ΑρχικήΆρθραΤι πίνουμε την Τσικνοπέμπτη;

Τι πίνουμε την Τσικνοπέμπτη;

Από την ομάδα του Μαμα Πειναω,

Μια τέτοια μέρα που τα κρεατικά έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στο τραπέζι μας, πρέπει να διαλέξουμε προσεκτικά το κρασί που θα τα συνοδεύσει.

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, κάτοχος του κορυφαίου τίτλου στον χώρο του κρασιού Master of Wine, μας συνιστά να προτιμήσουμε κόκκινο κρασί, αφού ταιριάζει ιδανικά με το κρέας, εξαιτίας του λίπους που περιέχουν τα εδέσματα της Τσικνοπέμπτης αλλά και λόγω του χειμωνιάτικου τσουχτερού σκηνικού.

Τί πίνουμε την Τσικνοπέμπτη;

Πρέπει να προτιμήσουμε ένα κόκκινο κρασί με υψηλή οξύτητα και αρκετά πλούσιο σε τανίνες. Ιδανικές επιλογές είναι το ξυνόμαυρο, όπως εκείνο της Νάουσας ή διάφορα χαρμάνια με Syrah και Merlot. Πολύ καλή επιλογή είναι κι ένα cabernet μονοποικιλιακό ή το ιταλικό barolo, ένα κρασί της Βόρειας Ιταλίας, αν προτιμούμε πιο ντελικάτες γεύσεις.

Για τέλος η γκράπα ή κάποιο άλλο απόσταγμα σταφυλής θα ορίσει επάξια το φινάλε για το σημερινό γιορτινό τραπέζι.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις πρώτος όλες τις νέες μας συνταγές!

Δείτε επίσης: Συνταγή για κέικ κλασσικό πολύ εύκολο

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Mont Blanc της Εύης Παπαδοπούλου

Μοναδική συνταγή για Mont Blanc με κάστανα από την Εύη Παπαδοπούλου.

Κολοκυθοτηγανίτες

Κολοκυθοτηγανίτες με φέτα και μυρωδικά εύκολοι, αφράτες και παραδοσιακές σαν της γιαγιάς.

Κοτόπουλο με ρύζι, πατάτες και μπρόκολο φούρνου

Υπέροχο φαγάκι φούρνου κοτόπουλο με ρύζι, μπρόκολο, πατάτες και πλούσια κρεμώδη σάλτσα τυριού!

Περισσότερα άρθρα

9 υπέροχοι τρόποι να μαγειρέψεις με αγκινάρα σήμερα

Δες υπέροχες συνταγές με αγκινάρες και πρόσθεσε με νοστιμιά όλα τα οφέλη της για την υγεία στον οργανισμό σου.

Το μενού της εβδομάδας (20/1 – 25/1)

Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, νόστιμες και γρήγορες συνταγές ιδανικές για το καλοκαίρι από τον αγαπημένο μας Τάσο Αντωνίου.

Μαντεμένια σκεύη: 7 καλοί λόγοι να τα επιλέξετε

Μαντεμένια σκεύη ή συμβατικά σκεύη; Σας δίνουμε 7 καλούς λόγους να μαγειρεύετε στο εξής με μαντεμένια σκεύη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ