ΑρχικήΆρθραΚάνε το αγαπημένο σου ποτό γρανίτα!

Κάνε το αγαπημένο σου ποτό γρανίτα!

Από την Μαίρη Βλάχου,

Τι καλύτερο από το να συνδυάσεις την καλοκαιρινή φρεσκάδα ενός κοκτέιλ με τη δροσιά μιας γρανίτας; Αυτές οι συνταγές για κοκτέιλ σε βερσιόν γρανίτα το καταφέρνουν εύκολα και παίρνουν δέκα με τόνο.

Spritz

150 ml Aperol

250 ml χυμός πορτοκαλιού χωρίς ίνες

70 γρ. ζάχαρη

295 ml λευκό ξηρό κρασί

5 ml νερό

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ισομοιράζουμε το μείγμα σε θήκες για γρανίτες. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Tequila Sunrise

2 φλιτζάνια χυμός ανανά

450 γρ. φρέσκο ανανά, καθαρισμένο και πολτοποιημένο

3/4 φλιτζ. τεκίλα

1/4 φλιτζ. γρεναδίνη

Αναμειγνύουμε τον χυμό ανανά, τον πολτοποιημένο ανανά και την τεκίλα. Ισομοιράζουμε το μείγμα σε θήκες για γρανίτες και προσθέτουμε σε κάθε θήκη από 1 κουτ. γλυκού γρεναδίνη. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 12 ώρες.

Μαργαρίτα καρπούζι

5 φλιτζάνια καρπούζι καθαρισμένο και χωρίς σπόρια

3/4 φλιτζανιού χυμό lime

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι τεκίλα

4 lime ολόκληρα

χοντρό αλάτι

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να διαλυθεί η ζάχαρη. Σουρώνουμε το μείγμα και το ισομοιράζουμε σε θήκες για γρανίτες. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 12 ώρες.

Piña Colada

3 φλιτζάνια φρέσκο ανανά, ψιλοκομμένο

1/3 φλιτζανιού γάλα καρύδας

1/2 φλιτζάνι νερό

3 κουτ. σούπας ζάχαρη

1/3 φλιτζανιού ρούμι

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να διαλυθεί η ζάχαρη. Σουρώνουμε το μείγμα και το ισομοιράζουμε σε θήκες για γρανίτες. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 24 ώρες.

Και δύο συνταγές αγαπημένων αλκοολούχων ποτών σε βερσιόν γρανίτα:

Γρανίτα τζιν τόνικ και αγγούρι

600 ml τόνικ ή ανθρακούχο νερό ή σόδα

90 ml τζιν

χυμό από 1-2 λάιμ (ανάλογα πόσο ξινό θέλουμε το αποτέλεσμα)

1/2 μικρό αγγούρι  σε φέτες

Ανακατεύουμε το τόνικ, το gin και τον χυμό λάιμ. Τοποθετούμε τις φέτες αγγουριού στις θήκες για γρανίτες. Ισομοιράζουμε το μείγμα τζιν τόνικ στις θήκες. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 12 ώρες πριν τις σερβίρουμε. Συνταγή για 10 γρανίτες.

Γρανίτα με βότκα, φράουλες και ροδάκινο

2 ροδάκινα, κομμένα σε φέτες

8 φράουλες, καθαρισμένες και χοντροκομμένες 

χυμό από 6 μεγάλα πορτοκάλια

60 ml βότκα

60 ml λικέρ της επιλογής μας (π.χ. Cointreau)

Στο μπλέντερ αναμειγνύουμε τα ροδάκινα, τις φράουλες (αφήνουμε λίγες στην άκρη), τον χυμό πορτοκαλιού, τη βότκα και το λικέρ. Περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι και το μεταφέρουμε σε κανάτα. Κατόπιν ισομοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για γρανίτες, γεμίζοντας κατά τα 3/4. Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες και τις προσθέτουμε στις θήκες. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 12 ώρες πριν τις σερβίρουμε. Συνταγή για 10 γρανίτες.

Πηγή: swide.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μαρινάδα για χοιρινό σουβλάκι

Μια υπέροχη μαρινάδα για χοιρινό με απίθανη γεύση από εσπεριδοειδή.

Πανεύκολο κέικ κακάο

Ανεπανάληπτο κέικ κακάο από τον Τάσο Αντωνίου. Τόσο εύκολο, γρήγορο και νόστιμο κέικ που σας υπόσχομαι ότι δεν περισσεύει ούτε ψίχουλο!

Μακαρονάδα με ντομάτα

Συνταγή για δροσερή μακαρονάδα με ντομάτα!

Περισσότερα άρθρα

5 είδη κρεμμυδιών και πώς τα μαγειρεύουμε

Κρεμμύδια κίτρινα, κόκκινα ή φρέσκα; Αναλύουμε τα 5 πιο συνηθισμένα είδη κρεμμιδιού και σε ποια φαγητά χρησιμοποιούμε το καθένα!

Tα 13 πιο χρήσιμα πράγματα που διδάσκουν στις σχολές μαγειρικής

Τα απόλυτα μυστικά που διδάσκουν στις σχολές μαγειρικής και μπορείτε να εφαρμόσετε στην κουζίνα του σπιτιού. Θα σας λύσουν τα χέρια!

5 συνταγές που θα χρειαστούν όταν έχεις επισκέψεις

Επιλέξαμε και σου προτείνουμε τις καλύτερες συνταγές που θα χρειαστούν όταν έχεις επισκέψεις της τελευταίας στιγμής! Εύκολες συνταγές και μεζέδες για να απολαύσετε με την παρέα σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ