Κανελέ, συνταγή για αυτό το πολύ ιδιαίτερο γαλλικό φίνο γλυκό.

Κανελέ
Εκτύπωση

Κανελέ

Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Κανελέ
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 30 λεπτά
Μερίδες 15
Θερμίδες 434θερμίδες

Υλικά

  • 500 ml γάλα
    1/2 κλωνάρι φυσική βανίλια
    50 γρ. βούτυρο + 50 γρ. για να βουτυρώσουμε τις θήκες
    100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    250 γρ. ζάχαρη άχνη
    1 πρέζα αλάτι
    2 αυγά ολόκληρα
    κρόκους από 2 αυγά
    1-2 κουτ.σούπας ρούμι

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τη βανίλια και το βούτυρο.
  • Στο μεταξύ, σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι. Κατόπιν προσθέτουμε ταυτόχρονα τα αυγά, ολόκληρα και τους κρόκους και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το βρασμένο γάλα. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια υγρή υφή. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και κατόπιν ρίχνουμε το ρούμι. Αφήνουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 270οC μαζί με τη λαμαρίνα στην οποία θα ψήσουμε τα κανελέ. 
  • Γεμίζουμε τις βουτυρωμένες φόρμες κατά το ήμισυ με την παγωμένη ζύμη. Με γρήγορες κινήσεις βάζουμε τις φόρμες στον φούρνο για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 160οC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα. Τα κανελέ πρέπει να έχουν σχηματίσει εξωτερικά καφετί κρούστα και να είναι πολύ ζουμερά εσωτερικά.
  • Ξεφορμάρουμε όσο είναι ζεστά και σερβίρουμε.

Tips

TIP
Το πιο σημαντικό σημείο της συνταγής είναι το ψήσιμο: πρέπει να βουτυρώσουμε πολύ καλά τις θήκες. Αν κατά το ψήσιμο πάρουν πολύ γρήγορα χρώμα, κατεβάστε την θερμοκρασία στους 150oC. 

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Φακές με μπέικον και σπανάκι

Φακές με μπέικον και σπανάκι με το HomeCooker της Philips!

Κέικ λεμονιού με λιμοντσέλο

Αρωματικό κέικ λεμονιού και λιμοντσέλο από τον Τάσο Αντωνίου! Μία μοναδική συνταγή για κέικ λεμόνι με υπέροχο λιμοντσέλο το οποίο δίνει το πιο αφράτο και μυρωδάτο κέικ. Δοκιμάστε το!

Σουπιές με πατάτες

Συνταγή για σουπιές με πατάτες γιαχνί. Ιδανικό πιάτο για νηστεία!

Περισσότερα άρθρα

Πώς καθαρίζουμε σωστά το αντικολλητικό τηγάνι

Πώς καθαρίζουμε σωστά το αντικολλητικό τηγάνι ώστε να το διατηρήσουμε σαν καινούργιο για καιρό;

13 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις κέικ

Γιατί δεν φούσκωσε το κέικ; Γιατί δεν ψήθηκε καλά; Όλες οι απαντήσεις εδώ!

Αρωματικό βούτυρο, το υλικό που απογειώνει τα γιορτινά πιάτα

Αρωματικό βούτυρο με φρέσκα μυρωδικά, μπαχαρικά και αρωματικά. Φτιάξτε τώρα το πιο αρωματικό βούτυρο που θα απογειώσει το γιορτινό τραπέζι!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Λοιπον ειχα προσπαθησει να κανω με τη συνταγη ενος γνωστου σεφ αλλα δεν εβγαινε με τιποτα. Με τη δικη σου οχι βγηκε αλλα πετυχε! Εισαι καταπληκτικος Τασο. Θελουμε και αλλες συνταγες απο εσενα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ