Κι όμως, είναι αλήθεια! Δείτε το ποτό που “καίει” θερμίδες

To ποτό που αδυνατίζει

Η αλήθεια είναι ότι το να πιεις το αγαπημένο σου ποτό είναι μια πολύ απολαυστική συνήθεια. Τι θα έλεγες όμως αν μπορούσες να πιεις το ποτό σου και να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να κάψει θερμίδες; Πλέον, είναι επίσημο ότι το τζιν κάνει καλό στον οργανισμό και βοηθάει τον μεταβολισμό.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το τζιν μπορεί να ωφελεί τον οργανισμό ενισχύοντας το μεταβολισμό και βοηθώντας το σώμα να κάψει πιο γρήγορα θερμίδες. Eρευνητές του πανεπιστημίου της Sigulda στη Λετονία, έδωσαν σε δύο ομάδες ποντικιών το αντίστοιχο μιας μικρής ποσότητας τζιν ή νερού και παρατήρησαν το ποσοστό θερμίδων που έκαιγαν. Η ομάδα στην οποία δόθηκε τζιν παρουσίασε αύξηση της διαδικασίας μεταβολισμού κατά 17% ενώ η ομάδα στην οποία δόθηκε νερό παρέμεινε στάσιμη. 

Δείτε ακόμα:

5 υγιεινά ποτά

“Η κατανάλωση του τζιν είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του μεταβολικού ρυθμού, γεγονός που σημαίνει ότι το ποτό μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στο αδυνάτισμα”, δήλωσε η επικεφαλής καθηγήτρια της έρευνας Thisa Lye. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το τζιν μπορεί ακόμη να προκαλέσει μια διαδικασία που τονώνει το μεταβολισμό για περίπου μία ώρα μετά την κατανάλωσή του, όσο το συκώτι “επεξεργάζεται” το αλκοόλ. 

Είναι προφανές ότι πρέπει να επαναληφθεί το σχετικό πείραμα σε ανθρώπους προκειμένου να παρατηρηθούν ακριβώς οι επιδράσεις του στον οργανισμό, αλλά τα πρώτα δείγματα σίγουρα φαίνονται αισιόδοξα για τους λάτρεις του τζιν!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.