ΑρχικήΣυνταγέςΚοτόπουλοΙνδικό Κοτόπουλο Τίκα Μασάλα

Ινδικό Κοτόπουλο Τίκα Μασάλα

Ινδικό Κοτόπουλο Τίκα Μασάλα, ένα υπέροχο και αυθεντινό πιάτο.  Συνδυάστε το με ρύζι και πίτες νααν.

Ινδικό Κοτόπουλο Τίκα Μασάλα Συνταγή
Εκτύπωση

Ινδικό Κοτόπουλο Τίκα Μασάλα

Το κοτόπουλο Τίκα Μασάλα είναι μια από τις πιο διάσημες συνταγές της ινδικής κουζίνας. Εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο, είναι ένα πιάτο γεμάτο γεύσεις, αρώματα και πλούσια μπαχαρικά. Απαραίτητο συνοδευτικό είναι το ρύζι μπασμάτι και οι παραδοσιακές πίτες naan.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Ινδικό Κοτόπουλο Τίκα Μασάλα
Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 25 λεπτά
Μερίδες 3
Θερμίδες 597θερμίδες

Υλικά

  • 250 γρ. κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μπουκιές
  • 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία σάλτσα Tikka Massala M&S Food
  • 1/4 κ.γλ. τριμμένο αποξηραμένο τζίντζερ M&S Food
  • 1 φλιτζ. basmati M&S Food
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 1 συσκευασία πίτες naan M&S Food
  • κόλιανδρο φρέσκο για γαρνίρισμα
  • Sweet Mango Chutney M&S Food

Εκτέλεση

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα Tikka Massala. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο πλήρως και να δέσουν τα υλικά.
  • Ετοιμάζουμε το ρύζι: Ξεπλένουμε καλά το ρύζι σε σουρωτήρι. Βράζουμε νερό σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, μέχρι να πιει το νερό και να γίνει αφράτο. 
  • Παράλληλα, ψήνουμε τις πίτες naan σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 4 λεπτά. 
  • Σε πιάτα σερβίρουμε το κοτόπουλο Τίκα Μασάλα, το ρύζι μπασμάτι και τις πίτες naan. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο. Συνοδεύουμε το ινδικό κοτόπουλο με το Sweet Mango Chutney και σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε επίσης: Συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις πρώτος όλες τις νέες μας συνταγές!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Στραπατσάδα

Στραπατσάδα ή αυγά καγιανά από τον Τάσο Αντωνίου. Μια γευστική καλοκαιρινή και παραδοσιακή συνταγή για αυγά με ντομάτα και φέτα! Φτιάξτε την σήμερα κιόλας.

Φάβα παντρεμένη

Φάβα παραδοσιακή και γευστική. Φτιάξτε την πιο νόστιμη και αφράτη φάβα, εύκολα και γρήγορα, με αυτή τη δοκιμασμένη και αγαπημένη συνταγή.

Παγωτό bounty

Η καλύτερη συνταγή για λαχταριστό και πολύ νόστιμο παγωτό bounty με καρύδα και σοκολάτα που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Περισσότερα άρθρα

Τι να προσέχουμε όταν τρώμε έξω το καλοκαίρι σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ

Συστάσεις στους καταναλωτές για την επιλογή ασφαλών τροφών στα εστιατόρια το καλοκαίρι δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

5 έξυπνοι τρόποι για να καθαρίσετε τα πυρίμαχα σκεύη

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να ψήσετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος. Το γυαλί κατανέμει ισόποσα τη θερμότητα στο φούρνο, και έτσι ψήνεται ομοιόμορφα...

6 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις μακαρονάδα

Τα πιο συνηθισμένα λάθη όταν φτιάχνουμε μακαρονάδα!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ