10 tips για να κάνεις πιο light το φαγητό σου

Από τη Λίζα Μάτσα,

Θες να κάνεις τις αγαπημένες σου τροφές πιο υγιεινές για να τις καταναλώνεις χωρίς τύψεις; Ακολούθησε τα παρακάτω tips και ευχαρίστησε την οικογένεια σου μαγειρεύοντας τους φαγητό με μεγαλύτερη φροντίδα και λιγότερα λιπαρά.

1. Αντικατάστησε τη κρέμα γάλακτος με γιαούρτι. Το άπαχο γιαούρτι είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης.

2. Χρησιμοποίησε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο όταν σοτάρεις λαχανικά στο τηγάνι ή φτιάχνετε ομελέτα. Σε αντίθεση με το βούτυρο, το ελαιόλαδο βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερόλης, αυξάνοντας παράλληλα τα επίπεδα της καλής.

3. Χρησιμοποίησε 1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia (θα τους βρείτε σε καταστήματα delicatessen) και 3 κουταλιές της σούπας νερό αντί για ένα αυγό όταν φτιάχνετε μάφινς, cupcakes ή κέικ. Οι σπόροι Chia θεωρούνται δικαίως υπερτροφή, καθώς είναι η πλουσιότερη πηγή λιπαρών οξέων Ωμέγα-3 και είναι επίσης πλούσιοι σε φυτικές ίνες, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά.

4. Αντικατάστησε το αυγό με μια μπανάνα για να φτιάξεις τα pancakes του Κυριακάτικου πρωινού. Η μπανάνα είναι ο καλύτερος τρόπος να εξασφαλίσεις τη γλυκύτητα και την υγρασία στο πιάτο σου.

5. Ώρα να απαρνηθείς τα κλασικά ζυμαρικά για ζυμαρικά ολικής αλέσεως.

6. Ένα πολύ καλό υποκατάστατο της ζάχαρης είναι τα φυσικά γλυκαντικά όπως η αγαύη, που δεν υποβάλλεται σε χημική επεξεργασία, η ζάχαρη σε ακατέργαστη μορφή και η στέβια. Κι ας μη ξεχάσουμε φυσικά το ελληνικό βιολογικό μέλι, που θα γλυκάνει τη ζωή σας, χαρίζοντάς σας πολλές από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

7. Αντικατάστησε τη ζύμη της πίτσας με πουρέ κουνουπιδιού και φτιάξε την πιο υγιεινή και -χαμηλή σε θερμίδες- σπιτική εκδοχή της!

8. Χρησιμοποίησε 1 φλιτζάνι γάλα σόγιας με 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο για να αντικαταστήσεις 1 φλιτζάνι γάλα και φτιάξε pancakes ή μπισκότα κατάλληλα και για χορτοφάγους.

9. Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις αβοκάντο, που είναι γνωστό για τα καταπληκτικά οφέλη του στο δέρμα, τα μαλλιά και την υγεία, αντί για μαγιονέζα στα σάντουιτς που ετοιμάζεις.

10. Φτιάξε γάλα αμυγδάλου και απόλαυσε το καφέ και τα δημητριακά σου επιλέγοντας το πιο θρεπτικό υποκατάστατο του αγελαδινού γάλακτος εκεί έξω. Το γάλα αμυγδάλου δεν έχει κορεσμένα λίπη και αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεΐνης με λιγότερες θερμίδες. Δες την πανεύκολη συνταγή εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.