Ο chef pâtissier Νίκος Μαρνέρης και ιδιοκτήτης των ζαχαροπλαστείων Esperia μας ανοίγει τις πόρτες του μαγαζιού του και μας υποδέχεται με γλυκές καλημέρες.
Το 1980 ο Νίκος Μαρνέρης ξεκίνησε την εταιρία Esperia ανοίγοντας το κατάστημα της Νέας Σμύρνης. Λίγα χρόνια αργότερα, δημιουργεί το Esperia Catering για να προσφέρει υψηλού ποιοτικού επιπέδου υπηρεσίες. Συνεργαζόμενος πάντα με τους καλύτερους chefs διεγείρει και ικανοποιεί και τις πιο αυστηρές γαστρονομικές απαιτήσεις.
Ύστερα από σπουδές και σεμινάρια στη Valrhona και στην École Paul Bocuse, σήμερα έπειτα από τριάντα και πλέον χρόνια στο χώρο της εστίασης μετράει τρία καταστήματα με μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης που μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Tελευταία γλυκιά προσθήκη στην αλυσίδα Esperia είναι το κατάστημα στον Άγιο Στέφανο, όπου θα απολαύσουμε τον πρωινό καφέ μας με τη συνοδεία σνακ. Εμείς δοκιμάσαμε εκπληκτική τούρτα κρέμα γιαούρτι με φράουλα και σμέουρα – must μετά τη Μ. Εβδομάδα, φυσικά! Και επειδή ο κύριος Νίκος κατάλαβε πόσο sweet afficionados είμαστε, μας αποκάλυψε το νέο γλυκό που θα ραγίσει καρδιές: palet passion με τραγανό μπισκότο καρύδας και κρέμα από φρούτα του πάθους. Ήδη μας τρέχουν τα σάλια!
Esperia
Λεωφ. Τραπεζούντος 27, Άγιος Στέφανος, T. 2106215730
Κράτητος 63, Νέα Σμύρνη, T. 2109348645
Λεωφ. Πρωτόπαππα & Πύργου 2, Ηλιούπολη, T. 2109935730
Νικόλαος Πυλαρινός
Φωτογραφίες: Τάσος Αντωνίου, Twentyseven Creative Lab