Από την ομάδα του Μαμα Πειναω,
Και ποιος δεν έχει ταξιδέψει νοερά στη Νέα Υόρκη ακούγοντας τον Frank Sinatra να της αφιερώνει ένα από τα καλύτερα τραγούδια του; Πόσοι από εμάς δεν έχουμε σιγοτραγουδήσει φανερά ή και κρυφά το “Fly me to the moon” στο εκλεκτό άτομο της καρδιάς μας και πόσοι δεν έχουμε αναλογιστεί τι έχουμε κάνει, πει ή και το αντίθετο, ακούγοντας το “My way”; Ο Frank Sinatra ήταν ένας εξαιρετικός τραγουδιστής, ταλαντούχος ηθοποιός κι ένας άντρας με εκρηκτική προσωπικότητα κι απαράμιλλο στυλ. Ήταν όμως και δεινός μάγειρας και μάλιστα η αγάπη του για το καλό φαγητό τον οδήγησε στη συγγραφή ενός βιβλίου μαγειρικής που γνώρισε μεγάλη επιτυχία όταν εκδόθηκε το 1996.
Στο Sinatra Celebrity Cookbook: Barbara, Frank and Friends, ο αγαπημένος τραγουδιστής και ηθοποιός μαζί με την τρίτη γυναίκα του, Barbara συγκέντρωσαν και παρουσίασαν διάφορες αγαπημένες συνταγές της οικογένειάς τους, των φίλων τους, αλλά και συνταγές που τους εκμυστηρεύτηκαν οι σεφ διαφόρων εστιατορίων όπου σύχναζαν. Οι συνταγές που επέλεξαν να μοιραστούν με τους αναγνώστες και θαυμαστές τους είναι κυρίως κλασικές και βασίζονται στην αμερικανική και ιταλική γαστρονομική παράδοση.
Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες αυτού του βιβλίου μαγειρικής, δεν μαθαίνουμε μόνο τις γαστρονομικές συνήθειες μιας θρυλικής γενιάς που άφησε το στίγμα της στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό τοπίο, αλλά και ανακαλύπτουμε, μέσα από δεκάδες φωτογραφίες, καθημερινές-οικογενειακές στιγμές του αξέχαστου Frankie. Ο Sinatra, που ήταν εξαιρετικός μάγειρας, συνήθιζε να δημιουργεί τα αγαπημένα του πιάτα πολύ αργά το βράδυ, μετά το τέλος των υποχρεώσεών του και μάλιστα αντιμετώπιζε τη μαγειρική ως τον προσωπικό του τρόπο χαλάρωσης. Το πιο σημαντικό, όμως, ήταν πως όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου προορίζονταν για το ίδρυμα για παιδιά που είχε ιδρύσει η σύζυγός του, το Barbara Sinatra Children’s Center με έδρα το Rancho Mirage, στην περιοχή της Καλιφόρνιας.
Εμείς επιλέξαμε να ακολουθήσουμε τις συμβουλές του Frank Sinatra και να φτιάξουμε την καλύτερη μακαρονάδα ναπολιτέν.
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ¼ κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 1 κουτί ντομάτες αποφλοιωμένες ντομάτες
- ½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι
- ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλιά του γλυκού βασιλικό
- 1 πρέζα ρίγανη
- 4 σκελίδες σκόρδο
- Μαϊντανός
- Μικρές καυτερές πιπεριές
- Τυρί τριμμένο
- 1 πακέτο μακαρόνια
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό, αλάτι και το αφήνουμε να βράσει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μακαρόνια.
Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Μόλις αποκτήσουν ένα ωραίο, καστανό χρώμα, αφαιρούμε το σκόρδο. Αφήνουμε το τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τις ντομάτες μαζί με τον χυμό τους στο μπλέντερ για 1 λεπτό σχεδόν και τις πολτοποιούμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά σιγά τον πολτό στο τηγάνι κι αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 15 περίπου λεπτά,αφού έχουμε προσθέσει αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και τον βασιλικό.
Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε, σερβίρουμε στα πιάτα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και το τριμμένο τυρί. Διακοσμούμε με τον μαϊντανό.
Η μακαρονάδα συνοδεύεται ιδανικά με τις καυτερές πιπερίτσες, με ζεστή και τραγανή γαλλική μπαγκέτα και κόκκινο κρασί.