ΑρχικήΆρθραΠώς φτιάχνω βάφλες στο σπίτι εύκολα και γρήγορα;

Πώς φτιάχνω βάφλες στο σπίτι εύκολα και γρήγορα;

Αφράτες, αέρινες, με χρυσαφένιο χρώμα και με τη διακριτική μυρωδιά του βούτυρου, οι βάφλες είναι μια λιχουδιά που έχει αγαπηθεί από πολλούς, με πρώτους τους αρχαίους Έλληνες! Ναι, είναι αλήθεια, αφού οι πρόγονοί μας έφτιαχναν ένα είδος επίπεδου κέικ που το έψηναν πάνω σε μεταλλικές πλάκες. Η συνταγή για αυτά τα κέικ διατηρήθηκε αναλλοίωτη στο πέρασμα των αιώνων, ενώ τον 13ο αιώνα δημιούργηθηκαν μεταλλικές πλάκες με κυψελωτά σχέδια και κάπως έτσι η βάφλα απέκτησε το διάσημο και χαρακτηριστικό σχέδιό της. Μάθετε τα μυστικά της τέλειας βάφλας και δείτε τη συνταγή για εύκολες και γρήγορες βάφλες με σοκολάτα!  

Μυστικά για τις καλύτερες βάφλες στο σπίτι

  • Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο σκεύος, δηλαδή τη βαφλιέρα. Αν η βαφλιέρα που έχουμε δεν είναι αντικολλητική, αλείφουμε τις επιφάνειες της βαφλιέρας με λίγο λιωμένο βούτυρο ή ηλιέλαιο. Πολύ σημαντικό για το τελικό αποτέλεσμα είναι να διαβάσουμε τις οδηγίες χρήσης για την ποσότητα ζύμης που πρέπει να βάλουμε και τον χρόνο που χρειάζεται για να ψηθούν οι βάφλες μας.
  • Τo μυστικό για να μην κολλήσουν οι βάφλες βρίσκεται στη ζύμη. Προσθέτουμε λίγο λάδι ή βούτυρο για να έχουμε μια ζύμη αφράτη που σίγουρα δεν θα κολλήσει στα τοιχώματα της βαφλιέρας.
  • Απαραίτητα υλικά για την παρασκευή βάφλας είναι το βούτυρο και το γάλα, τα οποία πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.  
  • Για τραγανές κι αφράτες βάφλες θα πρέπει να προσθέσουμε ξεχωριστά το ασπράδι και τον κρόκο του αυγού. Πρώτα θα χτυπήσουμε τους κρόκους και θα τους προσθέσουμε στα υπόλοιπα υγρά υλικά και στο τέλος, αφού ρίξουμε και το αλεύρι, θα προσθέσουμε στο μείγμα μας το χτυπημένο ασπράδι.
  • Δουλεύουμε τη ζύμη μας απαλά και όχι με γρήγορες και έντονες κινήσεις. Είναι προτιμότερο να ανακατέψουμε τη ζύμη με μια πλαστική σπάτουλα την οποία θα χρησιμοποιήσουμε στο τέλος για να βγάλουμε τις βάφλες από τη βαφλιέρα.
  • Για επιπλέον γεύση σε γλυκιές βάφλες, μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη σε ελάχιστη ποσότητα εκχύλισμα βανίλιας, κανέλα σε σκόνη, τριμμένο μοσχοκάρυδο ή τζίντζερ. 
  • Αν η αδυναμία μας είναι οι αλμυρές βάφλες  μπορούμε στη ζύμη να προσθέσουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη ή θυμάρι. Δείτε  6 πεντανόστιμες ιδέες για αλμυρές βάφλες! 
  • Οι βαφλες σερβίρονται ζεστές και, κατά προτίμηση, αφού τις έχουμε περιχύσει με λίγο λιωμένο βούτυρο. Αν φτιαξουμε αρκετές βάφλες και θέλουμε να τις σερβίρουμε όλες μαζί, για να τις διατηρήσουμε ζεστές τις βάζουμε σε προθερμασμένο  φούρνο στους 90ο C απευθείας πάνω στη σχάρα και τις αφήνουμε μέχρι να τις σερβίρουμε.

Δείτε πως θα φτιάξετε τις καλύτερες βάφλες στο σπίτι

Συνταγή για σοκολάτόπιτα

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Vegan Σούπα μπρόκολο

Σούπα μπρόκολο βελουτέ από τον Τάσο Αντωνίου. Μια σούπα με ανάλαφρη υφή, κατάλληλη και για χορτοφάγους. Πεντανόστιμη, υγιεινή, γρήγορη και πάρα πολύ οικονομική.

Μακαρόνια με μπρόκολο

Γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο. Φτιάξτε αυτή τη θρεπτική και νόστιμη μακαρονάδα με μπρόκολο και θα ενθουσιαστείτε!

Φιστικόπιτα

Φιστικόπιτα με φιστίκια Αιγίνης! Φτιάξτε αυτή τη παραδοσιακή σιροπιαστή φιστικόπιτα και συνοδεύστε τον καφέ σας ή κεράστε τους καλεσμένους σας.

Περισσότερα άρθρα

Ο απίστευτος λόγος που πρέπει να βάζεις τα μπαχαρικά στην κατάψυξη

Τα μπαχαρικά είναι ένας τρόπος να προσθέσεις γεύση στο φαγητό σου. Ήξερες όμως ότι είναι αγαπημένη τροφή και για ζιζάνια και άλλα έντομα;

Θέλεις συνταγές στο πεντάλεπτο; Κάνε subscribe στο κανάλι μου στο YouTube!

Ψάχνεις τις καλύτερες συνταγές για αλμυρά και γλυκά; Θέλεις να δημιουργήσεις εντυπωσιακές γεύσεις, εύκολα, γρήγορα και νόστιμα; Ο Τάσος Αντωνίου και το κανάλι Mama...

Οι 4 καλύτερες συνταγές για σπιτική μηλόπιτα

Οι καλύτερες συνταγές για τέλεια μηλόπιτα σε εύκολες παραλλαγές!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ