ΑρχικήΆρθραΤο καλύτερο εμφιαλωμένο νερό στον κόσμο είναι ελληνικό

Το καλύτερο εμφιαλωμένο νερό στον κόσμο είναι ελληνικό

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Οι διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο συνεχίζονται για τα ελληνικά προϊόντα. Πριν λίγες ημέρες το ελληνικό εμφιαλωμένο νερό Zaro’s ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα το Zaro’s, το λεγόμενο νερό του Ψηλορείτη, διαγωνίστηκε στα βραβεία Berkeley Springs International Water Tasting, τα παλαιότερα και μεγαλύτερα βραβεία γευσιγωσίας νερού παγκοσμίως.

Στα 27α Berkeley Springs International Water Tasting, στα Όσκαρ του νερού όπως τα λένε οι ειδικοί, που διεξήχθησαν στο Berkeley Springs της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ, στην κατηγορία ‘’Εμφιαλωμένο Νερό’’, το Zaro’s κατέκτησε το χρυσό βραβείο μαζί με το αμερικάνικο νερό AlphaPure Springs Water που παράγεται στην Ocala, μια πόλη της Βόρειας Φλόριντα. 

Συνολικά στον διαγωνισμό συμμετείχαν 600 ετικέτες νερού από όλον τον κόσμο. Το Zaro’s, όπως και τα υπόλοιπα νερά στην κατηγορία του, αξιολογήθηκε από 12 κριτές, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και διεθνώς αναγνωρισμένοι γευσιγνώστες νερού, που εξέτασαν προσεκτικά την υφή, την όψη, τη γεύση και την επίγευσή τους. Η διαδικασία εξέτασης και αξιολόγησης κράτησε 2 ημέρες, ενώ για κάθε νερό πραγματοποιήθηκαν τέσσερις ξεχωριστές δοκιμές. Τη δεύτερη θέση μοιράστηκε το νερό Artesia από τους φημισμένους  καταρράκτες Crystal  που βρίσκονται στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ με το νερό Canadian Gold Artesian Water που παράγεται στην πόλη Marchand MB του Καναδά, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε το νορβηγικό Svalbaroi Polar Iceberg Water, γνωστό ως “νερό των 100 ευρώ”.

Το κρητικό νερό Zaro’s έχει αποσπάσει για την ποιότητά του αρκετές διεθνείς διακρίσεις, ενώ το 2016 έλαβε το βραβείο “Βραβείο Ανώτερης Γεύσης iTQi” που απονέμεται από το Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας iTQi των Βρυξελλών. Το νερό Zaro’s προέρχεται από πηγές Αμάτι και Στέρνα που βρίσκονται στους πρόποδες του Ψηλορείτη. Μάλιστα η πηγή Αμάτι είναι η μοναδική πηγή φυσικού μεταλλικού νερού στην Κρήτη. 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοτόπουλο με μπάμιες του Τάσου

Κοτόπουλο με μπάμιες. Ένα κλασικό ελληνικό λαδερό φαγητό που σερβίρουμε στα οικογενειακά τραπέζια. Κι όμως, πολλοί θεωρούν ότι οι μπάμιες είναι άνοστες και τις...

Mαρμελάδα καρπούζι

Μαρμελάδα καρπούζι από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτή η συνταγή για μαρμελάδα κρύβει μέσα της όλη τη γεύση και το άρωμα του καλοκαιριού.

Πλιγούρι με μανιτάρια

Πλιγούρι με μανιτάρια από τον Τάσο Αντωνίου! Μια οικονομική, γευστική και ελαφριά γευστική πρόταση για πλιγούρι που θυμίζει πιλάφι σε πιο υγιεινή εκδοχή.

Περισσότερα άρθρα

Πώς να φτιάξεις άψογο σπιτικό παγωτό καϊμάκι

Παγωτό καϊμάκι, νόστιμο και μαστιχωτό, που μοσχοβολάει σαλέπι. Μάθετε πώς θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα σπιτικό παγωτό καϊμάκι.

Το κόλπο για να συντηρείτε το τυρί για μήνες

Το μυστικό κόλπο για να συντηρείτε το τυρί για μήνες. Δείτε επίσης συνταγές για να αξιοποιήσετε το κατεψυγμένο τυρί.

3 τρόποι να μαγειρέψεις με τα κοτσάνια των μυρωδικών

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα κοτσάνια των φρέσκων μυρωδικών και να τα εντάξουμε στη κουζίνα και τις συνταγές μαγειρικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ