9 τροφές που ξυπνάνε τον μεταβολισμό σου

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Το να ξυπνήσουμε τον μεταβολισμό μας είναι απαραίτητο, ειδικά όταν έχουμε την ανάγκη να χάσουμε κάποια επιπλέον κιλά. Η σωστή ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας, δηλαδή η μετατροπή της τροφής σε ενέργεια  είναι μια περίπλοκη και δύσκολη διαδικασία, που όσο τα χρόνια μας προσπερνούν γίνεται και πιο αργή,. Η μητέρα φύση, όμως, έχει προνοήσει και γι’αυτό, αφού σύμφωνα με μελέτες υπάρχουν τροφές ικανές να δώσουν στον μεταβολισμό μας την ώθηση που χρειάζεται.

1. Νερό

Η  κατανάλωση 8 με 10 ποτηριών νερού βοηθά τον οργανισμό μας να ενυδατωθεί και τον μεταβολισμό μας να ενεργοποιηθεί, αφού όταν το σώμα αφυδατώνεται ο οργανισμός στεγνώνει κι ο μεταβολισμός μας επιβραδύνεται.

2. Ασπράδι αυγού

Το ασπράδι του αυγού είναι πλούσιο σε αμινοξέα που βοηθούν τον μεταβολισμό μας κι αυξάνουν  την ικανότητα του οργανισμού  να καίει το λίπος

3. Καυτερές πιπεριές

Οι καυτερές πιπεριές, οι λεγόμενες και τσίλι, περιέχουν την ουσία καψαϊκίνη, μια χημική ουσία που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.

4. Άπαχο κρέας

Η συχνή κατανάλωση άπαχου κρέατος είναι ωφέλιμη, αφού το κρέας χωρίς λίπη, όπως το κοτόπουλο, είναι πλούσιο σε σίδηρο, ο οποίος και συνδέεται με τις σωστές  και γρήγορες καύσεις.

5. Καφές

Η  συχνή κατανάλωση καφέ, κι όχι ντεκαφεϊνέ, σχετίζεται με τη διέγερση του μεταβολισμού

6. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες  που αυξάνουν  την κινητοποίηση του λίπους και συνεπώς ξυπνούν τον μεταβολισμό.

7. Γάλα

Το γάλα είναι πλούσιο σε ασβέστιο το οποίο και έχει συσχετιστεί  με την γρήγορη και σωστή καύση του λίπους

8. Τροφές ολικής αλέσεως

Οι συγκεκριμένες τροφές  , όπως μαύρο ψωμί, καστανό ρύζι, δημητριακά και μακαρόνια ολικής αλέσεως,  περιέχουν φυτικές ίνες  που για να τις απορροφήσει  ο οργανισμός πρέπει να καταβάλλει επιπλέον προσπάθεια, με φυσική συνέπεια να ενεργοποιείται ο μεταβολισμός μας.

9. Φακές

Οι φακές εφοδιάζουν τον οργανισμό μας με μια σημαντική ποσότητα από τον σίδηρο που χρειάζεται κι έτσι τονώνεται  κι ο οργανισμός κι ο μεταβολισμός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.