Από τη Λίζα Μάτσα,
Αν σου αρέσουν τα παιχνίδια με την καραμέλα και θες να προσθέσεις λίγη γαλλική φινέτσα στα δείπνα των γιορτών, σου προτείνουμε αυτό το φαντασμαγορικό χριστουγεννιάτικο δέντρο από καραμελωμένα σου με γέμιση από κρέμα ζαχαροπλαστικής (Crème pâtissière) και τυλιγμένα από λεπτές ίνες καραμέλας! Το croquembouche (κροκαμπούς) έχει μια μεγάλη ιστορία να σου διηγηθεί. Από ότι φαίνεται, δημιουργήθηκε από τον Γάλλο ζαχαροπλάστη Marie-Antoine Carême στα τέλη του 1700 και τότε έγινε πολύ δημοφιλές ως γαμήλια τούρτα. Σήμερα, επειδή το κωνικό του σχήμα μας θυμίζει Χριστουγεννιάτικο δέντρο, το θυμόμαστε συνήθως την εορταστική περίοδο. Ωστόσο οι Γάλλοι, ακόμα και τώρα το τιμούν σε γάμους, βαφτίσια, γενέθλια και γιορτές.
Θα χρειαστείτε έτοιμα σου, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από μεγάλα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τις πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής, καθώς και από ζαχαροπλαστεία της περιοχής σας τα οποία διαθέτουν εργαστήριο. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.