ΑρχικήΣυνταγέςΜπακλαβάς τιραμισού

Μπακλαβάς τιραμισού

Μπακλαβάς τιραμισού. Μια πρωτότυπη συνταγή για ένα γλυκό που πρέπει να δοκιμάσετε σήμερα κιόλας.

Μπακλαβάς τιραμισού
Εκτύπωση

Μπακλαβάς τιραμισού

Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Μπακλαβάς τιραμισού
Θερμίδες 432θερμίδες

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
    1/2 πακέτο βούτυρο λιωμένο
    Για το σιρόπι:
    2 ποτήρια ζάχαρη
    1 ποτήρι νερό
    2-3 σταγόνες από λεμόνι
    Για την κρέμα:
    4 αυγά
    3 ασπράδια μαρέγκα 

    250 γρ. ζάχαρη άχνη

    2 πακέτα τυρί μασκαρπόνε

    300 γρ. σαντιγί φυτική χτυπημένη σφιχτή

    1 σφηνάκι κονιάκ

    κακάο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Παίρνουμε ένα ταψί διαμέτρου 36Χ25cm, βουτυρώνουμε τον πάτο και σουρώνουμε τα φύλλα κρούστας. Από πάνω τα ραντίζουμε με το βούτυρο και τα τοποθετούμε στο φούρνο στους 180C μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και με τα χέρια μας τα σπάμε σε μικρά κομματάκια.
  • Για το σιρόπι:
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει για 25΄ μέχρι να δέσει. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες από το λεμόνι. Όπως είναι ζεστό το περιχύνουμε στο ταψί.
  • Για την κρέμα:
  • Σε μια λεκάνη χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και το μασκαρπόνε. Ρίχνουμε την σαντιγί και το κονιάκ. Σταματάμε το χτύπημα, παίρνουμε τη μαρέγκα, τη ρίχνουμε στο μείγμα και την ανακατεύουμε με τα χέρια. Την τοποθετούμε στο ψυγείο. Όταν κρυώσουν τα φύλλα ρίχνουμε την κρέμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της με κακάο. Πρέπει να μείνει μια μέρα στο ψυγείο.

Δείτε επίσης: Γεμιστές πιπεριές με φέτα και ντομάτα

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τάρτα με κρέμα τυριών

Συνταγή για τάρτα με πράσο και κρέμα τυριών!

Πίτες για σουβλάκια

Πίτες για σουβλάκι από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε σπιτικές πίτες για να συνοδεύστε με σπιτικά σουβλάκια, τζατζίκι ή τυροκαυτερή και τηγανητές πατάτες!

Μπρουσκέτα με σκορδάτες γαρίδες

Μπρουσκέτα με σκορδάτες γαρίδες και τυρί κρέμα.

Περισσότερα άρθρα

Πελτές ντομάτας: το λάθος που κάνεις όταν τον μαγειρεύεις

Πελτές ντομάτας και μαγειρική. Δείτε τι λάθος κάνετε όταν μαγειρεύετε τον πελτέ και πώς θα τον χρησιμοποιήσετε σωστά.

5 σημεία στην κουζίνα που φωλιάζουν τα μικρόβια & πώς να τα εξολοθρεύσετε

Τα μικρόβια στην κουζίνα κρύβονται σε σημεία και αντικείμενα που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση. Μάθετε πώς θα τα εξολοθρεύσετε!

Μπορώ να μαγειρέψω κατεψυγμένο κοτόπουλο χωρίς ξεπάγωμα;

Κι όμως, μπορούμε να μαγειρέψουμε κοτόπουλο χωρίς απόψυξη αλλά μόνο κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ