ΑρχικήΆρθρα5 λόγοι που δεν φτιάχνεις την τέλεια ομελέτα

5 λόγοι που δεν φτιάχνεις την τέλεια ομελέτα

Από τη Λίζα Μάτσα,

Η ομελέτα είναι ένα από τα πρώτα φαγητά μετά το τοστ, που μαθαίνουμε να φτιάχνουμε. Άραγε όμως, τη μαγειρεύουμε σωστά; Ποιοι είναι οι κανόνες που παραμένουν σταθεροί κατά το μαγείρεμα των αυγών;  Αυτά είναι τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη και οι συμβουλές μας για να τα αποφύγετε την επόμενη φορά που θα μπείτε στην κουζίνα!

1ο λάθος: Δεν χτυπάς καλά τα αυγά.

Συμβουλή: Αυτό το πρώτο βήμα για το μαγείρεμα των αυγών είναι σημαντικό για αυτό φρόντισε να σπάσει τελείως ο κρόκος των αυγών ώστε να ανακατευτούν απόλυτα με το ασπράδι. Αφού χτυπηθούν καλά, για τουλάχιστον 30′-40′ δευτερόλεπτα, θα αποκτήσουν ένα κιτρινωπό χρώμα.

2ο λάθος: Καθυστερείς να ρίξεις το μείγμα των αυγών στο τηγάνι.

Συμβουλή: Η ανάμειξη των αυγών θα πρέπει να γίνει λίγο πριν το ρίξεις στο τηγάνι, ώστε να μην ξεφουσκώσουν και να διατηρήσουν τον αέρα που έχει ενσωματωθεί κατά το χτύπημά τους. Μόνο έτσι θα φτιάξεις μια πραγματικά αφράτη ομελέτα.

3ο λάθος: Ψήνεις σε δυνατή φωτιά.

Συμβουλή: Υπομονή! Η ομελέτα θέλει σιγανή φωτιά και χρόνο, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να καούν τα αυγά.

4ο λάθος: Χρησιμοποιείς το λάθος σκεύος.

Συμβουλή: Το τηγάνι που θα επιλέξεις πρέπει να είναι τόσο μεγάλο όσο θες και το μέγεθος της ομελέτας σου. Μεαλύτερη ομελέτα σημαίνει περισσότερα αυγά, άρα μεγαλύτερο τηγάνι. Για παράδειγμα, δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μεγάλο τηγάνι για να φτιάξεις ομελέτα με δύο αυγά γιατί το πάχος της ομελέτας θα είναι λεπτό με αποτέλεσμα να μην ψηθεί καλά και να καεί.

5ο λάθος: Ψήνεις για πολλή ώρα την ομελέτα. 

Συμβουλή: Για να μην φτιάξεις μια στεγνή ομελέτα, πρόσεξε να αφαιρέσεις το τηγάνι από τη φωτιά όταν η ομελέτα έχει χρυσαφίσει χωρίς να καεί. Το σκεύος διατηρεί την υψηλή του θερμοκρασία και έτσι η ομελέτα τηγανίζεται ακόμα και εκτός φωτιάς για περίπου ένα ακόμα λεπτό.  (Τέλεια συνταγή για ομελέτα θα βρεις εδώ)

6ο λάθος: Την αναποδογυρίζεις και πάντα καταστρέφεται

Συμβουλή: Το κόλπο είναι να χρησιμοποιήσεις ένα πιάτο μεγαλύτερο από το τηγάνι σου. Καπάκωσε την επιφάνεια του τηγανιού με το πιάτο, με αργές κινήσεις αναποδογύρισε την ομελέτα ώστε να πέσει στο πιάτο και επίστρεψε την άψητη πλευρά στο τηγάνι. Τηγάνισε για 3 λεπτά ακόμα και η ομελέτα σου είναι έτοιμη!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χωριάτικη πίτα με πουρέ

Η χωριάτικη πίτα με πουρέ ή πίτα του βοσκού είναι μια τυπική βρετανική συνταγή, ιδανική για τις κρύες μέρες ή τα γιορτινά τραπέζια. Φτιάξτε κι εσείς αυτή την εύκολη πίτα του βοσκού με κιμά, αρακά και πουρέ πατάτας! 

Κωκ ταψιού

Ένα υπέροχο γιγάντιο κωκ με αγνά σπιτικά υλικά. Αυτό το κωκ ταψιού αποτελείται από αφράτο χειροποίητο παντεσπάνι, βελούδινη κρέμα, σως σοκολάτας και έχει μοναδική γεύση!

Κερασόπιτα

Κερασόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα υπέροχο γλυκό με κεράσια που συνοδεύεται καταπληκτικά από παγωτό. Αξιοποιήστε τα καλοκαιρινά κεράσια σε αυτή τη κερασόπιτα.

Περισσότερα άρθρα

3 δύσκολοι λεκέδες και πώς θα τους καθαρίσεις

Δύσκολοι λεκέδες από φαγητό και όλα τα μυστικά για να τους καθαρίσουμε εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς να αφήσουν στάμπα!

Φτιάχνουμε συνταγές με ό,τι περίσσεψε το Πάσχα

Μαγειρεύουμε και αξιοποιούμε το πασχαλινό αρνί, τα κουλουράκια και τα αυγά που περίσσεψαν.

Τα smoothies της αποτοξίνωσης

Δοκιμάστε τα smoothies της αποτοξίνωσης και νιώστε ευεξία μετά τις ατασθαλίες των γιορτών! Πολύχρωμα, εύκολα και γευστικά smoothies φρούτων και λαχανικών για κάθε γούστο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ