Κανελέ, συνταγή για αυτό το πολύ ιδιαίτερο γαλλικό φίνο γλυκό.

Κανελέ
Εκτύπωση

Κανελέ

Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Κανελέ
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 30 λεπτά
Μερίδες 15
Θερμίδες 434θερμίδες

Υλικά

  • 500 ml γάλα
    1/2 κλωνάρι φυσική βανίλια
    50 γρ. βούτυρο + 50 γρ. για να βουτυρώσουμε τις θήκες
    100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    250 γρ. ζάχαρη άχνη
    1 πρέζα αλάτι
    2 αυγά ολόκληρα
    κρόκους από 2 αυγά
    1-2 κουτ.σούπας ρούμι

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τη βανίλια και το βούτυρο.
  • Στο μεταξύ, σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι. Κατόπιν προσθέτουμε ταυτόχρονα τα αυγά, ολόκληρα και τους κρόκους και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το βρασμένο γάλα. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια υγρή υφή. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και κατόπιν ρίχνουμε το ρούμι. Αφήνουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 270οC μαζί με τη λαμαρίνα στην οποία θα ψήσουμε τα κανελέ. 
  • Γεμίζουμε τις βουτυρωμένες φόρμες κατά το ήμισυ με την παγωμένη ζύμη. Με γρήγορες κινήσεις βάζουμε τις φόρμες στον φούρνο για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 160οC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα. Τα κανελέ πρέπει να έχουν σχηματίσει εξωτερικά καφετί κρούστα και να είναι πολύ ζουμερά εσωτερικά.
  • Ξεφορμάρουμε όσο είναι ζεστά και σερβίρουμε.

Tips

TIP
Το πιο σημαντικό σημείο της συνταγής είναι το ψήσιμο: πρέπει να βουτυρώσουμε πολύ καλά τις θήκες. Αν κατά το ψήσιμο πάρουν πολύ γρήγορα χρώμα, κατεβάστε την θερμοκρασία στους 150oC. 

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Καζάν ντιπί

Συνταγή για καζάν ντιπί!

Ombre κέικ

Συνταγή για ombre κέικ με γλάσο buttercream!

Γρήγορο πασχαλινό τσουρέκι

Η πιο εύκολη συνταγή για πασχαλινά τσουρέκια. Με ελάχιστο ζύμωμα και έξυπνα μυστικά, το φετινό τσουρέκι θα γίνει αφράτο, φουσκωτό και πεντανόστιμο.

Περισσότερα άρθρα

Φανουρόπιτα: το έθιμο, η ιστορία και δυο μοναδικές συνταγές

Αν θέλετε να βρείτε το αγαπημένο σας χαμένο αντικείμενο, να βγείτε από ένα αδιέξοδο ή να βρείτε τον έρωτα της ζωής σας, φτιάξτε μια φανουρόπιτα!

Συνταγές για την Πρωτοχρονιά

Οι πιο γευστικές προτάσεις για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς!

Το απαραίτητο υλικό για άψογο σπιτικό παγωτό

Αρκεί να ξέρετε τη σωστή μέθοδο για να φτιάξετε το τέλειο παγωτό, μαζί με ένα μικρό μυστικό.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Λοιπον ειχα προσπαθησει να κανω με τη συνταγη ενος γνωστου σεφ αλλα δεν εβγαινε με τιποτα. Με τη δικη σου οχι βγηκε αλλα πετυχε! Εισαι καταπληκτικος Τασο. Θελουμε και αλλες συνταγες απο εσενα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ