Κοτόπουλο με κάρυ, φοβερή συνταγή για ένα υπέροχο και πολύ εύκολο πιάτο.
Κοτόπουλο με κάρυ
Ingredients
- 500 γρ. κοτόπουλο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 + 1/2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 + 1/2 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1-2 κ.σ. κάρυ
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
- 200 ml ζωμός κότας
- 1/4 φλιτζ. γιαούρτι
Instructions
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές, αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε.
Σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κάρι και το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά. Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε τον ζωμό κότας. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου.
Στο τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 3 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με ρύζι (προαιρετικά).
Notes
Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!
Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!
πολυ καλη