ΑρχικήΆρθραΕστιατόριο στο LA δεν δέχεται tips

Εστιατόριο στο LA δεν δέχεται tips

Από την Άννα Ευθυμίου,

 

Το εστιατόριο Brand 158 είναι πολύ διαφορετικό από κάθε άλλο εστιατόριο στις ΗΠΑ. Κι αυτό γιατί πολιτική του εν λόγω εστιατορίου στο Los Angeles είναι… η άρνηση του φιλοδωρήματος για τους σερβιτόρους. “Θέλουμε να σταθεροποιήσουμε τη ζωή των σερβιτόρων έτσι ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν στον πελάτη” συνεχίζει ο ιδιοκτήτης Gabriel Frem. “Αν έρχονται να δουλέψουν και δεν ξέρουν εκ των προτέρων πόσα χρήματα θα κερδίσουν αυτήν την εβδομάδα, θα δημιουργηθεί ένταση η οποία τελικά θα περάσει και στον πελάτη”.

Στην Ευρώπη (και ειδικά στην Ελλάδα) δεν ακούγεται τόσο ασυνήθιστη αυτή η πολιτική, μιας και επαφίεται στον πελάτη το αν θα δώσει φιλοδώρημα ή όχι. Στις ΗΠΑ, αυτή η “τάση” φαίνεται ότι μόλις ξεκινάει, με αποτέλεσμα πολλά εστιατόρια να αυξάνουν τις τιμές ή να περιλαμβάνουν έξτρα χρέωση για την εξυπηρέτηση. Στην περίπτωση του Brand 158, τίποτα από αυτά δεν ισχύει.

Μάλιστα, αν κάποια μέρα δεν έχει πολύ δουλειά στο εστιατόριο, ο Gabriel δεν αφήνει τους σερβιτόρους να φύγουν νωρίτερα. Οι πιο geeks από αυτούς εξασκούν τις γνώσεις τους στις δημόσιες σχέσεις, αφού αναλαμβάνουν να κάνουν posts στα social media, ενώ οι άλλοι βοηθούν στα catering που αναλαμβάνει το εστιατόριο. 

Εκτός από την απαγόρευση του φιλοδωρήματος και την 360ο εκπαίδευση του προσωπικού, ο ιδιοκτήτης έχει υιοθετήσει άλλη μια καινοτομία: κανείς δεν πληρώνει με μετρητά. Μόνο με πιστωτική κάρτα, εκτός σπανίων εξαιρέσεων, τις οποίες χειρίζεται ο υπεύθυνος του εστιατορίου. Εκτός του ότι είναι ανθυγιεινό ένας bartender να πιάνει με τα χέρια του μετρητά για να πληρωθεί και την επόμενη στιγμή να στύψει λεμόνια, είναι επικίνδυνο οι υπεύθυνοι να μεταφέρουν τσάντες γεμάτες μετρητά στην τράπεζα γιατί μπορεί να τους ληστέψουν, όπως υποστηρίζει ο Gabriel. 

Τι κι αν πολλοί χαρακτηρίζουν τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου ιδιότροπο; Ο ίδιος απλώς απαντά ότι το μόνο που θέλει να κάνει είναι να πουλάει σαλάτες, πίτσα και παϊδάκια χωρίς να παίρνει μετρητά.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Φασολάδα χωριάτικη

Φασολάδα από τον Τάσο Αντωνίου. Βελούδινη και πλούσια, χυλωμένη φασολάδα, εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα με την πιο εύκολη συνταγή.

Κανελόνια με γέμιση από κιμά και μπεσαμέλ

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ από τον Τάσο Αντωνίου. Μία απίθανη συνταγή με λαχταριστά κανελόνια και πλούσια γέμιση από βελούδινη μπεσαμέλ και μυρωδική σάλτσα με κιμά.

Τέλειες τηγανητές πατάτες

Τέλειες διπλοτηγανισμένες πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου.

Περισσότερα άρθρα

Λαχανικά και φρούτα του Απριλίου

Ποια είναι τα ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά για τον Απρίλιο;

5 tips για να διατηρήσετε τα μήλα φρέσκα για καιρό

Φρέσκα μήλα για μέρες! Μάθετε πώς θα καταφέρετε να διατηρήσετε ολόφρεσκα τα μήλα και να τα απολαύσετε αυτό το φθινόπωρο στην καλύτερη εκδοχή τους.

5 tips για να πετυχαίνεις πάντα τα μπισκότα

Αφράτα και μαλακά ή λεπτά και τραγανά; Bonus 2 απίθανες συνταγές για μπισκότα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ