ΑρχικήΆρθραΕπιτέλους δημιουργήθηκε το πιρούνι που κάνει τα παιδιά να τρώνε λαχανικά

Επιτέλους δημιουργήθηκε το πιρούνι που κάνει τα παιδιά να τρώνε λαχανικά

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Όσοι είναι γονείς γνωρίζουν πολύ καλά πως οι μεγαλύτεροι αγώνες που δίνουν είναι για να φάει το παιδί τους το φαγητό που έχουν ετοιμάσει και κυρίως τα λαχανικά. Προς ανακούφιση, λοιπόν, των γονέων, σας έχουμε ένα πολύ καλό νέο. Πρόσφατα, μια εταιρεία λάνσαρε ένα πιρούνι με το όνομα Aromafork που υπόσχεται να κάνει τα παιδιά να τρώνε τα λαχανικά τους αδιαμαρτύρητα. Πώς; Το Aromafork είναι ένα “μαγικό” προϊόν, αφού έχει τη δυνατότητα να μετατρέπει τη μυρωδιά των λαχανικών, όπως του μπρόκολου, σε αυτή, λόγου χάρη, των ζαχαρωτών.

Η Sophie Boivin, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρείας που το δημιούργησε, λέει ότι ουσιαστικά το πιρούνι αυτό στηρίζεται στην αντίληψη και στην πρόσληψη γεγονότων. Δηλαδή με το να αλλάζει τη μυρωδιά μιας συγκεκριμένης τροφής όπως των λαχανικών σε κάποια άλλη σαφώς πιο γλυκιά κι ευχάριστη, όπως για παράδειγμα ενός γλυκού, ο εγκέφαλός μας πείθεται ότι τρώει αυτό που μυρίζει κι όχι αυτό που πραγματικά γεύεται.

Το πιρούνι συνοδεύεται από ένα σετ αρωμάτων, το Aroma R-evolution kit το οποίο και περιλαμβάνει διάφορα υγρά σκευάσματα που αντιστοιχούν σε γεύσεις τροφών, όπως σοκολάτα, φυστικοβούτυρο ακόμα και μπέικον, με τις οποίες θέλουμε να αντικαταστήσουμε κάποιες άλλες. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Στην άκρη ενός χαρτιού ρίχνουμε μια σταγόνα από τη γεύση που επιθυμούμε και μετά την εισπνέουμε, αφού ήδη έχουμε φάει μια μπουκιά από την εκάστοτε τροφή την οποία κι έχουμε καρφώσει με το ειδικό πιρούνι. Συνολικά, το πακέτο περιέχει 21 αρώματα χωρισμένα σε 6 κατηγορίες γεύσεων.

Η υπεύθυνη της εταιρείας σημειώνει ότι το Aromafork είναι κατάλληλο και για όσους είναι αλλεργικοί σε κάποια τροφή, όπως τα φιστίκια, αφού έτσι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και γνωρίσουν τη γεύση ενός απαγορευμένου για αυτούς προϊόντος. Ενώ, όσοι έχουν φαντασία θα είναι σε θέση να κάνουν τολμηρούς κι ασυνήθιστους συνδυασμούς γεύσεων.

Η τιμή του, βέβαια, είναι λίγο αλμυρή αφού κοστίζει περίπου 60 δολάρια, δηλαδή σχεδόν 47 ευρώ. Κι εμείς αναρωτιόμαστε αν πραγματικά θα μπαίναμε στον πειρασμό να το δοκιμάσουμε ή θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στα παραδοσιακά γευστικά μονοπάτια.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χυλοπίτες με μανιτάρια στο τηγάνι

Μια συνταγή ελαφριά με χυλοπίτες και μανιτάρια. Ρίχνοντας τις χυλοπίτες από την κατσαρόλα στο τηγάνι, πετυχαίνουμε πυκνή σάλτσα με πλούσια υφή.

Σαλάτα με σύκα και blue cheese

Συνταγή για σαλάτα με σύκα και blue cheese.

Γίγαντες στον φούρνο

Μια παραδοσιακή συνταγή για γίγαντες στον φούρνο με αρωματική σάλτσα ντομάτας και χωριάτικο λουκάνικο!

Περισσότερα άρθρα

8 χρήσεις του καφέ που σίγουρα δεν γνωρίζατε

Αποκαλύπτουμε κάποιες χρήσεις του καφέ που μας λύνουν τα χέρια στην καθημερινότητα και που σίγουρα δεν είχατε φανταστεί!

Ο χαλβάς της Καθαράς Δευτέρας

Ο χαλβάς είναι συνυφασμένος με την Καθαρά Δευτέρα. Δείτε τα 6 μυστικά για να ξεχωρίσετε τον καλό χαλβά που θα σερβίρετε στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Να γιατί πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια

Ένας απλός αλλά πολύ σημαντικός λόγος που πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ