ΑρχικήΆρθραΠατατοσαλάτα αξίας 70.000 δολαρίων

Πατατοσαλάτα αξίας 70.000 δολαρίων

Από την Άννα Ευθυμίου, 

 

Η πατατοσαλάτα είναι ίσως από τις πιο απλές συνταγές που μπορεί να φτιάξει και ένας αρχάριος μάγειρας σε λίγα λεπτά. Ο Αμερικανός Zack Danger Brown δεν έχει την ίδια άποψη, γι’ αυτό και αποφάσισε να μοιραστεί την ανησυχία του μέσω της πλατφόρμας χρηματοδότησης Kickstarter. Το project του ήταν να συγκεντρώσει 10 δολάρια ώστε να μάθει να φτιάχνει μόνος του πατατοσαλάτα. Έλα όμως που ο κόσμος ήθελε τόσο πολύ να μάθει ο Zack τη συνταγή αυτή και τελικά τον επιβράβευσαν με μερικές χιλιάδες δολάρια παραπάνω, μέσα σε μόλις 4 ημέρες. Για την ακρίβεια, το project συγκέντρωσε 70.000 δολάρια, ενώ αμέσως έγινε το Νο. 1 θέμα σε όλα τα social media και τα μέσα ενημέρωσης (μετά την εγκυμοσύνη της Eva Mendes και του Ryan Gosling, προφανώς).

Βέβαια η απληστία της ανθρώπινης φύσης ήταν αρκετή για να μετατρέψει τον ενθουσιασμό του κοινού σε απογοήτευση και ανάκληση της χρηματοδότησης από πολλούς υποστηρικτές. Ο λόγος ήταν η διαφήμιση δύο επιχειρήσεων της πόλης του που έκανε μέσω του project ο Zack. Mάλιστα άλλαξε την κεντρική φωτογραφία της πατατοσαλάτας που τον έκανε διάσημο με μια άλλη, τραβηγμένη στο εστιατόριο που διαφήμισε, αμφιλεγόμενης ποιότητας και αισθητικής. Η αντίδραση των υποστηρικτών ήταν μάλλον αναμενόμενη.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αφαιρέθηκαν περίπου 30.000 δολάρια από την χρηματοδότηση του project από το Kickstarter. Αιτία στάθηκε, όπως ανακοίνωσε επίσημα η γνωστή ηλεκτρονική πλατφόρμα, η ακύρωση 3 μεγάλων ποσών, τα οποία προήλθαν από μη επιβεβαιωμένους λογαριασμούς. 

Παρά όλες αυτές τις παράπλευρες απώλειες, ο Zack δεν το έβαλε κάτω. Η φωτογραφία άλλαξε (ξανά) και το project συνεχίζει να βρίσκεται στον αέρα για άλλες 22 ημέρες. Εσείς θα χρηματοδοτούσατε έναν άγνωστο που θέλει απλώς να φτιάξει μια πατατοσαλάτα;

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μους κέικ σοκολάτας

Μους κέικ σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου. Aφήστε το υπέροχο αυτό μους κέικ να κρυώσει ελαφρώς αφού το ψήσετε για να ξεχυθεί η σοκολάτα σε κάθε κουταλιά.

Ρύζι στο τηγάνι με λαχανικά και κουρκουμά

Ένα λαχταριστό πιάτο με το οποίο μπορείτε να συνοδεύσετε κοτόπουλο, θαλασσινά ή να το απολαύσετε σαν κυρίως γεύμα.

Μαρμελάδα βερύκοκο με τζίντζερ

Υπέροχο καλοκαιρινή μαρμελάδα βερίκοκο! Διαλέξτε ώριμα βερίκοκα ποικιλίας Διαμαντοπούλου για τη μαρμελάδα. Προσθέστε λίγο τζίντζερ για να αναδείξετε τα αρώματα και την πλούσια γεύση της μαρμελάδας.

Περισσότερα άρθρα

9 σούπερ συνταγές για ταπεράκι στο γραφείο

Σας προτείνουμε 9 εύκολες, γρήγορες, οικονομικές και υγιεινές συνταγές για το ταπεράκι στο γραφείο.

Ακουαφάμπα: το vegan superfood & υποκάταστατο αυγών, φτιάχνεται από ρεβύθια!

Το ακουαφάμπα είναι υποκατάστατο του αυγού, δε λείπει από καμία κουζίνα των vegans, έχει τεράστια διατροφική αξία και παράγεται από τα ρεβύθια!

6 πανέμορφα σχέδια για πασχαλινά κουλουράκια

Δείτε υπέροχα σχέδια και πρωτότυπα σχήματα για τα πασχαλινά κουλουράκια σας. Δημιουργήστε και εμπνευστείτε για τα πασχαλινά γλυκά σας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ