Τί πίνουμε την Τσικνοπέμπτη;

Από την ομάδα του Μαμα Πειναω,

Μια τέτοια μέρα που τα κρεατικά έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στο τραπέζι μας, πρέπει να διαλέξουμε προσεκτικά το κρασί που θα τα συνοδεύσει.

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, κάτοχος του κορυφαίου τίτλου στον χώρο του κρασιού Master of Wine και ο μοναδικός MW στη νοτιοανατολική Ευρώπη, μας συνιστά να προτιμήσουμε κόκκινο κρασί, αφού ταιριάζει ιδανικά με το κρέας, εξαιτίας του λίπους που περιέχουν τα εδέσματα της Τσικνοπέμπτης αλλά και λόγω του χειμωνιάτικου τσουχτερού σκηνικού.

Πρέπει να προτιμήσουμε ένα κόκκινο κρασί με υψηλή οξύτητα και αρκετά πλούσιο σε τανίνες. Ιδανικές επιλογές είναι το ξυνόμαυρο, όπως εκείνο της Νάουσας ή διάφορα χαρμάνια με Syrah και Merlot. Πολύ καλή επιλογή είναι κι ένα cabernet μονοποικιλιακό ή το ιταλικό barolo, ένα κρασί της Βόρειας Ιταλίας, αν προτιμούμε πιο ντελικάτες γεύσεις. 

Για τέλος η γκράπα ή κάποιο άλλο απόσταγμα σταφυλής θα ορίσει επάξια το φινάλε για το σημερινό γιορτινό τραπέζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.