ΑρχικήΆρθραΤι ετοιμάζει ο Dominique Ansel μετά το cronut;

Τι ετοιμάζει ο Dominique Ansel μετά το cronut;

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Μας κίνησε την περιέργεια η είδηση ότι ο εμπνευστής του cronut, Dominique Ansel ετοιμάζει ένα νέο επιδόρπιο για να βρεθεί και πάλι στην επικαιρότητα και στην κορυφή της ζαχαροπλαστικής. Μετά τo πρόσκαιρο κλείσιμο του ζαχαροπλαστείου του, αλλά και το γεγονός ότι ναι μεν το cronut μπορεί να παραμένει αγαπημένη λιχουδιά, αλλά δεν βρίσκεται και στις πρώτες δόξες του, ήταν φυσικό κι επόμενο να περιμένουμε ένα νέο επιδόρπιο από τον δαιμόνιο κι ευφάνταστο Ansel. Και η ώρα έφθασε και ο Νεοϋορκέζος ζαχαροπλάστης παρουσίασε την επόμενη γλυκιά του έμπνευση, το Peanut Butter Pretzel Lobster Tail.

Τόσο το όνομά του, όσο και το σχήμα του παραπέμπουν σε αστακοουρά. Ωστόσο τα στοιχεία αυτά είναι παραπλανητικά, αφού πρόκειται για πρέτζελ με γέμιση από φυστικοβούτυρο. Ο ίδιος δήλωσε πως ο τίτλος είναι φόρος τιμής στο γνωστό ιταλικό επιδόρπιο Lobster Tail που φτιάχνεται με σφολιάτα κι έχει γέμιση κρέμας. Ο Ansel περιγράφει το νέο του γλυκό δημιούργημα ως μια έκρηξη γεύσεων, μιας και το χειροποίητο μαλακό πρέτζελ, γαρνισμένο με κόκκους θαλασσινού αλατιού συνδυάζεται άψογα με το σπιτικό φυστικοβούτυρο.

Η αλήθεια είναι πως όσο κι αν οι θαυμαστές του περίμεναν με αγωνία την παρουσίαση του νέου γλυκού, στο τέλος οι αντιδράσεις τους δεν ήταν και τόσο θετικές και τα σχόλια τους αρκετά αποδοκιμαστικά. Φαίνεται, λοιπόν, ότι το cronut ήταν τόσο εντυπωσιακό που δύσκολα θα βρεθεί άλλο γλύκισμα να το συναγωνιστεί.

Εμείς, περιμένοντας τις αντιδράσεις και τις κριτικές μετά και τη γευστική δοκιμή, θα πάρουμε μια πρώτη γεύση από την παρουσίαση του Peanut Butter Pretzel Lobster Tail, ενώ ταυτόχρονα για να τιμήσουμε τον δημιουργό του, θα απολαμβάνουμε το cronut που φτιάξαμε με τα χεράκια μας ακολουθώντας την αυθεντική συνταγή.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κορμός με γέμιση κρέμας μασκαρπόνε

Συνταγή για χριστουγεννιάτικο κορμό με γέμιση από κρέμα μασκαρπόνε.

Κέικ σοκολατένιο με μαύρη μπίρα

Φανταστικό σοκολατένιο κέικ με μαύρη μπίρα. Η μαύρη μπίρα ταιριάζει μοναδικά με σοκολάτα, ενώ το κέικ γίνεται κολασμένα ζουμερό εσωτερικά.

Χταπόδι Ψητό

Συνταγή για χταποδάκι ψημένο στο ζουμάκι του!

Περισσότερα άρθρα

Πώς διαλέγουμε και ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο

Όλα τα μυστικά για το ξαλμύρισμα και το σωστό μαγείρεμα του μπακαλάρου.

9 πολύ καλοί λόγοι να φας τώρα αβοκάντο!

Το αβοκάντο είναι ένα νόστιμο φρούτο με πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία και την ομορφιά, χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά που ενισχύουν τον οργανισμό.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε τη σχάρα της ψησταριάς;

Μάθετε μυστικά για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τη σχάρα από λίπη και υπολείμματα τροφών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ