ΑρχικήΣυνταγέςΖυμαρικάΡιγκατόνι ογκρατέν

Μια κλασική ιταλική συνταγή για μακαρόνια φούρνου με σάλτσα ντομάτας, ζαμπόν και λιωμένα τυριά. Φτιάξτε τα ριγκατόνι ογκρατέν του Τάσου Αντωνίου και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Ριγκατόνι ογκρατέν συνταγή
Εκτύπωση

Ριγκατόνι ογκρατέν

Ριγκατόνι ογκρατέν. Μια κλασική ιταλική συνταγή για μακαρόνια φούρνου με σάλτσα ντομάτας, ζαμπόν και λιωμένα τυριά. Φτιάξτε τα ριγκατόνι ογκρατέν του Τάσου Αντωνίου και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Ριγκατόνι ογκρατέν
Προετοιμασία 13 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 43 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 300θερμίδες

Υλικά

  • 500 γρ. ριγκατόνι
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
  • 250 γρ. ζαμπόν κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200 γρ. γραβιέρα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  • Βράζουμε τα ριγκατόνι al dente.
  • Στη συνέχεια τοποθετούμε τα μισά ριγκατόνι σε πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε από πάνω τη μισή σάλτσα, και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα ριγκατόνι και τη σάλτσα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα το ζαμπόν και την πιπεριά, ανακατεύοντας τα υλικά καλά με μεταλλικό πιρούνι.
  • Πασπαλίζουμε τα ζυμαρικά με τα τυριά. Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και σχηματιστεί ελαφριά κρούστα.

Δείτε επίσης: Το πιο νόστιμο και αφράτο κεικ!

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ψωμάκια για burger

Σπιτικά ψωμάκια για burger από τον Τάσο Αντωνίου. Δείτε πώς θα φτιάξετε χειροποίητα ψωμάκια για μπέργκερ για πεντανόστιμα σπιτικά μπέργκερ!

Εργολάβοι με κρέμα (ελληνικά μακαρόν)

Οι εργολάβοι είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό αμυγδαλωτό που επιστρέφει στη μόδα! Θεωρούνται τα ελληνικά μακαρόν και με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε στο πι και φι το πιο νόστιμο γλυκό.

Σπιτικό ανθότυρο

Σπιτικό ανθότυρο από τον Τάσο Αντωνίου. Συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας μαλακό, λευκό, παραδοσιακό τυρί.

Περισσότερα άρθρα

Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για να καταναλώσουμε κοτόπουλο με ασφάλεια;

Ακολουθήστε αυτόν τον αξιόπιστο οδηγό μαγειρικής για να απολαύσετε νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο κάθε φορά.

5 φαγητά που πρέπει να ξέρεις να φτιάχνεις

Γιατί να αγοράζουμε έτοιμα φαγητά όταν μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας;

Φυτικό γιαούρτι: πόσο ωφελεί στη διατροφή μας;

Βάζουμε στο μικροσκόπιο τα δημοφιλέστερα είδη φυτικών γιαουρτιών και αναλύουμε τα οφέλη τους στη διατροφή μας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τάσο σε ευχαριστω για τις ωραιες απλες νοστιμες και οικονομικες συνταγες σου! Ειμαστε 2 φοιτητες και καλα που εχουμε και εσενα και τρωμε κανονικα σαν ανθρωποι. Να εισαι παντα καλα. Και κανε και αλλα βιντεο! Ειναι φοβερα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ