Κωκ ταψιού εύκολα και γρήγορα

Κωκ ταψιού
Εκτύπωση

Κωκ ταψιού

Ένα υπέροχο γιγάντιο κωκ με αγνά σπιτικά υλικά. Αυτό το κωκ ταψιού αποτελείται από αφράτο χειροποίητο παντεσπάνι, βελούδινη κρέμα, σως σοκολάτας και έχει μοναδική γεύση!
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Κωκ ταψιού
Προετοιμασία 45 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά
Μερίδες 10
Θερμίδες 250θερμίδες

Υλικά

  • 1,5 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
  • 6 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια για το παντεσπάνι
  • 3,5 φλιτζ. ζάχαρη
  • 5 φλιτζ. γάλα με πλήρη λιπαρά
  • 8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοφτές
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ κοφτές
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλιτζ. και 1 κ.σ. κουβερτούρα
  • 1 φλιτζ. και 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 1 φλιτζ. νερό

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
  • Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με το μπέικιν πάουντερ και 2 κ.γλ. βανίλια. Σε σταθερό μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια αυγού σε μαρέγκα, για περίπου 15 λεπτά.  Με μίξερ χειρός χτυπάμε σε μεγάλο μπολ 1,5 φλιτζ. ζάχαρη με 6 κρόκους μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα ζάχαρης-κρόκων στο μπολ με τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε το μείγμα από αλεύρι και ανακατεύουμε μαλακά με κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα. Στρώνουμε δύο μέτρια ταψάκια με λαδόκολλα και ισομοιράζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βράζουμε την μισή ποσότητα γάλακτος. Παράλληλα, σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το υπόλοιπο γάλα με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κορν φλαουρ, 1 φλιτζ. ζάχαρη, τους κρόκους αυγών και 1 κ.γλ. βανίλια. Όταν το γάλα βράσει, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μείγμα γάλα-αλεύρι και το βούτυρο. Παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσέχουμε να μη σβολιάσει η κρέμα μας.
  • Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας: Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν μεταξύ τους. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με 1 φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί ένα σιρόπι. 
  • Μοντάρουμε το κωκ: Ξεφορμάρουμε το πρώτο παντεσπάνι (πρέπει να είναι εντελώς κρύο) και το βάζουμε σε μεγάλη πιατέλα ή ταψί. Το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι. Απλώνουμε την κρέμα από πάνω, συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε και τέλος επικαλύπτουμε με το γλάσο σοκολάτας. Καλύπτουμε το κωκ ταψιού με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για 2-3 ώρες.

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κρέπες

Βασική συνταγή για κρέπα. Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε ζύμη για πεντανόστιμες γλυκιές και αλμυρές κρέπες, τις οποίες μπορείτε να γεμίσετε με τα αγαπημένα σας υλικά.

Μαρμελάδα βερίκοκο

Η πιο αγαπημένη καλοκαιρινή μαρμελάδα! Διαλέξτε ώριμα και γερά βερίκοκα για τη μαρμελάδα. Για να βγει τέλεια η συνταγή, πρέπει είστε πάνω από την κατσαρόλα για να μην αρπάξει και πικρίσει η μαρμελάδα βερίκοκο.

Τάρτα Tatin με αχλάδια

Συνταγή για τάρτα Tatin με αχλάδια!

Περισσότερα άρθρα

Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν μαγειρεύετε πατάτες

Για να σας βοηθήσουμε να πετύχετε τις τέλειες πατάτες κάθε φορά, δείτε τα πέντε κύρια λάθη που πρέπει να αποφύγετε.

Καφές dalgona, η νέα τρέλα του ίντερνετ

Ο καφές της καραντίνας λέγεται dalgona και είναι μια παραλλαγή του δικού μας φραπέ.

Η σωστή συντήρηση των τροφίμων το καλοκαίρι σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ

Συστάσεις για την προστασία της ασφάλειας των τροφίμων το καλοκαίρι δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

5 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ