Μια κλασική ιταλική συνταγή για μακαρόνια φούρνου με σάλτσα ντομάτας, ζαμπόν και λιωμένα τυριά. Φτιάξτε τα ριγκατόνι ογκρατέν του Τάσου Αντωνίου και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Εκτύπωση
Ριγκατόνι ογκρατέν
Ριγκατόνι ογκρατέν. Μια κλασική ιταλική συνταγή για μακαρόνια φούρνου με σάλτσα ντομάτας, ζαμπόν και λιωμένα τυριά. Φτιάξτε τα ριγκατόνι ογκρατέν του Τάσου Αντωνίου και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Μερίδες 4
Θερμίδες 300θερμίδες
Υλικά
- 500 γρ. ριγκατόνι
- 2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
- 250 γρ. ζαμπόν κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
- 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 200 γρ. γραβιέρα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
- Βράζουμε τα ριγκατόνι al dente.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε τα μισά ριγκατόνι σε πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε από πάνω τη μισή σάλτσα, και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα ριγκατόνι και τη σάλτσα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα το ζαμπόν και την πιπεριά, ανακατεύοντας τα υλικά καλά με μεταλλικό πιρούνι.
- Πασπαλίζουμε τα ζυμαρικά με τα τυριά. Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και σχηματιστεί ελαφριά κρούστα.
Δείτε επίσης: Το πιο νόστιμο και αφράτο κεικ!
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Τάσο σε ευχαριστω για τις ωραιες απλες νοστιμες και οικονομικες συνταγες σου! Ειμαστε 2 φοιτητες και καλα που εχουμε και εσενα και τρωμε κανονικα σαν ανθρωποι. Να εισαι παντα καλα. Και κανε και αλλα βιντεο! Ειναι φοβερα!