ΑρχικήΆρθραΟι αγαπημένες συνταγές μαγειρικής του Frank Sinatra

Οι αγαπημένες συνταγές μαγειρικής του Frank Sinatra

Από την ομάδα του Μαμα Πειναω,

 

Και ποιος δεν έχει ταξιδέψει νοερά στη Νέα Υόρκη ακούγοντας τον Frank Sinatra να της αφιερώνει ένα από τα καλύτερα τραγούδια του; Πόσοι από εμάς δεν έχουμε σιγοτραγουδήσει φανερά ή και κρυφά το “Fly me to the moon” στο εκλεκτό άτομο της καρδιάς μας και πόσοι δεν έχουμε αναλογιστεί τι έχουμε κάνει, πει ή και το αντίθετο, ακούγοντας το “My way”; Ο Frank Sinatra ήταν ένας εξαιρετικός τραγουδιστής, ταλαντούχος ηθοποιός  κι ένας άντρας με εκρηκτική προσωπικότητα κι απαράμιλλο στυλ. Ήταν όμως και δεινός μάγειρας και μάλιστα η αγάπη του για το καλό φαγητό τον οδήγησε στη συγγραφή ενός βιβλίου μαγειρικής που γνώρισε μεγάλη επιτυχία όταν εκδόθηκε το 1996.

Στο Sinatra Celebrity Cookbook: Barbara, Frank and Friends, ο αγαπημένος τραγουδιστής και ηθοποιός μαζί με την τρίτη γυναίκα του, Barbara συγκέντρωσαν και παρουσίασαν διάφορες αγαπημένες συνταγές της οικογένειάς τους, των φίλων τους, αλλά και συνταγές που τους εκμυστηρεύτηκαν οι σεφ διαφόρων εστιατορίων όπου σύχναζαν. Οι συνταγές που επέλεξαν να μοιραστούν με τους αναγνώστες και θαυμαστές τους είναι κυρίως κλασικές και βασίζονται στην αμερικανική και ιταλική γαστρονομική παράδοση.

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες αυτού του βιβλίου μαγειρικής, δεν μαθαίνουμε μόνο τις γαστρονομικές συνήθειες μιας θρυλικής γενιάς που άφησε το στίγμα της στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό τοπίο, αλλά και ανακαλύπτουμε, μέσα από δεκάδες φωτογραφίες,  καθημερινές-οικογενειακές  στιγμές του αξέχαστου Frankie. Ο Sinatra, που ήταν εξαιρετικός μάγειρας, συνήθιζε να δημιουργεί τα αγαπημένα του πιάτα πολύ αργά το βράδυ, μετά το τέλος των υποχρεώσεών του και μάλιστα αντιμετώπιζε τη μαγειρική ως τον προσωπικό του τρόπο χαλάρωσης. Το πιο σημαντικό, όμως, ήταν πως όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου προορίζονταν για το ίδρυμα για παιδιά που είχε ιδρύσει η σύζυγός του, το Barbara Sinatra Children’s Center με έδρα το Rancho Mirage, στην περιοχή της Καλιφόρνιας.  

Εμείς επιλέξαμε να ακολουθήσουμε τις συμβουλές του Frank Sinatra και να φτιάξουμε την καλύτερη μακαρονάδα ναπολιτέν.

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 κουτί ντομάτες αποφλοιωμένες ντομάτες
  • ½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλιά του γλυκού βασιλικό
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Μαϊντανός
  • Μικρές καυτερές πιπεριές
  • Τυρί τριμμένο
  • 1 πακέτο μακαρόνια

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό, αλάτι και το αφήνουμε να βράσει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μακαρόνια.

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Μόλις αποκτήσουν ένα ωραίο, καστανό χρώμα, αφαιρούμε το σκόρδο. Αφήνουμε το τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε τις ντομάτες μαζί με τον χυμό τους στο μπλέντερ  για 1 λεπτό σχεδόν και τις πολτοποιούμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά σιγά  τον πολτό στο τηγάνι κι αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 15 περίπου λεπτά,αφού έχουμε προσθέσει αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και τον βασιλικό.

Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε, σερβίρουμε στα πιάτα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και το τριμμένο τυρί.  Διακοσμούμε με τον μαϊντανό.

Η μακαρονάδα συνοδεύεται ιδανικά με τις καυτερές πιπερίτσες, με ζεστή και τραγανή γαλλική μπαγκέτα και κόκκινο κρασί.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μελομακάρονα του Τάσου

Αξέχαστα μελομακάρονα, μελωμένα, αφράτα και τραγανά. Φτιάξτε αυτή τη συνταγή για μελομακάρονα του Τάσου και όλοι θα γλείγουν τ δάχτυλά τους!

Ζουμερό αρνίσιο κότσι με γλυκιά σάλτσα από κεράσια

Απίθανο αρνίσιο κότσι με γλυκιά σάλτσα από κεράσια και κρασί. Ζουμερό και πανεύκολο, αυτή η συνταγή χρειάζεται μόνο 30 λεπτά για να την φτιάξετε.

Τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας

Τυροπιτάκια πανεύκολα από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια με τραγανό φύλλο και γρήγορη γέμιση την οποία μπορείτε να εμπλουτίσετε με τα αγαπημένα σας υλικά!

Περισσότερα άρθρα

Ακουαφάμπα: το vegan superfood & υποκάταστατο αυγών, φτιάχνεται από ρεβύθια!

Το ακουαφάμπα είναι υποκατάστατο του αυγού, δε λείπει από καμία κουζίνα των vegans, έχει τεράστια διατροφική αξία και παράγεται από τα ρεβύθια!

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια;

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια ανάλογα με την ποικιλία τους;

Τα 6 μυστικά για φανταστικό μουσακά

Τα μυστικά που πρέπει να ξέρεις για να φτιάξεις τέλειο μουσακά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ