Σας άρπαξε το φαγητό; Μυστικά για να μην το πετάξετε

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Μια στιγμήνα αφαιρεθείς ή να ασχοληθείς με κάτι άλλο και μια δυσάρεστη μυρωδιά αναδύεται από την κουζίνα, μια μυρωδιά που φανερώνει ότι το φαγητό έχειαρπάξει. Η δυσάρεστη αυτή εμπειρία έχει τύχει σε όλους, ακόμα και στους καλύτερους μάγειρες. Κι όμως, αν η ζημιά δεν είναι ανεπανόρθωτη – δεν χρειάζεται να το πετάξεις! Απλώς ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές.

Αρχικά, αν το φαγητό είναι της κατσαρόλας ή στο τηγάνι, εκείνο που κάνουμε είναι να ρίξουμε κρύο νερό στα εξωτερικά τοιχώματα του σκεύους έτσι ώστε να ρίξουμε τη θερμοκρασία. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε σε άλλο μαγειρικό σκεύος την ποσότητα του φαγητού μας που έχει μείνει άθικτη, προσθέτουμε τα απαραίτητα υγρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Εναλλακτικά,για τα λαδερά ή τα κοκκινιστά, μπορούμε και να προσθέσουμελίγο χυμό ντομάτας καιλίγο νερό ανακατεύοντας και να συνεχίσουμετομαγείρεμα.

Αν παραψήσαμετο κρέας του φούρνου με αποτέλεσμα να είναι αρκετά στεγνό και ξερό, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να το κόψουμε σε φέτες και να το περιχύσουμε με ένα ελαφρύ ντρέσινγκ από λεμόνι (1/2 λεμόνι), ελαιόλαδο (2 κουταλιές) και μουστάρδα (1 κουταλιά).

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.