ΑρχικήΆρθραΦτιάξε πίτσα με ό,τι φαγητό έχει περισσέψει από χθες

Φτιάξε πίτσα με ό,τι φαγητό έχει περισσέψει από χθες

Κάτι ξέρουν οι γείτονες Ιταλοί που έχουν αναγάγει την πίτσα ως ένα από τα εθνικά τους φαγητά. Και πώς να μην σου αρέσει, αφού ενδείκνυται για τους πιο απίθανους γευστικούς συνδυασμούς; Η σπιτική πίτσα είναι οικονομική αφού μπορεί να φτιαχτεί με το φαγητό που μας έχει περισσέψει από την προηγούμενη μέρα. Εμείς σας δίνουμε τις ιδέες, εσείς αναλαμβάνετε το μαγείρεμα!

1. Κοτόπουλο

Ψητό, βραστό, ακόμα και κοκκινιστό, το κοτόπουλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βασικό συστατικό για την πίτσα μας. Κόψτε το σε μικρά κομμάτια και συνδυάστε το με τριμμένο πιπεράτο τυρί ή μοτσαρέλα, φέτες πιπεριάς και ρίγανη ή βασιλικό. H δική μας συνταγή για πίτσα με κοτόπουλο είναι πανεύκολη και φτιάχνεται σε μόλις 20 λεπτά!

2. Λαχανικά

Τα λαχανικά, ψητά ή βραστά, όπως το μπρόκολο, το καρότο ή τα σπαράγγια, ταιριάζουν και στην πίτσα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα σοτάρετε ελαφρώς στο τηγάνι μαζί με λεπτοκομμένες φέτες κρεμμυδιού, στη συνέχεια να τα προσθέσετε στην πίτσα μαζί με τυρί (το τσένταρ είναι ιδανική επιλογή) και να τα πασπαλίσετε με μπαχαρικά ή και μυρωδικά, όπως κόκκινο πιπέρι ή πάπρικα.

3. Σάλτσα πέστο

Αν σας έχει περισσέψει σάλτσα πέστο, τότε μπορείτε να φτιάξετε μια πίτσα που φωνάζει από μακριά την ιταλική της καταγωγή. Απλώνετε το πέστο στη ζύμη της πίτσας, στη συνέχεια προσθέτετε φέτες ντομάτας και τυρί και την βάζετε στο φούρνο. Τόσο απλά και γρήγορα.

4. Κρέας

Και το ψητό κρέας μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πίτσα. Στη βάση της ζύμης για πίτσα απλώνετε σάλτσα ντομάτας ή και μπάρμπεκιου σως, στη συνέχεια προσθέστε το ψητό κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια, λεπτές φέτες κρεμμυδιού και πασπαλίστε με τριμμένο τυρί και λίγο πιπέρι. Ψήστε την μέχρι να λιώσει το τυρί. Το ψητό χοιρινό ταιριάζει πολύ γλυκιά γραβιέρα, θυμάρι και ρόκα.

5. Ομελέτα

Ακόμα και με ομελέτα μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμη πίτσα. Στη ζύμη απλώστε λίγη σάλτσα ντομάτας. Στη συνέχεια προσθέστε την ομελέτα κομμένη σε κομμάτια, λίγο επιπλέον μπέικον, μανιτάρια και τριμμένο τυρί.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κουραμπιέδες με πραλίνα φουντουκιού

Απολαυστικοί κουραμπιέδες με πραλίνα φουντουκιού από τον Τάσο Αντωνίου! Αφράτοι, βουτυρένιοι χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες με λαχταριστή “καρδιά” από πραλίνα.

Τυρόπιτα κέικ

Μια διαφορετική συνταγή για τυρόπιτα, ιδανική για οικογενειακά τραπέζια, πάρτι και κεράσματα. Εξαιρετική τυρόπιτα κέικ χάρη στην εύκολη και νόστιμη συνταγή του Τάσου!

Κοκτέιλ βότκα και μανταρίνι

Συνταγή για κοκτέιλ με βότκα και μανταρίνι ή αλλιώς Winter Sun Cocktail!

Περισσότερα άρθρα

Μυστικά για άπαιχτα μακαρόνια φούρνου

Η πιο συγκλονιστική συνταγή έχει 5 μυστικά για να πετύχετε την τέλεια μακαρονάδα ογκρατέν.

Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για να καταναλώσουμε κοτόπουλο με ασφάλεια;

Ακολουθήστε αυτόν τον αξιόπιστο οδηγό μαγειρικής για να απολαύσετε νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο κάθε φορά.

Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης του πελτέ ντομάτας

Βρήκαμε τους δυο τρόπους για να συντηρήσετε τον πελτέ ντομάτας για μήνες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ