Ριγκατόνι ογκρατέν

Ριγκατόνι ογκρατέν συνταγή

Μια κλασική ιταλική συνταγή για μακαρόνια φούρνου με σάλτσα ντομάτας, ζαμπόν και λιωμένα τυριά. Φτιάξτε τα ριγκατόνι ογκρατέν του Τάσου Αντωνίου και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Ριγκατόνι ογκρατέν

Ριγκατόνι ογκρατέν

Υλικά

500 γρ. ριγκατόνι
2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
250 γρ. ζαμπόν κομμένο σε μικρούς κύβους
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ. γραβιέρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.

Βράζουμε τα ριγκατόνι al dente.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τα μισά ριγκατόνι σε πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε από πάνω τη μισή σάλτσα, και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα ριγκατόνι και τη σάλτσα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα το ζαμπόν και την πιπεριά, ανακατεύοντας τα υλικά καλά με μεταλλικό πιρούνι.

Πασπαλίζουμε τα ζυμαρικά με τα τυριά. Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και σχηματιστεί ελαφριά κρούστα.

https://www.mamapeinao.gr/rigkatoni-ogkraten/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.