Επιτέλους δημιουργήθηκε το πιρούνι που κάνει τα παιδιά να τρώνε λαχανικά

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Όσοι είναι γονείς γνωρίζουν πολύ καλά πως οι μεγαλύτεροι αγώνες που δίνουν είναι για να φάει το παιδί τους το φαγητό που έχουν ετοιμάσει και κυρίως τα λαχανικά. Προς ανακούφιση, λοιπόν, των γονέων, σας έχουμε ένα πολύ καλό νέο. Πρόσφατα, μια εταιρεία λάνσαρε ένα πιρούνι με το όνομα Aromafork που υπόσχεται να κάνει τα παιδιά να τρώνε τα λαχανικά τους αδιαμαρτύρητα. Πώς; Το Aromafork είναι ένα “μαγικό” προϊόν, αφού έχει τη δυνατότητα να μετατρέπει τη μυρωδιά των λαχανικών, όπως του μπρόκολου, σε αυτή, λόγου χάρη, των ζαχαρωτών.

Η Sophie Boivin, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρείας που το δημιούργησε, λέει ότι ουσιαστικά το πιρούνι αυτό στηρίζεται στην αντίληψη και στην πρόσληψη γεγονότων. Δηλαδή με το να αλλάζει τη μυρωδιά μιας συγκεκριμένης τροφής όπως των λαχανικών σε κάποια άλλη σαφώς πιο γλυκιά κι ευχάριστη, όπως για παράδειγμα ενός γλυκού, ο εγκέφαλός μας πείθεται ότι τρώει αυτό που μυρίζει κι όχι αυτό που πραγματικά γεύεται.

Το πιρούνι συνοδεύεται από ένα σετ αρωμάτων, το Aroma R-evolution kit το οποίο και περιλαμβάνει διάφορα υγρά σκευάσματα που αντιστοιχούν σε γεύσεις τροφών, όπως σοκολάτα, φυστικοβούτυρο ακόμα και μπέικον, με τις οποίες θέλουμε να αντικαταστήσουμε κάποιες άλλες. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Στην άκρη ενός χαρτιού ρίχνουμε μια σταγόνα από τη γεύση που επιθυμούμε και μετά την εισπνέουμε, αφού ήδη έχουμε φάει μια μπουκιά από την εκάστοτε τροφή την οποία κι έχουμε καρφώσει με το ειδικό πιρούνι. Συνολικά, το πακέτο περιέχει 21 αρώματα χωρισμένα σε 6 κατηγορίες γεύσεων.

Η υπεύθυνη της εταιρείας σημειώνει ότι το Aromafork είναι κατάλληλο και για όσους είναι αλλεργικοί σε κάποια τροφή, όπως τα φιστίκια, αφού έτσι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και γνωρίσουν τη γεύση ενός απαγορευμένου για αυτούς προϊόντος. Ενώ, όσοι έχουν φαντασία θα είναι σε θέση να κάνουν τολμηρούς κι ασυνήθιστους συνδυασμούς γεύσεων.

Η τιμή του, βέβαια, είναι λίγο αλμυρή αφού κοστίζει περίπου 60 δολάρια, δηλαδή σχεδόν 47 ευρώ. Κι εμείς αναρωτιόμαστε αν πραγματικά θα μπαίναμε στον πειρασμό να το δοκιμάσουμε ή θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στα παραδοσιακά γευστικά μονοπάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.