Πατατοσαλάτα αξίας 70.000 δολαρίων

Από την Άννα Ευθυμίου, 

 

Η πατατοσαλάτα είναι ίσως από τις πιο απλές συνταγές που μπορεί να φτιάξει και ένας αρχάριος μάγειρας σε λίγα λεπτά. Ο Αμερικανός Zack Danger Brown δεν έχει την ίδια άποψη, γι’ αυτό και αποφάσισε να μοιραστεί την ανησυχία του μέσω της πλατφόρμας χρηματοδότησης Kickstarter. Το project του ήταν να συγκεντρώσει 10 δολάρια ώστε να μάθει να φτιάχνει μόνος του πατατοσαλάτα. Έλα όμως που ο κόσμος ήθελε τόσο πολύ να μάθει ο Zack τη συνταγή αυτή και τελικά τον επιβράβευσαν με μερικές χιλιάδες δολάρια παραπάνω, μέσα σε μόλις 4 ημέρες. Για την ακρίβεια, το project συγκέντρωσε 70.000 δολάρια, ενώ αμέσως έγινε το Νο. 1 θέμα σε όλα τα social media και τα μέσα ενημέρωσης (μετά την εγκυμοσύνη της Eva Mendes και του Ryan Gosling, προφανώς).

Βέβαια η απληστία της ανθρώπινης φύσης ήταν αρκετή για να μετατρέψει τον ενθουσιασμό του κοινού σε απογοήτευση και ανάκληση της χρηματοδότησης από πολλούς υποστηρικτές. Ο λόγος ήταν η διαφήμιση δύο επιχειρήσεων της πόλης του που έκανε μέσω του project ο Zack. Mάλιστα άλλαξε την κεντρική φωτογραφία της πατατοσαλάτας που τον έκανε διάσημο με μια άλλη, τραβηγμένη στο εστιατόριο που διαφήμισε, αμφιλεγόμενης ποιότητας και αισθητικής. Η αντίδραση των υποστηρικτών ήταν μάλλον αναμενόμενη.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αφαιρέθηκαν περίπου 30.000 δολάρια από την χρηματοδότηση του project από το Kickstarter. Αιτία στάθηκε, όπως ανακοίνωσε επίσημα η γνωστή ηλεκτρονική πλατφόρμα, η ακύρωση 3 μεγάλων ποσών, τα οποία προήλθαν από μη επιβεβαιωμένους λογαριασμούς. 

Παρά όλες αυτές τις παράπλευρες απώλειες, ο Zack δεν το έβαλε κάτω. Η φωτογραφία άλλαξε (ξανά) και το project συνεχίζει να βρίσκεται στον αέρα για άλλες 22 ημέρες. Εσείς θα χρηματοδοτούσατε έναν άγνωστο που θέλει απλώς να φτιάξει μια πατατοσαλάτα;

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.