Από την Μαίρη Βλάχου,
Τι καλύτερο από το να συνδυάσεις την καλοκαιρινή φρεσκάδα ενός κοκτέιλ με τη δροσιά μιας γρανίτας; Αυτές οι συνταγές για κοκτέιλ σε βερσιόν γρανίτα το καταφέρνουν εύκολα και παίρνουν δέκα με τόνο.
Spritz
150 ml Aperol
250 ml χυμός πορτοκαλιού χωρίς ίνες
70 γρ. ζάχαρη
295 ml λευκό ξηρό κρασί
5 ml νερό
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ισομοιράζουμε το μείγμα σε θήκες για γρανίτες. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Tequila Sunrise
2 φλιτζάνια χυμός ανανά
450 γρ. φρέσκο ανανά, καθαρισμένο και πολτοποιημένο
3/4 φλιτζ. τεκίλα
1/4 φλιτζ. γρεναδίνη
Αναμειγνύουμε τον χυμό ανανά, τον πολτοποιημένο ανανά και την τεκίλα. Ισομοιράζουμε το μείγμα σε θήκες για γρανίτες και προσθέτουμε σε κάθε θήκη από 1 κουτ. γλυκού γρεναδίνη. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 12 ώρες.
Μαργαρίτα καρπούζι
5 φλιτζάνια καρπούζι καθαρισμένο και χωρίς σπόρια
3/4 φλιτζανιού χυμό lime
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι τεκίλα
4 lime ολόκληρα
χοντρό αλάτι
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να διαλυθεί η ζάχαρη. Σουρώνουμε το μείγμα και το ισομοιράζουμε σε θήκες για γρανίτες. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 12 ώρες.
Piña Colada
3 φλιτζάνια φρέσκο ανανά, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού γάλα καρύδας
1/2 φλιτζάνι νερό
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού ρούμι
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να διαλυθεί η ζάχαρη. Σουρώνουμε το μείγμα και το ισομοιράζουμε σε θήκες για γρανίτες. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 24 ώρες.
Και δύο συνταγές αγαπημένων αλκοολούχων ποτών σε βερσιόν γρανίτα:
Γρανίτα τζιν τόνικ και αγγούρι
600 ml τόνικ ή ανθρακούχο νερό ή σόδα
90 ml τζιν
χυμό από 1-2 λάιμ (ανάλογα πόσο ξινό θέλουμε το αποτέλεσμα)
1/2 μικρό αγγούρι σε φέτες
Ανακατεύουμε το τόνικ, το gin και τον χυμό λάιμ. Τοποθετούμε τις φέτες αγγουριού στις θήκες για γρανίτες. Ισομοιράζουμε το μείγμα τζιν τόνικ στις θήκες. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 12 ώρες πριν τις σερβίρουμε. Συνταγή για 10 γρανίτες.
Γρανίτα με βότκα, φράουλες και ροδάκινο
2 ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
8 φράουλες, καθαρισμένες και χοντροκομμένες
χυμό από 6 μεγάλα πορτοκάλια
60 ml βότκα
60 ml λικέρ της επιλογής μας (π.χ. Cointreau)
Στο μπλέντερ αναμειγνύουμε τα ροδάκινα, τις φράουλες (αφήνουμε λίγες στην άκρη), τον χυμό πορτοκαλιού, τη βότκα και το λικέρ. Περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι και το μεταφέρουμε σε κανάτα. Κατόπιν ισομοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για γρανίτες, γεμίζοντας κατά τα 3/4. Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες και τις προσθέτουμε στις θήκες. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 12 ώρες πριν τις σερβίρουμε. Συνταγή για 10 γρανίτες.
Πηγή: swide.com