Τι ετοιμάζει ο Dominique Ansel μετά το cronut;

Please select a featured image for your post

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Μας κίνησε την περιέργεια η είδηση ότι ο εμπνευστής του cronut, Dominique Ansel ετοιμάζει ένα νέο επιδόρπιο για να βρεθεί και πάλι στην επικαιρότητα και στην κορυφή της ζαχαροπλαστικής. Μετά τo πρόσκαιρο κλείσιμο του ζαχαροπλαστείου του, αλλά και το γεγονός ότι ναι μεν το cronut μπορεί να παραμένει αγαπημένη λιχουδιά, αλλά δεν βρίσκεται και στις πρώτες δόξες του, ήταν φυσικό κι επόμενο να περιμένουμε ένα νέο επιδόρπιο από τον δαιμόνιο κι ευφάνταστο Ansel. Και η ώρα έφθασε και ο Νεοϋορκέζος ζαχαροπλάστης παρουσίασε την επόμενη γλυκιά του έμπνευση, το Peanut Butter Pretzel Lobster Tail.

Τόσο το όνομά του, όσο και το σχήμα του παραπέμπουν σε αστακοουρά. Ωστόσο τα στοιχεία αυτά είναι παραπλανητικά, αφού πρόκειται για πρέτζελ με γέμιση από φυστικοβούτυρο. Ο ίδιος δήλωσε πως ο τίτλος είναι φόρος τιμής στο γνωστό ιταλικό επιδόρπιο Lobster Tail που φτιάχνεται με σφολιάτα κι έχει γέμιση κρέμας. Ο Ansel περιγράφει το νέο του γλυκό δημιούργημα ως μια έκρηξη γεύσεων, μιας και το χειροποίητο μαλακό πρέτζελ, γαρνισμένο με κόκκους θαλασσινού αλατιού συνδυάζεται άψογα με το σπιτικό φυστικοβούτυρο.

Η αλήθεια είναι πως όσο κι αν οι θαυμαστές του περίμεναν με αγωνία την παρουσίαση του νέου γλυκού, στο τέλος οι αντιδράσεις τους δεν ήταν και τόσο θετικές και τα σχόλια τους αρκετά αποδοκιμαστικά. Φαίνεται, λοιπόν, ότι το cronut ήταν τόσο εντυπωσιακό που δύσκολα θα βρεθεί άλλο γλύκισμα να το συναγωνιστεί.

Εμείς, περιμένοντας τις αντιδράσεις και τις κριτικές μετά και τη γευστική δοκιμή, θα πάρουμε μια πρώτη γεύση από την παρουσίαση του Peanut Butter Pretzel Lobster Tail, ενώ ταυτόχρονα για να τιμήσουμε τον δημιουργό του, θα απολαμβάνουμε το cronut που φτιάξαμε με τα χεράκια μας ακολουθώντας την αυθεντική συνταγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.