ΑρχικήΆρθραΜην ξαναβάλεις αυτά τα υλικά στον καφέ σου!

Μην ξαναβάλεις αυτά τα υλικά στον καφέ σου!

Από την Άννα Ευθυμίου,

Είτε πίνεις καφέ για να ξυπνήσεις το πρωί, είτε για περισσότερη ενέργεια μέσα στη μέρα, είτε απλώς από συνήθεια, το σίγουρο είναι ότι αποτελεί βασικό τελετουργικό στην ημέρα σου – όπως και στη δική μας. Γνώριζες όμως ότι τα πιο συνηθισμένα υλικά που προσθέτουμε στο φλιτζάνι μας καταστρέφουν την πραγματική γεύση του καφέ; Μάθε, λοιπόν, πώς πραγματικά θα απολαύσεις τον καφέ σου και τί δεν πρέπει ποτέ, μα ποτέ, να προσθέσεις στο αγαπημένο σου ρόφημα.

Πριν ξεκινήσεις να διαβάζεις το “ζουμί” του άρθρου, φτιάξε έναν πραγματικά καλό καφέ στο πι και φι με τον express οδηγό μας! 

Γάλα

Σύμφωνα με έρευνες, όταν το γάλα αναμιχθεί με υψηλές ποσότητες καφεΐνης, τότε αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα ενώ μεγάλη ποσότητα από το ιχνοστοιχείο αυτό κατακάθεται στα έντερα. Η ουσία καζεΐνη που περιέχει το γάλα, όταν έρθει σε επαφή με την καφεΐνη, τότε πήζει και δημιουργεί μια μάζα που προκαλεί φούσκωμα, συχνά πόνο στο στομάχι ή την κοιλιά και ακόμη συχνότερα κοιλιακές διαταραχές. Γι’ αυτό και συχνά όταν πίνουμε έτσι τον καφέ μας νιώθουμε σαν να μην έχουμε χωνέψει.

Ζάχαρη

Η ζάχαρη είναι συχνά βασική δημιουργός αιτία για πληθώρα προβλημάτων υγείας – από διαβήτη και καρδιακές παθήσεις μέχρι παχυσαρκία και ελλειμματική προσοχή/υπερκινητικότητα. Άσε που οι πραγματικοί γνώστες του καφέ προτιμούν το ρόφημά τους σκέτο για να καταλαβαίνουν αν είναι πραγματικά καλό χωρίς να αλλοιώνεται η αυθεντική γεύση του χαρμανιού.

Σαντιγί και διάφορα σιρόπια

Στη δεκαετία του 2000, η τάση των τεραστίων ροφημάτων εμποτισμένων με διαφόρων ειδών σιρόπια και πλούσιες στρώσεις σαντιγί ήταν πραγματικά τεράστια. Σήμερα παρατηρούμε μια στροφή στην ουσία του καφέ και αφήνουμε στην άκρη τα φανταχτερά ροφήματα (συνήθως με ελάχιστη περιεκτικότητα σε καφέ). Για να μην αναφερθούμε στις πάμπολλες θερμίδες που έχεις ποτίσει τον οργανισμό σου με το καλημέρα σας. Χρειάζεσαι και άλλα πειστήρια για να πιεις τον καφέ σου σκέτο;

Μάθε πώς θα φτιάξεις τον τέλειο καφέ φίλτρου με ένα κλικ εδώ! 

 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοτόπουλο με μέλι και μπαλσάμικο

Κοτόπουλο με μέλι και μπαλσάμικο από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα γευστικό και ανάλαφρο γεύμα με κοτόπουλο, σάλτσα από μπαλσάμικο και τρυφερά λαχανικά που πρέπει να δοκιμάσετε!

Κοκτέιλ Pimm’s Fizz

Δροσιστικό κοκτέιλ Pimm's Fizz!

Παγωτό φράουλα

Παγωτό φράουλα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό με φρέσκιες φράουλες και κρέμα γάλακτος.

Περισσότερα άρθρα

11 tips για να πετυχαίνει κάθε συνταγή

11 tips για να πετυχαίνετε κάθε συνταγή μαγειρικής!

Πώς μαγειρεύεται η κινόα

Μάθετε για την κινόα, τη νέα άφιξη στα superfoods και δείτε μία εύκολη συνταγή για σαλάτα με κινόα!

Κανέλα ή κασσία; Μάθετε ποια είναι η αυθεντική κανέλα

Εσύ γνωρίζεις τη διαφορά ανάμεσα στην κανέλα Κεϋλάνης και την κινέζικη κανέλα, γνωστή και ως κασσία;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ