Line: το νέο place to be στα Πετράλωνα

Line: το νέο place to be στα Πετράλωνα

Ο Βασίλης Κυρίτσης και ο Νίκος Μπάκουλης, συνιδρυτές του διεθνώς αναγνωρισμένου The Clumsies και βραβευμένοι επαγγελματίες στον διεθνή χώρο του bartending, έχουν -χρόνια τώρα- μελετήσει και πειραματιστεί με τις πρώτες ύλες που δίνει η φύση. Στο επόμενο του βήμα, το δίδυμο ενώνει τις δυνάμεις του με τον Δημήτριο Νταφόπουλο, συνιδρυτή της Three Cents, ενός εξαιρετικά επιτυχημένου ελληνικού brand με παρουσία σε ξένες αγορές. Το Line είναι το νέο bar restaurant στα Πετράλωνα που φέρει την υπογραφή της επιτυχημένης ομάδας και δίνει έμφαση στη ζύμωση – από μπίρες και ψωμί μέχρι κρασί από φρούτα και κοκτέιλ.

Το project δίνει έμφαση σε απρόσμενα υλικά, ανορθόδοξη μεταχείριση και επινοητικούς συνδυασμούς. Η δημιουργική ομάδα στρέφεται στην παραγωγή οίνου από φρούτα, μία εναλλακτική προσέγγιση με μεγάλο ενδιαφέρον και περιθώριο για πειραματισμό και δημιουργία. Από την εξίσωση δεν λείπει η παραγωγή ζύθου και άρτου, δύο προϊόντα που ανοίγουν ένα ευρύ πεδίο για δοκιμή νέων συνταγών, αλλά και για ανταλλαγές υλικών μεταξύ τους. 

Κάτω από την ομπρέλα του Line, ένα όνομα που αντηχεί τη λέξη wine, η ευρηματική ομάδα αφήνει ανοιχτό τον δίαυλο ανάμεσα στην παραγωγή κρασιού από φρούτα και τις πρωτότυπες συνταγές για cocktails, αλλά και την μπύρα και το ψωμί, δημιουργώντας ένα δίκτυο αλληλεπίδρασης. Στα χέρια τους, η ζύμωση ενός φρούτου μπορεί να αποδοθεί σε έναν διευρυμένο καμβά που χωράει όχι μόνο ένα πρωτότυπο κρασί, αλλά και τη βάση για spritz, chutney και ψωμί με προζύμι από το ίδιο φρούτο.

Η μπύρα, αντίστοιχα, μπορεί να χαρίσει μέρος της ζύμωσης της στο δίκτυο αυτό, συμμετέχοντας όχι μόνο σε πειραματικές συνταγές άρτου, αλλά επηρεάζοντας τη σύσταση ενός cocktail. Ο επισκέπτης του Line μπορεί να διαλέξει από μία μοναδική ποικιλία κρασιών από φρούτα, εκλεπτυσμένων συνταγών cocktails, πρωτότυπης ποικιλίας από μπύρες, λαχταριστού φρέσκου άκοπου ψωμιού σερβιρισμένου σαν πεσκέσι, και νόστιμων συνοδευτικών, όπως ιδιαίτερα τυριά μικρής παραγωγής.

Οι πολλές διαστάσεις του Line αποτυπώνονται στο λογότυπο που εμπνέεται από τον μονόλιθο, ένα σύμβολο της σπίθας που εξέλιξε την ανθρωπότητα, όπως αποδίδεται στην εμβληματική Οδύσσεια του Διαστήματος. Η γραμμή του ονόματος ορθώνεται, αποκαλύπτει έναν όγκο και εμπεριέχει τη λέξη Line, όπως συμβαίνει με τη διαδικασία της ζύμωσης που δίνει «όγκο» και αναπάντεχες διαστάσεις στην πρώτη ύλη. 

Το νέο εγχείρημα στεγάζεται σε ένα παλιό εργοστάσιο στα Πετράλωνα, στον πρώην πολυχώρο της γκαλερί Ζουμπουλάκη, έργα της οποίας θα εκτίθενται περιοδικά στο Line για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο χώρος ανανεώνεται διατηρώντας τις δωρικές γραμμές και αναδεικνύοντας τη λιτότητα του βιομηχανικού του προφίλ, ενώ αξιοποιεί και την εξωτερική πίσω αυλή για τους επισκέπτες του. Στο Line θα στεγάζεται και το εργαστήριο, όπου διεξάγονται όλα τα απαραίτητα πειράματα με το κρασί, την μπύρα και το ψωμί. 

Ενδεικτικό της δημιουργικής προσέγγισης, είναι το «αρχείο-κάβα», όπου θα φυλάσσονται οι οίνοι από διαφορετικά φρούτα ανά έτος, ως καταγραφή του γευστικού καμβά της κάθε περιόδου. Συντονισμένο με την αξία όλων όσων μας χαρίζει η φύση, το Line θα ακολουθήσει μία τακτική λειτουργίας με όσο το δυνατόν λιγότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην κατανάλωση ενέργειας και στις συσκευασίες των προϊόντων του.

Line

Αγαθοδαίμονος 37, Κάτω Πετράλωνα

210 3421311

Διαβάστε επίσης: The Tastemakers, αυτή την εβδομάδα μιλάμε με τον chef Βαγγέλη Λεούση

1 Σχόλιο
  1. Μετριο φαγητο αλλα ωραια ποτα και χωρος. Καντε κατι βρε παιδια να το κανετε καλυτερο το φαγητο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.