Κρέμα λεμονιού (lemon curd)

Κρέμα λεμονιού Συνταγή
Κρέμα λεμονιού Συνταγή

Κρέμα λεμονιού (lemon curd)

5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 25 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 35 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Γλυκά
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 10
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 241 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 1 μεγάλο αυγό θερμοκρασία δωματίου
  • 2 λεμόνια το ξύσμα
  • ½ φλ. χυμός φρέσκο λεμόνι
  • ¾ φλ. 3/4 με ένα φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κ.σ. βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
  • ¼ κ.γλ. κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, αναμειγνύουμε το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. 
  • Παράλληλα, σε μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και τους κρόκους μέχρι να κρεμώσουν. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο από το μείγμα στα αυγά, ανακατεύοντας ταυτόχρονα πολύ ζωηρά. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα αυγών. Ανακατεύουμε συνεχώς και πολύ ζωηρά για να μη μαγειρευτούν τα αυγά αλλά να σχηματίσουν μια απαλή κρέμα, για περίπου 5-6 λεπτά. Σε περίπτωση που έχουν μείνει κομμάτια αυγού στην κρέμα, την περνάμε από σίτα. Η κρέμα λεμονιού διατηρείται 1,5 μήνα στο ψυγείο σε αποστειρωμένο βάζο.
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Κρέμα λεμονιού (lemon curd)

Συνταγή για πετυχημένο κλασσικό κέικ

Και Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.