ΑρχικήΆρθραΤο καλύτερο εμφιαλωμένο νερό στον κόσμο είναι ελληνικό

Το καλύτερο εμφιαλωμένο νερό στον κόσμο είναι ελληνικό

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Οι διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο συνεχίζονται για τα ελληνικά προϊόντα. Πριν λίγες ημέρες το ελληνικό εμφιαλωμένο νερό Zaro’s ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα το Zaro’s, το λεγόμενο νερό του Ψηλορείτη, διαγωνίστηκε στα βραβεία Berkeley Springs International Water Tasting, τα παλαιότερα και μεγαλύτερα βραβεία γευσιγωσίας νερού παγκοσμίως.

Στα 27α Berkeley Springs International Water Tasting, στα Όσκαρ του νερού όπως τα λένε οι ειδικοί, που διεξήχθησαν στο Berkeley Springs της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ, στην κατηγορία ‘’Εμφιαλωμένο Νερό’’, το Zaro’s κατέκτησε το χρυσό βραβείο μαζί με το αμερικάνικο νερό AlphaPure Springs Water που παράγεται στην Ocala, μια πόλη της Βόρειας Φλόριντα. 

Συνολικά στον διαγωνισμό συμμετείχαν 600 ετικέτες νερού από όλον τον κόσμο. Το Zaro’s, όπως και τα υπόλοιπα νερά στην κατηγορία του, αξιολογήθηκε από 12 κριτές, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και διεθνώς αναγνωρισμένοι γευσιγνώστες νερού, που εξέτασαν προσεκτικά την υφή, την όψη, τη γεύση και την επίγευσή τους. Η διαδικασία εξέτασης και αξιολόγησης κράτησε 2 ημέρες, ενώ για κάθε νερό πραγματοποιήθηκαν τέσσερις ξεχωριστές δοκιμές. Τη δεύτερη θέση μοιράστηκε το νερό Artesia από τους φημισμένους  καταρράκτες Crystal  που βρίσκονται στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ με το νερό Canadian Gold Artesian Water που παράγεται στην πόλη Marchand MB του Καναδά, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε το νορβηγικό Svalbaroi Polar Iceberg Water, γνωστό ως “νερό των 100 ευρώ”.

Το κρητικό νερό Zaro’s έχει αποσπάσει για την ποιότητά του αρκετές διεθνείς διακρίσεις, ενώ το 2016 έλαβε το βραβείο “Βραβείο Ανώτερης Γεύσης iTQi” που απονέμεται από το Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας iTQi των Βρυξελλών. Το νερό Zaro’s προέρχεται από πηγές Αμάτι και Στέρνα που βρίσκονται στους πρόποδες του Ψηλορείτη. Μάλιστα η πηγή Αμάτι είναι η μοναδική πηγή φυσικού μεταλλικού νερού στην Κρήτη. 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μπακλαβάς του Τάσου, εύκολος & αρωματικός

Μπακλαβάς παραδοσιακός και τραγανός. Στην Ανατολή φτιάχνουν τον μπακλαβά με φιστίκι αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρύδι για τη γέμιση του γλυκού σας.

Μηλόπιτα κέικ

Συνταγή για σπιτική μηλόπιτα κέικ με αφράτη ζύμη και γλυκά μήλα.

Πένες φούρνου με τυρί και καπνιστή μπριζόλα (BINTEO)

Πένες φούρνου με τυρί, καπνιστή μπριζόλα και σάλτσα αρωματισμένη με φασκόμηλο! Μια ιδιαίτερη μακαρονάδα φούρνου από τον Τάσο Αντωνίου που όλοι θα λατρέψουν.

Περισσότερα άρθρα

6 λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε σάλτσα για ζυμαρικά

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε σάλτσα ζυμαρικά. Δείτε πώς θα τα διορθώσετε εύκολα και γρήγορα!

Μυστικά για τέλεια μπισκότα

Μαλακά και αφράτα ή λεπτά και τραγανά μπισκότα; Μυστικά & tips για τέλεια μπισκότα που θα λατρέψουν όλοι!

Ψήσιμο στη λαδόκολλα, όλα τα μυστικά της επιτυχίας!

Το ψήσιμο στη λαδόκολλα είναι ένας εύκολος, ξεκούραστος αλλά και εντυπωσιακός τρόπος να ψήσετε και να παρουσιάσετε τις δημιουργίες σας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ