Δείτε την vegan μπριζόλα από καρπούζι που έριξε το Instagram!

Vegan μπριζόλα από καρπούζι

Zουμερή, κατακόκκινη σάρκα σε καλοψημένη, τραγανή κρούστα. Όχι, δεν περιγράφουμε κρέας αλλά την vegan μπριζόλα από καρπούζι που “έριξε” το Instagram!

Η πρωτότυπη ιδέα για την vegan μπριζόλα καρπουζιού ανήκει στο εστιατόριο Duck’s Eatery στη Νέα Υόρκη, το οποίο ήθελε να εντάξει στο μενού του περισσότερες vegetarian και vegan επιλογές για τους πελάτες του. Πρόκειται για ένα καπνιστό ολόκληρο καρπούζι χωρίς τη φλούδα του, χαραγμένο με τέτοιο τρόπο που θυμίζει κρέας. Για να δώσουν ένταση στη γεύση του, το καλύπτουν εξωτερικά με ένα μείγμα μπαχαρικών από κόλιανδρο, ρίγανη και αλάτι. Η κρούστα αυτή καπνίζεται με το για περίπου μισή μέρα. Στη συνέχεια, το κόβουν σε φέτες, που λόγω του έντονου κόκκινου χρώματος μοιάζουν με rare μπριζόλες και το σερβίρουν με ελαιόλαδο καιδεντρολίβανο.

Όσο για την τιμή της vegan μπριζόλας από καρπούζι, αυτή ανέρχεται στα $75, ενώ όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του, η ποσότητα είναι αρκετή 3-5 άτομα. Όσο για τη γεύση του, περιγράφεται ως καπνιστή, αλμυρή, καυτή και ζουμερή, που όμως σε καμία περίπτωση δεν σε αφήνει να ξεχάσεις ότι πρόκειται για καρπούζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.