Το Ολυμπιακό μενού της British Airways

Η British Airways ανανεώνει το μενού των πτήσεων της, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 2012. Το ειδικά διαμορφωμένο μενού των Ολυμπιακών Αγώνων θα δοκιμάσουν πάνω από τρία εκατομμύρια ταξιδιώτες επιλεγμένων πτήσεων από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο.  

Το εν λόγω μενού είναι μια δημιουργία του Simon Hulstone σε συνεργασία με τον, βραβευμένο με αστέρι Michelin chef Heston Blumenthal. Η πολύπλευρη δημιουργικότητα του Blumenthal και του Hulstone είναι προφανής, με πρωταρχική έμνευση το αεροπορικό μενού της χρονιάς 1948, την τελευταία χρονιά που πραγματοποιήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Βρετανική πρωτεύουσα. 

Οι δύο chefs αντιμετώπισαν ιδιαίτερες προκλήσεις, όπως η επιλογή των σωστών υλικών η μεταφορά αλλά και η διατήρηση τους σε συνθήκες πτήσης αλλά και τα υψηλά standards της βρετανικής κουζίνας, θέλωντας να προσφέρουν στους επιβάτες της British Airways ένα μενού αντάξιο των προσδοκιών τους.

Αν βρεθείτε σε κάποια πτήση της British Airways αυτό το καλοκαίρι θα απολαύσετε κλασικές γεύσεις, όπως κοτόπουλο με σως shiitake με μανιτάρια και τυρί  cheddar, πουρέ πατάτας με φρέσκο κρεμμυδάκι με συνοδευτικά καρότα και φασολάκια.

Τέλος, το εναέριο γεύμα ολοκληρώνεται με ένα soundtrack με μουσική και σχόλια για τα καλύτερα στιγμιότυπα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 1948!

 

Μιμή Δράκου

 

Πηγή: thedailymeal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.