Χοιρινό φιλέτο με γέμιση από κάστανα

Μία ιδιαίτερη συνταγή για το γιορτινό τραπέζι που συνδυάζει μοναδικά το κάστανο με το φασκόμηλο!

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Μερίδες: 7

Χοιρινό φιλέτο με γέμιση από κάστανα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα φύλλα φασκόμηλου. Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο που έχουμε κόψει σε λωρίδες. Φτιάχνουμε τα ρολάκια βάζοντας φασκόμηλο και από ένα κάστανο στο καθένα. Σε βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε για 4-5 λεπτά τα ρολάκια, τα κρεμμυδάκια και τα υπόλοιπα κάστανα. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αποσύρουμε τα ρολάκια και αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο τηγάνι τον ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει. Προαιρετικά προσθέτουμε το βούτυρο. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με τα κρεμμύδια και τα κάστανα.