To φαγητό του 65ου Φεστιβάλ Καννών

Το Φεστιβάλ των Καννών είναι ένας από τους κορυφαίους διεθνείς διαγωνισμούς κινηματογράφου. Κάθε χρόνο στην Κρουαζέτ, πληθώρα ηθοποιών, σκηνοθετών και celebrities παρελαύνουν στο κόκκινο χαλί. Η γνωστή εταιρεία ηλεκτρικών συσκευών, Electrolux εγκαινίασε το μεγάλο κινηματογραφικό γεγονός με ένα φαντασμαγορικό gala. Έτσι, λοιπόν, στις 16 Μαΐου, το 65ο Φεστιβάλ των Καννών σήκωσε την αυλαία του και ταυτόχρονα υποδέχθηκε τους διάσημους καλεσμένους του με ένα μοναδικό δείπνο στο περίπτερο της Electrolux , «Agora Pavillion» που βρίσκεται δίπλα από το Palais des Festivals. 

Προσωπικότητες του καλλιτεχνικού στερεώματος όπως η Tilda Swinton, Diane Kruger, Lana Del Rey, Eva Longoria, Bruce Willis, Edward Norton και Ewan MacGregor παρευρέθηκαν στο λαμπερή εκδήλωση.

To δείπνο επιμελήθηκαν ο Γάλλος σεφ Bruno Oger, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin εστιατορίου, La Villa Archange, που βρίσκεται στην πόλη Cannet της Κυανής Ακτής, και ο Νορβηγός σεφ Rasmus Kofoed, χρυσός νικητής του γαστρονομικού διαγωνισμού Le Bocuse d’ Or για το  2011. 

Το μενού της βραδιάς περιελάμβανε τα εξής πιάτα:

Amuse Bouche: Μους μανιταριών ορχέλες με κρασί και κρέμα τρούφας

Ορεκτικό: Καπνιστός σολομός και χτένια με κρέμα χρένου, αγγούρι, βότανα και λουλούδια

Κυρίως πιάτο: Kότσι από μοσχαράκι λιμουζέν μαγειρευμένο για 24 ώρες, τηγανητό φουά γκρά και πουρές πατάτας με τρούφα

Επιδόρπιο: Παγάκια γλυκόριζας με κόκκινα φρούτα

Πτι φουρ: Κουφέτα με σοκολάτα και μαντλέν με μέλι λεβάντας

Οι εκλεκτοί καλεσμένοι συνόδευσαν το γεύμα τους με σαμπάνια Piper Rose Sauvage, λευκό κρασί Aile D’ Argent του 2008 και κόκκινο κρασί Château D’Armailhac του 2005.

100 σερβιτόροι ήταν υπεύθυνοι για την ομαλή διεξαγωγή του δείπνου, αλλά και για το γυάλισμα 2.000 ποτηριών και το σερβίρισμα 3.000 πιάτων στους καλεσμένους. Και η γαστριμαργική αυτή παραζάλη δεν τελειώνει εδώ! Για να δημιουργηθεί το υψηλής γαστρονομίας μενού χρειάστηκαν 20 κιλά χτένια, 12 κιλά τρούφα, 21 κιλά μανιτάρια ορχέλες, 45 κιλά καπνιστός σολομός μαριναρισμένος σε 4 κιλά λευκή σοκολάτα και 70 λίτρα φρέσκια κρέμα! 

Οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την έκβαση της βραδιάς και υπόσχεθηκαν πως σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, το «Agora Pavillion» θα είναι το κέντρο της γαστρονομικής πρωτοτυπίας και δημιουργικότητας. Αναμένουμε να δούμε τι άλλο έχουν βάλει οι δαιμόνιοι σεφ με το μυαλό τους για να μας εκπλήξουν! 

 

Άννα Ευθυμίου

Εικόνες: newsroom electrolux

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.