ΑρχικήΆρθραΤips για τέλεια pancakes στο σπίτι

Τips για τέλεια pancakes στο σπίτι

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Τηγανίτες ή pancakes, όπως και να τα αποκαλεί κανείς, είναι σίγουρο ότι είναι αγαπημένη λιχουδιά πολλών, αφού είναι πεντανόστιμα και σκέτα αλλά και ταιριάζουν τέλεια με μέλι, σιρόπι σοκολάτας, καραμέλας και ό,τι άλλο ταιριάζει με τις γαστρονομικές επιθυμίες της στιγμής. Κι αν κάποιοι από εσάς θεωρούν ότι είναι δύσκολο στο να τα φτιάξετε και σας έχουμε την καλύτερη συνταγή και σας αποκαλύπτουμε και μερικά μυστικά ώστε τα pancakes σας να αφήσουν εποχή.

1. Υλικά

Τα pancakes είναι εύκολο γλυκό, αλλά και εξαιρετικά ντελικάτο. Γι’αυτό και πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στην ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσετε. Ειδικότερα η μαγειρική σόδα, που ευθύνεται για το αν θα γίνουν αφράτα ή όχι, πρέπει να έχει ανοιχθεί το πολύ 6 μήνες πριν. Επίσης για πιο αφράτα pancakes, προσθέστε λίγο χυμό φρεστοστυμμένου λεμονιού στο μείγμα σας, αφού η οξύτητα των υλικών παίζει μεγάλο ρόλο στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα.

Ετοιμάζεις brunch για την παρέα; Δοκίμασε την καλύτερη συνταγή για pancakes από τον Τάσο Αντωνίου! Δες τη συνταγή στο βίντεο παρακάτω και κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube για περισσότερες λαχταριστές συνταγές! 

2. Τηγάνι

Και το τηγάνι παίζει τον δικό του σημαντικό ρόλο. Αν χρησιμοποιείτε τηγάνι με λεπτή επιφάνεια, τα pancakes θα καούν. Το ιδανικό είναι να έχετε ένα τηγάνι με μεγάλη και βαθιά επιφάνεια, ώστε τα pancakes να έχουν τον χρόνο και τον χώρο να παρασκευασθούν.

3. Βούτυρο

Πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή, όταν θα προσθέσετε στο τηγάνι το βούτυρο, αφού είναι πολύ εύκολο να καεί. Μετρήστε την ποσότητα που αναγράφεται στη συνταγή και μην το αφήσετε να λιώσει περισσότερο χρόνο από εκείνον που ενδείκνυται.

4. Μείγμα

Το μείγμα πρέπει να το φτιάξετε εκείνη τη στιγμή, ούτε καν μια ώρα πριν, αν θέλετε να έχετε αφράτα και πιο ελαφριά pancakes, δηλαδή όπως πρέπει να είναι.

5. Φουσκάλες

Μόλις εμφανιστούν φουσκάλες, με μια σπάτουλα πρέπει να αναποδογυρίσουμε το pancake για να ψηθεί και από την άλλη μεριά. Όμως, για να το γυρίσετε από την άλλη μεριά, πρέπει οι φουσκάλες να είναι αρκετά μεγάλες, να έχουν ανοίξει και να έχει δημιουργηθεί μια μικρή τρύπα στην επιφάνειά τους. Τότε μόνο φαίνεται πως η μια μεριά έχει ήδη πραγματικά ψηθεί.

6. Γεύσεις

Αν θέλετε να δώσετε επιπλέον γεύση, όπως σοκολάτα ή μπανάνες, δεν ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Πρώτα ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι και στη συνέχεια τις νιφάδες σοκολάτες, τα κομμάτια μπανάνας ή ό,τι άλλο επιθυμείτε. Όσο λιγότεροι οι συνδυασμοί, τόσο πιο σίγουρο και γευστικό θα είναι το αποτέλεσμα.

7. Γαρνίρισμα

Καλό είναι να μην επιλέγετε διάφορα σιρόπια για να γαρνίρετε τα pancakes γιατί και πανιάζουν και χάνουν τη γεύση τους. Αυτό που ταιριάζει εξαιρετικά είναι το να τα περιχύσετε με λίγο λιωμένο βούτυρο ή και μέλι.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Βίδες με πέστο μαϊντανού

Συνταγή για μακαρόνια βίδες με πέστο μαϊντανού. Αρωματική σάλτσα πέστο από μαϊντανό, χωρίς τυρί, που δίνει αίσθηση φρεσκάδας στη μακαρονάδα μας.

Lemon pie

Lemon pie αξέχαστη. Η καλύτερη τάρτα λεμονιού με τραγανή βάση, γέμιση κρέμας λεμονιού και υπέροχη μαρέγκα που θα λατρέψουν όλοι.

Σαλάτα με πορτοκάλι, blue cheese και καρύδια

Υπέροχη πράσινη σαλάτα, ένα ελαφρύ πλήρες γεύμα. Σίγουρα θα την φτιάξετε ξανά και ξανά.

Περισσότερα άρθρα

6 βασικά λάθη που κάνετε με το ελαιόλαδο

Μάθετε ποια είναι τα λάθη που κάνουμε όλοι με τη συντήρηση και τη χρήση του ελαιολάδου στη μαγειρική.

Τι κάνουμε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

Πώς θα αξιοποιήσουμε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν; 9 έξυπνες συνταγές & ιδέες για να μην πετάξουμε τίποτα!

Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία που πρέπει να έχει το ψυγείο;

Η σωστή συντήρηση των τροφίμων στο ψυγείο βοηθά στο να παραμένουν φρέσκα για περισσότερο χρονικό διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ