάσει την Κυριακή στο οικογενειακό τραπέζι που η μαμά έχει σερβίρει λαχταριστό κοτόπουλο όπως μόνο εκείνη ξέρει να το φτιάχνει; Αυτήν την αγαπημένη κυριακάτικη συνήθεια ήρθε η ώρα να την απογειώσουμε με μερικά μυστικά και κόλπα από τον Τάσο!
Αρχικά να σας πούμε ότι έχουμε δοκιμάσει αυτή τη συνταγή δεκάδες φορές μέχρι να πετύχουμε το τέλειο κοτόπουλο με πατάτες. Ναι, κοτόπουλο όπως πρέπει να είναι, με τραγανή πέτσα που κρατσανίζει στο στόμα και ζουμερό ψαχνό που διαλύεται σε κάθε πιρουνιά. Τόσο μαλακό κρέας. Όσο για τις πατάτες; Υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα, ζωντανή γεύση από το ψημένο κοτόπουλο, τόσο καλοψημένες που λιώνουν στο στόμα.
Είναι πολύ εύκολο να καταφέρεις το τέλειο κοτόπουλο με πατάτες, αρκεί να ακολουθήσεις τα μυστικά τόσο στην προετοιμασία όσο και στο ψήσιμο. Μερικά από αυτά τα μυστικά που αποκαλύπτει ο Τάσος στο βίντεο είναι τα εξής. Αρχικά, ξεκινάμε με τη μαρινάδα. Μπορείτε να αναμίξετε τα υλικά επιτόπου και να αφήσετε για λίγα λεπτά το κοτόπουλο να απορροφήσει τη γεύση τους. Ωστόσο αν το επιτρέπει ο χρόνος, μαρινάρετε το κοτόπουλο για 12 έως 24 ώρες στο ψυγείο. Θα μαριναριστεί καταπληκτικά, θα τραβήξει τόσους χυμούς και αρώματα που πραγματικά μόνο έτσι θα φτιάχνετε κοτόπουλο στο εξής.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!
Στη συνέχεια περνάμε στην προετοιμασία των υλικών. Αυτή η συνταγή απαιτεί λίγα υλικά που χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα και κόψιμο. Αυτό σημαίνει λιγότερος χρόνος στην κουζίνα! Όπως πάντα, ο Τάσος φτιάχνει το κοτόπουλο με πατάτες χρησιμοποιώντας καθημερινά υλικά που μπορείτε να βρείτε σε κάθε γειτονιά. Λεμόνι, σκόρδο, κρεμμύδια (θα τα αναλύσουμε παρακάτω), φρέσκα μυρωδικά, μουστάρδα, μέλι είναι μερικά από τα tips της απόλυτης επιτυχίας. Επίσης, αυτό το κοτόπουλο με πατάτες χρειάζεται μόνο ένα ταψί για το ψήσιμό του!
Ο Τάσος προσθέτει κρεμμύδια γιατί όταν ψηθούν στο φούρνο βγάζουν μια μοναδική γλύκα που ισορροπεί καταπληκτικά με τη λεμονάτη γεύση του κοτόπουλου. Το μέλι στις πατάτες τις κάνει να μελώνουν στο ψήσιμο, ενώ βράζουν σε σπιτικό ζωμό κότας που ενισχύει σημαντικά τη γεύση.
Σε αυτή τη συνταγή για τέλειο κοτόπουλο με πατάτες, πρέπει να δώσετε σημασία στο ψήσιμο. Αν δείτε ότι απορροφά τους χυμούς, προσθέστε κι άλλο ζωμό κότας. Εναλλακτικά, προσθέστε βραστό νερό. Σε κάθε περίπτωση προσέξτε μόνο να είναι ζεστός γιατί θα διακόψει το βρασμό του φαγητού η εναλλαγή θερμοκρασίας.
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ, ακολουθήστε τη συνταγή και τις συμβουλές για ψήσιμο του Τάσου και φτιάξτε κι εσείς το τέλειο κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο για τους αγαπημένους σας!