Καλτσόνε με σπανάκι

Εκτύπωση
5 from 1 vote

Καλτσόνε με σπανάκι

Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα10 λεπτά
Σύνολο20 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Καλτσόνε με σπανάκι
Servings: 4
Θερμίδες: 445 θερμίδες

Υλικά

  • Για τη ζύμη

Εκτέλεση

  • Για τη ζύμη:
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε τη ζύμη σε αλυρωμένο πάγκο, προσθέτοντας παράλληλα χλιαρό νερό όσο ζυμώνουμε. Όταν η ζύμη μας μαλακώσει και δεν κολλάει, την βάζουμε σε μια μικρή λεκάνη, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 270οC.
  • Για τη γέμιση:
  • Σε μεσαία κατσαρόλα γεμάτη κατά τα 3/4 με νερό μαγειρεύουμε το σπανάκι σε μέτρια φωτιά. Όταν βράσει το νερό, στραγγίζουμε το σπανάκι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε το σπανάκι με το γιαούρτι και το τυρί κρέμα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ετοιμάζουμε τα καλτσόνε. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2 και με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογυλό σχήμα. Γεμίζουμε τη μισή πλευρά της ζύμης με το σπανάκι, ρίχνουμε την τριμμένη μοτσαρέλα, το κουκουνάρι και λίγο ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη ώστε να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο και με ένα πιρούνι πατάμε τις άκρες ώστε να κλείσει τελείως.
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.