Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,
Τηγανίτες ή pancakes, όπως και να τα αποκαλεί κανείς, είναι σίγουρο ότι είναι αγαπημένη λιχουδιά πολλών, αφού είναι πεντανόστιμα και σκέτα αλλά και ταιριάζουν τέλεια με μέλι, σιρόπι σοκολάτας, καραμέλας και ό,τι άλλο ταιριάζει με τις γαστρονομικές επιθυμίες της στιγμής. Κι αν κάποιοι από εσάς θεωρούν ότι είναι δύσκολο στο να τα φτιάξετε και σας έχουμε την καλύτερη συνταγή και σας αποκαλύπτουμε και μερικά μυστικά ώστε τα pancakes σας να αφήσουν εποχή.
1. Υλικά
Τα pancakes είναι εύκολο γλυκό, αλλά και εξαιρετικά ντελικάτο. Γι’αυτό και πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στην ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσετε. Ειδικότερα η μαγειρική σόδα, που ευθύνεται για το αν θα γίνουν αφράτα ή όχι, πρέπει να έχει ανοιχθεί το πολύ 6 μήνες πριν. Επίσης για πιο αφράτα pancakes, προσθέστε λίγο χυμό φρεστοστυμμένου λεμονιού στο μείγμα σας, αφού η οξύτητα των υλικών παίζει μεγάλο ρόλο στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα.
Ετοιμάζεις brunch για την παρέα; Δοκίμασε την καλύτερη συνταγή για pancakes από τον Τάσο Αντωνίου! Δες τη συνταγή στο βίντεο παρακάτω και κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube για περισσότερες λαχταριστές συνταγές!
2. Τηγάνι
Και το τηγάνι παίζει τον δικό του σημαντικό ρόλο. Αν χρησιμοποιείτε τηγάνι με λεπτή επιφάνεια, τα pancakes θα καούν. Το ιδανικό είναι να έχετε ένα τηγάνι με μεγάλη και βαθιά επιφάνεια, ώστε τα pancakes να έχουν τον χρόνο και τον χώρο να παρασκευασθούν.
3. Βούτυρο
Πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή, όταν θα προσθέσετε στο τηγάνι το βούτυρο, αφού είναι πολύ εύκολο να καεί. Μετρήστε την ποσότητα που αναγράφεται στη συνταγή και μην το αφήσετε να λιώσει περισσότερο χρόνο από εκείνον που ενδείκνυται.
4. Μείγμα
Το μείγμα πρέπει να το φτιάξετε εκείνη τη στιγμή, ούτε καν μια ώρα πριν, αν θέλετε να έχετε αφράτα και πιο ελαφριά pancakes, δηλαδή όπως πρέπει να είναι.
5. Φουσκάλες
Μόλις εμφανιστούν φουσκάλες, με μια σπάτουλα πρέπει να αναποδογυρίσουμε το pancake για να ψηθεί και από την άλλη μεριά. Όμως, για να το γυρίσετε από την άλλη μεριά, πρέπει οι φουσκάλες να είναι αρκετά μεγάλες, να έχουν ανοίξει και να έχει δημιουργηθεί μια μικρή τρύπα στην επιφάνειά τους. Τότε μόνο φαίνεται πως η μια μεριά έχει ήδη πραγματικά ψηθεί.
6. Γεύσεις
Αν θέλετε να δώσετε επιπλέον γεύση, όπως σοκολάτα ή μπανάνες, δεν ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Πρώτα ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι και στη συνέχεια τις νιφάδες σοκολάτες, τα κομμάτια μπανάνας ή ό,τι άλλο επιθυμείτε. Όσο λιγότεροι οι συνδυασμοί, τόσο πιο σίγουρο και γευστικό θα είναι το αποτέλεσμα.
7. Γαρνίρισμα
Καλό είναι να μην επιλέγετε διάφορα σιρόπια για να γαρνίρετε τα pancakes γιατί και πανιάζουν και χάνουν τη γεύση τους. Αυτό που ταιριάζει εξαιρετικά είναι το να τα περιχύσετε με λίγο λιωμένο βούτυρο ή και μέλι.