Μίνι σουβλάκι κοτόπουλο

σουβλάκι κοτόπουλο

Μίνι σουβλάκι κοτόπουλο. Το αγαπημένο ελληνικό φαγητό τώρα με κοτόπουλο. Ζουμερό και πεντανόστιμο.

Μίνι σουβλάκι κοτόπουλο

Ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλο. Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για σπιτικά σουβλάκια κοτόπουλο με σως γιαουρτιού.
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα10 λεπτά
Σύνολο20 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μίνι σουβλάκι κοτόπουλο
Servings: 12
Θερμίδες: 130 θερμίδες

Υλικά

  • 3 κομμάτια φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 ντομάτες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • Αλάτι πιπέρι

Για της σως γιαουρτιού:

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 4 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους και τους βάζουμε σε μπολ. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και τα μυρωδικά μέχρι να πολτοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και το ξίδι. Ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τη σάλτσα στο κοτόπουλο. Αφήνουμε στο ψυγείο τo λιγότερο για 2 ώρες (12 ώρες είναι το ιδανικό).
  • Περναμε σε κάθε καλαμάκι 4-5 κομμάτια κοτόπουλου. Ψήνουμε γύρω στα 5 λεπτά από κάθε πλευρά, για να μείνουν ζουμερά.

Ετοιμάζουμε τη σως γιαουρτιού:

  • Αναμειγνύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι σε μπολ. Συνοδεύουμε τα σουβλάκια με τη σως.

Δείτε επίσης: Το πιο νόστιμο και αφράτο κεικ!

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.