Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,
Τα μάφινς είναι ιδανικά για όλες τις ώρες της ημέρας, αφού γλυκά ή αλμυρά είναι πάντα γευστικά και λαχταριστά. Εμείς σας αποκαλύπτουμε μικρά μυστικά για τα καλύτερα σπιτικά μάφινς.
Δείτε τη συνταγή για σοκολατένια μάφινς με ένα κλικ εδώ!
- Η ζύμη των μάφινς πρέπει να είναι ελαφριά, μαλακή και αφράτη. Για να πετύχουμε τη σωστή ζύμη δεν θα πρέπει να την δουλέψουμε για πολλή ώρα στο μίξερ, απλώς μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά.
- Τα μάφινς χρειάζονται ειδική φόρμα ψησίματος, όπου είτε θα στρώσουμε σε κάθε θήκη λαδόκολλα ή θα τη βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε ώστε να μην κολλήσουν τα μάφινς στο ψήσιμο.
Δείτε τη συνταγή για αλμυρά μάφινς με κολοκύθα με ένα κλικ εδώ!
- Πολύ σημαντικό είναι να μην γεμίσουμε εντελώς την κάθε θήκη με μείγμα γιατί κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα μάφινς θα φουσκώσουν και θα ξεχειλίσουν από τις θήκες. Γεμίζουμε περίπου τα ¾ της θήκης.
- Ο σωστός χρόνος ψησίματος είναι το μυστικό για τέλειο και καλοψημένο μάφιν. Για να είμαστε σίγουροι ότι τα μάφινς είναι έτοιμα, λίγο πριν τα βγάλουμε από τον φούρνο, παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα και τρυπάμε τη ζύμη. Αν βγει καθαρή, τότε τα μάφινς έχουν ψηθεί σωστά.
Δείτε τη συνταγή για light μάφινς σιρόπι αγαύης με ένα κλικ εδώ!
- Μόλις βγάλουμε τα μάφινς από τον φούρνο, τα αφήνουμε στη φόρμα για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια τα ξεφορμάρουμε και τα τοποθετούμε σε πιάτο ή πάνω σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Με τον τρόπο αυτό είμαστε σιγούροι ότι τα μάφινς μας θα είναι αφράτα και δεν θα στεγνώσουν.
Δοκιμάστε και την γαλλική εκδοχή των μάφινς, τα φινετσάτα και ανάλαφρα φινανσιέ!